|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
Pepanjede
|
 Felicie- emulze na víčku
Zdravím, u druhého auta v rodině se nám vyskytla emulze na víčku od oleje... dříve tam nebyla... z ničeho nic se i ztratila voda , když jsem auto kupoval (4 měsíce zpět) tak v expance také voda nebyla, dolil jsem asi litr destilky... najel jsem asi 6 tis. km voda pořád stejná.. až teď se zase ztratila (velké množství) ... po ujetí více jak 30 km ta emulze zmizne (emulze je taková šedivá) nezdá se mi, že by to auto ani nežralo olej.. po ujetí 10 tis km. je zhruba v půlce měrky vůbec se neztráci... je pořád stejný
jedná se o felinku 1.3 bmm 50 kw najeto skoro 150 tis. km
 [/img]
|
| 8.11.08, 12:32 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Jestli je to tak, pak bude řešením s největší pravděpodobností výměna těsnění pod hlavou. Čím dříve, tím lépe. Nebylo by na škodu zkontrolovat i přesahy vložek.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 8.11.08, 12:36 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
a nepřibejvá olej?...jestli ne, tak tam spodem voda nejde, může to bejt těsnění pod vanou, nejezdíš na LPG, ty maj emulzy furt...záleží jak seš při penězích, jestli seš, nech to udělat, jestli nejseš, chvíli to pozoruj...může to bejt taky tim, že je zima a tak se tam ta voda sráží....
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 8.11.08, 15:12 |
|
 |
|
Pepanjede
|
Olej nepřibývá ... od minulé výměny najeto 10 tis. km a ubyl minimálně (nemuselo se zatím dolívat)... vana kolem těsnění neteče ... teče trošku jenom přes výpušťák ... bylo to štrejchlý spodkem, takže je vana celá promáčklá a výpušťák zohlej ... chystám se měnit olej je celej už černej, tak uvidím  jinak to budu zatím sledovat ... na lpg nejezdím
|
| 8.11.08, 15:37 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
skús na pumpe kúpiť utesňovač chladiacej sústavy, mne to pomohlo, voda sa prestala strácať a emulzia zmizla, a jazdím na LPG, ak by to nepomohlo tak hlava dole nové tesnenie, zrejme aj zarovnanie hlavy a samozrejme presahy...

_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 8.11.08, 15:57 |
|
 |
|
Bolthorn
Registrován: 25.9.08, 19:41 Příspěvky: 286 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Někdy je emulze na víčku normální, zvláště když se jezdí krátké trasy, hlavne pres zimu.. Jestli nejak rapidne neubývá voda tak bych to neřešil..
_________________ Nikdy nejezdi rychleji, než létá tvůj anděl strážný.
|
| 8.11.08, 17:34 |
|
 |
|
Jirka
|
 Re: Felicie- emulze na víčku
Pepanjede píše: Zdravím, u druhého auta v rodině se nám vyskytla emulze na víčku od oleje... dříve tam nebyla... z ničeho nic se i ztratila voda , když jsem auto kupoval (4 měsíce zpět) tak v expance také voda nebyla, dolil jsem asi litr destilky... najel jsem asi 6 tis. km voda pořád stejná.. až teď se zase ztratila (velké množství) ... po ujetí více jak 30 km ta emulze zmizne (emulze je taková šedivá) nezdá se mi, že by to auto ani nežralo olej.. po ujetí 10 tis km. je zhruba v půlce měrky vůbec se neztráci... je pořád stejný jedná se o felinku 1.3 bmm 50 kw najeto skoro 150 tis. km  [/img]
To jsem měl u škodovky taky. Jednalo se o těsnění pod hlavou
_________________ Forman 1994 GLXi 50 kW stříkačka
Felicia Combi LXi 50 kW, MYSTERY, zelenožlutá metalíza
|
| 8.11.08, 21:18 |
|
 |
|
Bolthorn
Registrován: 25.9.08, 19:41 Příspěvky: 286 Bydliště: Ústí nad Labem
|
neříkám, že to nemůže být těsnění pod hlavou, takhle se to projevuje... jen říkám, že je to je někdy normální..
_________________ Nikdy nejezdi rychleji, než létá tvůj anděl strážný.
|
| 8.11.08, 21:32 |
|
 |
|
bosator
|
Nejdřív zjisti, zda se ti voda neztrácí, nějakou netěsnou hadicí, např. u sacího potrubí, nebo prasklou nádržkou. Když je venku pod cca. 10° vytváří se emulze pod víčkem při krátkých vzdálenostech u těchto motorů často, je pravda že já jezdím na LPG s tím je emulze ještě víc. Na množství emulze má vliv také druh použitého oleje. 1 rok jsem měl v motoru M7ADS3, emulze přez zimu bylo až moc, už jsem měl podezření na hlavu a těsnění, nakonec jsem vyměnil zpět za olej používaný původně a vrátilo se to do normálu. Tím netvrdím, že M7ADS3 je špatný olej.
|
| 9.11.08, 00:22 |
|
 |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
bosator píše: Nejdřív zjisti, zda se ti voda neztrácí, nějakou netěsnou hadicí, např. u sacího potrubí, nebo prasklou nádržkou. Když je venku pod cca. 10° vytváří se emulze pod víčkem při krátkých vzdálenostech u těchto motorů často, je pravda že já jezdím na LPG s tím je emulze ještě víc. Na množství emulze má vliv také druh použitého oleje. 1 rok jsem měl v motoru M7ADS3, emulze přez zimu bylo až moc, už jsem měl podezření na hlavu a těsnění, nakonec jsem vyměnil zpět za olej používaný původně a vrátilo se to do normálu. Tím netvrdím, že M7ADS3 je špatný olej.
a aký bol ten olej používaný povôdne?
Inak, tiež som mal emulziu na víčku a to mám hlavu znižovanú a nové tesnenie...takže som tiež použil utesňovač, je to lepšie a nerieším to...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 9.11.08, 10:43 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |