| Autor |
Zpráva |
|
Martin
|
Máme na autě střešní okno asi 10let a nemůžu si ho vynachválit. Ještě se mi nestalo, že by do auta teklo (pokud teda nebylo špatně zavřené). A pokud se jedná o větrání, pokud otevřu střešní okno, tak to krásně protáhne auto. To když se otevře boční okno tak to udělá akorát průvan.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 4.5.06, 08:42 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Návštěvník
|
To by mě fakt zajimalo,včem spočívá ta výhoda či spokojenost se střešním oknem.Máte zjištěno o kolik třeba "odvětrá"stupňů tepla v letním horku?
|
| 5.5.06, 11:39 |
|
 |
|
Kybergreg
|
Anonymous píše: To by mě fakt zajimalo,včem spočívá ta výhoda či spokojenost se střešním oknem.Máte zjištěno o kolik třeba "odvětrá"stupňů tepla v letním horku?
To asi nikdo zjištěný nemá  , ale výhoda střešního okna je v tom, že ti udělá v autě takovej lehkej průvan, kterej je příjemnější než stojící vzduch, a přitom to není taková ta turbulence, která vznikne při otevření bočního okna.
Na střešním okně mi akorát vadí to, že mi skrz střechu svítí slunce na hlavu, což taky není moc příjemný.
|
| 5.5.06, 12:51 |
|
 |
|
Návštěvník
|
|
| 5.5.06, 14:17 |
|
 |
|
Kybergreg
|
Jo takhle...  No v tom případě to můžeš změřit ty, jestli máš v autě teploměr. Já ho v autě nemám, jinak bych si to změřil už dávno.
|
| 9.5.06, 10:11 |
|
 |
|
hans
von GLEXR
Registrován: 10.1.06, 20:49 Příspěvky: 1246 Bydliště: Písek, v Plzni bylo krásně
|
Klasický výklopný střešní okno je dobrý, dokud jsou venkovní teploty kolem 20°C a jezdí se maximálně kolem stovky. Jak teplota vzroste, nebo se třeba zaparkuje na slunci, střešní okno auto nevyvětrá. Někdo taky vyzdvihuje "tichost", ale jak se jede přes sto, vzduch hučí i kolem střešního okna. Takže je užitečný možná na jaře a na podzim dokud nejsou vedra, ale přes léto moc nepomůže... Nehledě na to, že když se nechá otevřené je to další možnost pro zloděje, jak se dostat do auta...
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
| 9.5.06, 16:14 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
na střešní vokno se vykašli investuj radši do něčeho jinýho jáho v autě mam a teče tam a když trošku prudce zabrzdim tak je to hotovej vodopád  ale aspoň že mam v autě sprchu to asi jentak někdo nemá
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 19.7.06, 22:40 |
|
 |
|
epto
|
Ja mám tiež strešné okno. Som s ním maximálne spokojný. Najprv mi pri prudkých dažďoch cez neho tieklo dnu, potom som zistil, že je malinkatá medzera medzi koncami tesnenia (kde sa konce stretávajú). Tak som tam dal silikón a od vtedy je pokoj. Počas jazdy to krásne odvetrá a v aute nieje prievan. Čo sa týka hluku pri vyšších rýchlostiach, stačí trošku privrieť a hluk zmizne, pričom odvetrávať bude naďalej. Pokiaľ niekomu cez to sklo pripeká slnko na hlavu, stačí tam nalepiť tmavú fóliu na sklá (a nemusí mať ani certifikát a policajti proti tomu nemôžu ani slovíčko povedať). Ak je niekomu tá fólia málo, dá sa dať aj úplne nepriehľadná, prípadne samolepiaca tapeta (aj to som už videl).
čo sa týka odvetrania stojaceho auta, mám vyskúšané, že to funguje. Nechal som stáť auto na slnku, potom som otvoril strešné okno a keď som dal ruku nad vzniknutú medzeru, bolo cítiť prúdiaci vzduch z auta. (teplý vzduch stúpa hore).
_________________ Favorit Black Line, 50kW, r.94
|
| 20.7.06, 08:27 |
|
 |
|
Martin
|
Já taky nechápu co proti tomu pořád někdo má. Deset let ho máme na autě a nikdy mi tam ani nekáplo.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 20.7.06, 08:45 |
|
 |
|
Lukas
Registrován: 29.1.06, 19:18 Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
jasne, taky s tim nemam nejmensi problem
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
| 20.7.06, 10:27 |
|
 |
|
Jarda S.
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
tak vy ste spokojený ale mě už to pěkně sere ho zalepim celý a bude klid 
|
| 20.7.06, 10:34 |
|
 |
|
Jarda S.
|
 Re: šibr
Ondra píše: jo jen tak pro srovnani,znamej si tet koupil honu prelude za 20 tacu ma nadhernej velkej a kvalitni šíbr v eletrice a je to fakt super,dybych nebyl takovej patriot a nekoupi si 136 tak uz asi taky litam v nejake hondě.Jo jo jenze ja blbec mam rad všechno co je česky 
do 136 bych šel taky
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 11.8.06, 21:10 |
|
 |
|
Šemik
|
hans píše: Klasický výklopný střešní okno je dobrý, dokud jsou venkovní teploty kolem 20°C a jezdí se maximálně kolem stovky. Jak teplota vzroste, nebo se třeba zaparkuje na slunci, střešní okno auto nevyvětrá. Někdo taky vyzdvihuje "tichost", ale jak se jede přes sto, vzduch hučí i kolem střešního okna. Takže je užitečný možná na jaře a na podzim dokud nejsou vedra, ale přes léto moc nepomůže... Nehledě na to, že když se nechá otevřené je to další možnost pro zloděje, jak se dostat do auta...
To se stalo kamarádovi, ten byl se svym peugeotem u svých známých v zahrádkářské kolonii. U těch známých se zdržel přes noc a protože bylo slunečno nechal otevřené střešní okno. Ráno přišel a auto bylo plný vody. Nebylo to však z toho důvodu že by pršelo, ale zřejmě když se vraceli nějací opilci z hospody tak vzali hadici na zalévání záhonů co ležela vedle auta, strčili ji střešním oknem do interiéru a pustili vodu...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 14.8.06, 09:48 |
|
 |
|
Jarda S.
|
Šemik píše: hans píše: Klasický výklopný střešní okno je dobrý, dokud jsou venkovní teploty kolem 20°C a jezdí se maximálně kolem stovky. Jak teplota vzroste, nebo se třeba zaparkuje na slunci, střešní okno auto nevyvětrá. Někdo taky vyzdvihuje "tichost", ale jak se jede přes sto, vzduch hučí i kolem střešního okna. Takže je užitečný možná na jaře a na podzim dokud nejsou vedra, ale přes léto moc nepomůže... Nehledě na to, že když se nechá otevřené je to další možnost pro zloděje, jak se dostat do auta... To se stalo kamarádovi, ten byl se svym peugeotem u svých známých v zahrádkářské kolonii. U těch známých se zdržel přes noc a protože bylo slunečno nechal otevřené střešní okno. Ráno přišel a auto bylo plný vody. Nebylo to však z toho důvodu že by pršelo, ale zřejmě když se vraceli nějací opilci z hospody tak vzali hadici na zalévání záhonů co ležela vedle auta, strčili ji střešním oknem do interiéru a pustili vodu...

|
| 14.8.06, 17:29 |
|
 |
|
Kybergreg
|
|
| 14.9.06, 20:41 |
|
 |
|