|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
protirezonancna a odhlucnovacia kura - favo
| Autor |
Zpráva |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
 protirezonancna a odhlucnovacia kura - favo
tak moj plan je nasledovny:
chcem favorita odhlucnit, odstranit to strasne trieskanie neupevnenych plastov a podobne... ja viem je do boj proti veternym mlynom
palubovka pojde dole, pod povodnu odhlucnovaciu sadu na motorovej priecke bude tappajomat odhora az dole, na podlahe zatial nie
z motorovej strany uz je na kapote sklena vata na odhlucnovanie + aj na stene (este mi chyba na kurenie ale to sa NEDA nikde u nas kupit)
co mam dat na druhu stranu plastov aby prestali rezonovat? co polozit medzi plast a iny plast, plast a kov, proste nieco na stycnu plochu to pri dotyku nevydava zvuk a nie je prilis hrube
rozmyslal som nad vrstvou specialnej lepiacej pasky co je z jedenj strany ako koberec, pripadne nieco ako molitan, pena.
dvere budu taktiez po namontovani vsetkeho potrebneho zatappajomatovane
pripomienky a vychytavky? 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 5.6.08, 21:23 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Neex
|
Já jsem mezi plasty na palubce použil těsnící samolepcí molitanové pásky...
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
| 5.6.08, 21:26 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
Neex píše: Já jsem mezi plasty na palubce použil těsnící samolepcí molitanové pásky...
jj, prave ale rozmyslam co je z tohoto najvhodnejsie,
pomohlo to? nevrze to alebo nevydava divne zvuky?
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 5.6.08, 21:28 |
|
 |
|
Neex
|
Mám to udělaný tak aby to bylo schovaný vždycky jen ve styčných plochách třeba kaplička přístrojů atd... těžko takhle říct ale můj subjektivní dojem je že to pomohlo. Třeba na přejezdech mám pocit že je to opravdu lepší.. ale už to mám pár let takže posoudit jak to bylo předtím není lehký nebo respektive posoudit ten rozdíl.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
| 5.6.08, 21:30 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
základem je, aby se nedotýkaly plasty mezi sebou (skřípe), a aby se nedotýkal plast plechu (to ještě navíc klepe), co tam narveš je celkem jedno, hlavně a´t to je měkký
|
| 5.6.08, 21:36 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
Vít píše: základem je, aby se nedotýkaly plasty mezi sebou (skřípe), a aby se nedotýkal plast plechu (to ještě navíc klepe), co tam narveš je celkem jedno, hlavně a´t to je měkký
ok, nejake tipy kde to treba specialne oblepit?
|
| 5.6.08, 21:38 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
kompletně ten vnitřek rozeber, do posledního šroubku. Pak to všecko vyčisti, stoletý prach skřípe taky. A až to budeš skládat zpátky, tak pomalu, pečlivě, vždycky něco vezmi a vyzkoušej to přiložit, zahýbat, zahrkat a jak se něco ozve, musíš lepit, dokud to nepřestane. jinak já jsem mimo jiné vyndal i rozvod vzduchu pod palubkou, vymyl a utěsnil nějakým akrylátovým tmelem - je ze dvou polovin, i ty mezi sebou skřípou, navíc spárou utíká vzduch a topení se stává méně účinným, hlavně pokud jde o ofuk okna. Dále skřípou hodně ofuky, ty je dobře oblepit, přístroje vržou jako celek, rozebereš, a na místa, kem není vidět, všude něco nacpi, ten vrchní díl přístrojovky jak dosedá na spodní tak skřípe a klepe atd... ono tam klepe naprosto všechno  teda někomu.
|
| 5.6.08, 21:49 |
|
 |
|
epto
|
len aby ta od tolkej roboty tiez nekleplo 
_________________ Favorit Black Line, 50kW, r.94
|
| 24.6.08, 10:13 |
|
 |
|
wordy
|
ja to mám spraveny,a aj mám nato materiál,ukázem ti co,a ako treba,a materiál darujem.
_________________ Favorit 136 LX LPG
|
| 24.6.08, 13:02 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|