|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Pozink. Ano? Nie? Kde a ako na to?
| Autor |
Zpráva |
|
darklord
|
 Pozink. Ano? Nie? Kde a ako na to?
Po vyplate ak boh da kupujem novu sadu dveri na kupe. Po vcerajsom zhrozeni po umyti auta som totiz zistil ze tie aktualne zacali hnit po celej ploche (lemy na spodku uz tiez vypadaju ze pojdu do teplych krajin). A teda nastava otazka - kupim uplne nove dvere, predpokladam ze budu vo foreze. Co dalej? Nerad by som aby za 5-10 rokov zase vyliezla hrzda. Proste tieto vydrzali 25 rokov tak tie nove musia vydrzat 50. Moj napad je dat dvere opieskovat, odmastit a pozinkovat(ziarovo? galvanicky?). Otazka znie - mate niekto skusenosti s tymto? Ak by to bolo mozne rad by som tam rovno dal aj nove blatniky, predne a zadne celo.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
Naposledy upravil darklord dne 27.2.10, 22:29, celkově upraveno 1
|
| 27.2.10, 22:15 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
Registrován: 19.11.06, 17:11 Příspěvky: 12402 Bydliště: Pardubice - jihozápadní okolí
|
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
| 27.2.10, 22:28 |
|
 |
|
darklord
|
fuuuu ten to hadam pozinkoval aj s kastlou to zlte Ero. No to by sa mi pacilo... ale do stavu schopneho pre pozink asi tu moju kastlu uz nikto nedostane 
|
| 27.2.10, 22:31 |
|
 |
|
darklord
|
tak nejake rady a tipy? najviac ma zaujimaju ceny a pripadne kde by boli schpopni to kvalitne a bez remcania urobit...
|
| 28.2.10, 23:47 |
|
 |
|
mihal.dp
|
|
| 1.3.10, 02:22 |
|
 |
|
darklord
|
ale ja niesom automobilka, ja fakt chcem aby to vydrzalo.. cena je az na poslednom mieste v tomto pripade. diely co chcem kupovat pojdu na auto az za nejaky cas, a ked to uz kupim nove tak neh to vydrzi. neviem ci kataforerza je odolnejsia ako ziarove zinkovanie
|
| 1.3.10, 22:48 |
|
 |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
to chce podľa mňa galvanický zinok (alebo ešte lepšie ZnNi), nie je tak hrubý...a katoforéza? No, tá vie vydržať hodne (aj viac, ako Zn, resp. ZnNi), ale nie tá, ktorá sa požíva na karosárske dielce ako defakto dočasné ochrana...
Najviac by som sa bál toho, ako dať dole katoforézu bez ujmy na zdraví...a potom by som tam dal galvanický ZnNi (pozor, bez vytesnenia) - vydrží asi 2c viac, ako Zn...
dobrú galvaniku (dokonca výbornú) máte v Ždániciach pri Kyjove, ale bude ich iste viac...no nie každá má ZnNi...ale neviem, či Ždánice nazinkujú aj takúto kusovku
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 1.3.10, 22:56 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nevím jak funguje žárové stříkání na tenkém plíšku zaji si do zinkovny tam dostaneš veškeré rady,
já umím že mi to někdo udělá fuškou, zinkovna není nastavena podle náběru zinku ale na váhu materiálu, tak když si dáš zinkovat kolejnice tak se nedoplatíš a když zinkuječ plíšek tak zinkovna asi moc nevydělá
|
| 2.3.10, 08:43 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
je taky stabilizátor koroze, prodává se v litrovkách za 1000 kč nebo odlít někde v lakovně, s korozí zacvičí a udělá na ní sklovitou vrstvu odrezóvač to je jen slabý odvar,
jí osobně drobné koroze spodku co mám na feldě poléčím zinkovým sprejem miloš
|
| 2.3.10, 08:48 |
|
 |
|
mixal.s
Registrován: 19.9.09, 11:20 Příspěvky: 217 Bydliště: Partizánske, Slovensko
|
ferrari píše: to chce podľa mňa galvanický zinok (alebo ešte lepšie ZnNi), nie je tak hrubý...a katoforéza? No, tá vie vydržať hodne (aj viac, ako Zn, resp. ZnNi), ale nie tá, ktorá sa požíva na karosárske dielce ako defakto dočasné ochrana...
