|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 4 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
Petan
|
 Křupání ze zadní části
Zdarec. Dnes se mi začali ze zadní části nápravy nebo karoserie začaly při jízdě ozývat divné zvuky, takové jakoby křupání nebo vrzání. Nedělá to při nerovnostech a při vyšší rychlosti, ale spíše při rozjezdech a při projetí zatačky na druhý nebo 3 převodový stupeň. Když zatlačím vzadu na karoserii, aby se prohly tlumiče, tak nic není slyšet. Nejpatrnější je to jakoby při akceleraci. Nesetkali jste se s tím někdo? Auto jsem koupil před novým rokem, ale zvuky jsem slyšel poprvé až dnes a to už tam mám najeto 800 km. Ještě jsem si všiml, že zadní kapsy tlumičů jsou pod nástřikem nové barvy rezavé, jestli to s tím může souviset. Zatím díky za rady.
_________________ Favorit 136 L
|
| 14.1.07, 21:04 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
časem se to projeví a těžko se to vychytává, udělej si zadní náptavu gumy v zavěšení nápravy vyměn a horní gumy na tlumičích jak ti drží v kastli je horní a spodní, když to děláš současně tak to jde, zlepší se ti i jízdní vlastnosti, pak vyčisti zadní bubny, máš je na dva šrouby a zkontroluj ložiska a ještě vyměn zavěšení výfuku a pohýbej sním tam může být taky problém, pak si zkontroluj uchycení motoru do kastle, říká se tomu telefon a dvě gumy, jestli ti hodně chodí motor tak ti tahá i za výfuk miloš
|
| 15.1.07, 19:20 |
|
 |
|
Jirka
|
 Re: Křupání ze zadní části
Petan píše: Zdarec. Dnes se mi začali ze zadní části nápravy nebo karoserie začaly při jízdě ozývat divné zvuky, takové jakoby křupání nebo vrzání. Nedělá to při nerovnostech a při vyšší rychlosti, ale spíše při rozjezdech a při projetí zatačky na druhý nebo 3 převodový stupeň. Když zatlačím vzadu na karoserii, aby se prohly tlumiče, tak nic není slyšet. Nejpatrnější je to jakoby při akceleraci. Nesetkali jste se s tím někdo? Auto jsem koupil před novým rokem, ale zvuky jsem slyšel poprvé až dnes a to už tam mám najeto 800 km. Ještě jsem si všiml, že zadní kapsy tlumičů jsou pod nástřikem nové barvy rezavé, jestli to s tím může souviset. Zatím díky za rady.
A co podlaha? Není tam někde díra? 
_________________ Forman 1994 GLXi 50 kW stříkačka
Felicia Combi LXi 50 kW, MYSTERY, zelenožlutá metalíza
|
| 15.1.07, 21:35 |
|
 |
|
Petan
|
slovacek.milos píše: časem se to projeví a těžko se to vychytává, udělej si zadní náptavu gumy v zavěšení nápravy vyměn a horní gumy na tlumičích jak ti drží v kastli je horní a spodní, když to děláš současně tak to jde, zlepší se ti i jízdní vlastnosti, pak vyčisti zadní bubny, máš je na dva šrouby a zkontroluj ložiska a ještě vyměn zavěšení výfuku a pohýbej sním tam může být taky problém, pak si zkontroluj uchycení motoru do kastle, říká se tomu telefon a dvě gumy, jestli ti hodně chodí motor tak ti tahá i za výfuk miloš
Ahoj a díky za rady. Už je to vyřešeno. Urval se guma, co drží prostřední část výfuku a proto výfuk klepal o podvozek, což se projevilo křupáním a vrzáním. Měl jsem i díru v prostřední části výfuku a u příruby první části. Vše opraveno a teď když dojíždím ke křižovatce a vyřadím kvalt, tak motor skoro ani není slyšet. Skoro se až leknu, jestli to nezdechlo  .
_________________ Favorit 136 L
|
| 16.1.07, 20:46 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 4 ] |
|