|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
varok
|
 Zástřik metalízy
Dobrý večer, chtěl bych poprosit někoho kdo se zabývá lakováním aut o radu. Až se trošku oteplí, budu mít zase menší kšeft. Octávie II před FL. Zlatá metalíza, takže dost opruz. Jedna paní to chce povyvařovat(ano povyvařovat). Slavné auta od Škoda auto které prý nebudou rezavět. Octávie II nevím který rok výroby, ale rezavé konce prahů, nějaké rožky dveří, spodky předních blatníků-klasika, a pravý přední blatník i lem. Měnit blatníky zatím ne, jinak vypadá blatník ještě docela zdravý. Ten lem blatníku půjde asi jen obrousit, zatím to vypadá jen chycené, zbytek poctivě vyřezat a vyvařit. Otázka je co s lakem. Lakovat celé díly se mi moc nechce, je to zlatá metla. Navíc bude opravováno jen pár drbků a kvůli tomu lakovat celé díly? Chtěl bych zkusit zástřik, ale jen tak podomácku. Prostě bez těch speciálních zástřikových ředidel apod. Kdysy jsem to už zkoušel a výsledek nebyl špatný. Jak tedy na to? Opravenou část samozřejmě obrousím sváry, tmel, základovka, plnič. Potom celý díl zmatnit, opravované místo zaprášit bází metly a potom celý díl stříknout bezbarvým lakem?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
23.1.19, 18:31 |
|
 |
Reklama
|
 Reklama
|
|
|
 |
varok
|
 Re: Zástřik metalízy
Tady nikdo nic nepíše, ale náhodou jsem našel skoro 10 let staré téma, taky moje. Je to pod jiným názvem, ale je to v podstatě taky o zástřiku. No uvidím jestli si to ta paní nakonec nerozmyslí.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
26.1.19, 10:15 |
|
 |
škodovka
karosář
|
U té dvojky si dej hlavně pozor až budeš sundávat blatníky ať je nedolámeš..
Nahoře je na podběhu taková výztuha, ke které jsou bodově nalepené a drží to fest..pokud si to nejdřív neodřízneš např. strunou, prolomíš tam s velkou pravděpodobností hluboké dúlky..
_________________ škoda 105S (Blanka)1984 438 000km-kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš)1988 70 000km-přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka)1974 204 000km-tradice a jistota škoda 110R 1977 152tk škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk OctaviaII 1,9tdi 462tk
|
26.1.19, 15:14 |
|
 |
varok
|
Pokud nakonec nebude chtít vyměnit celé blatníky, tak bych je právě sundávat nechtěl. Pravý blatník má chycený lem nad kolem a na obou blatníkách jsou celé uhnité ty spodky nad prahem. Tam to hnije i u Octavek I a i u mého Golfa. Předky prahů a na jedné straně i zadní část prahu. Pokud to půjde, chtěl bych to opravit opravdu jen ty kritické místa a nalakovat. Jenže kvůli takovým drbkům se mi nechce dávat tolik peněz za barvu a už jsem párkrát zkoušel i ten zástřik a nevypadalo to vůbec špatně. Ale děkuji za upozornění.
|
26.1.19, 15:26 |
|
 |
jansjans
|
Neporadím Ti ohledně techniky, nejsem karosář - nevykládej si to prosím zle, ale hlavně si tu práci rozumně naceň a chtěj zálohu od majitelky, ať pak na celém kšeftu neproděláš.
_________________ Volvo 940 B230FB aut. '91 dříve: Škoda Favorit 136L '90, LPG
|
26.1.19, 20:40 |
|
 |
varok
|
No cenu jsem ji nabídnul lákavou, tak uvidím jestli to klapne. Jelikož nemám vyhřívanou garáz a spoustu věcí dělám spíše před garáží, tak jsme domluveni až se oteplí. Jestli to vyjde, dám tady zase pár fotek.
|
26.1.19, 21:38 |
|
 |
jansjans
|
Fajn, tak ať se daří 
_________________ Volvo 940 B230FB aut. '91 dříve: Škoda Favorit 136L '90, LPG
|
26.1.19, 21:57 |
|
 |
varok
|
Děkuji
|
26.1.19, 22:00 |
|
 |
Reklama
|
 Reklama
|
|
|
 |
|