Najviac by som sa bál toho, ako dať dole katoforézu bez ujmy na zdraví...a potom by som tam dal galvanický ZnNi (pozor, bez vytesnenia) - vydrží asi 2c viac, ako Zn...
dobrú galvaniku (dokonca výbornú) máte v Ždániciach pri Kyjove, ale bude ich iste viac...no nie každá má ZnNi...ale neviem, či Ždánice nazinkujú aj takúto kusovku
no ja davam kalegovi z prace pozinkovat diely do trencina (konstructa). Diely dava vypieskovat, trochu ich obrusi a idu tam, ale nie na klasicky zinok ale na zinokfosfat (ci ako tam tomu nadavaju). Vraj je to lepsie, nakolko klasicke galvanicke zinkovanie ti urobi blbost tam, kde mas spojeńe dva plechy. tam sa zinok nedostane a este skor ti to otam skoroduje... ale vraj ten zinokfosfat tam bez problemov zatecie...
|
| 2.4.10, 09:51 |
|
 |
|
mixal.s
|
slovacek.milos píše: nevím jak funguje žárové stříkání na tenkém plíšku zaji si do zinkovny tam dostaneš veškeré rady,
já umím že mi to někdo udělá fuškou, zinkovna není nastavena podle náběru zinku ale na váhu materiálu, tak když si dáš zinkovat kolejnice tak se nedoplatíš a když zinkuječ plíšek tak zinkovna asi moc nevydělá
no ziarove zinkovanie na plech ti nik nespravi... to sa namaca do roztaveneho zinku pri vysokej teplote a to ti zmeni strukturu plechu a povykruca.... neodporucaju to na plechy pod 3mm, co na aute asi vela nie je... dokonca som bol v jednej zinkovni, kde mi vraveli, ze im tam vykruca aj stoziare s hrubkou plechu 8mm....
|
| 2.4.10, 09:54 |
|
 |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
To je to, že zinok sa nanáša galvanicky a teda kde sú nevhodné miesta (napr. dutiny), tam sa zinok proste nevylúči, pretože je tam elmag. tieň...a druhý stupeň zinkovania je morenie, čo je kyselina chlorovodíková - tam sa plech dokonale vyčistí...ale ak sa tento dokonale vyčistený plech nenazinkuje, tak začne korodovať po pár hodinách...
Zinkofosfát? Ten sa nenanáša galvanicky, ale sa proste vylúči pri kontakte kúpeľa s oceľou. Ten sa vylúči všade, hej. Ale zasa protikorózny účinok ZnPh je tak desatinový voči Zn...
Chcelo by to zistiť, ako sa to zinkuje priamo v automobilkách...
Ale žiarovému tiež neverím, lebo naozaj, diely sa ponoria do taveniny s teplotou okolo 500 st a to tenký oceľový plech ľahko pokrúti...ako, neverím, že automobilky zinkujú žiarovým Zn, ak tak, tak buď galvanicky, alebo nejako špeciálne...
PS - Konštrukta je drahá, ale kvalita môže byť.
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 2.4.10, 10:04 |
|
 |
|
mixal.s
|
Chcelo by to zistiť, ako sa to zinkuje priamo v automobilkách...
Ale žiarovému tiež neverím, lebo naozaj, diely sa ponoria do taveniny s teplotou okolo 500 st a to tenký oceľový plech ľahko pokrúti...ako, neverím, že automobilky zinkujú žiarovým Zn, ak tak, tak buď galvanicky, alebo nejako špeciálne...
no v automobilkach sa lisuje uz pozinkovany plech... teda presnejsie sa uz pozinkovany sa aj striha... a bodove zvary sa uz nicim neosetruju, neni treba.... teda osetruju sa iba zakladnym naterom, ktory obsahuje aj zinok...
|
| 2.4.10, 16:33 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |