Škoda TechWeb
https://www.skoda-techweb.cz/forum/

EEPROM dump
https://www.skoda-techweb.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=35072
Stránka 1 z 1

Autor:  VojtaK [ 28.5.18, 09:46 ]
Předmět příspěvku:  EEPROM dump

Ahoj,
zdá se, že moje EEPROM paměť nejde zapisovat, program http://www.motordiag.cz/msm/ v tom selhal. Chtěl bych zkusit paměť odpájet a místo ní použít novou součástku https://www.gme.cz/93c56-so8-stm-thomson Tohle řešení popisuje i https://www.briskoda.net/forums/topic/3 ... prom-dump/

Potřebuju ale čistý EEPROM dump z auta Škoda Felicia 1.3 s jednotkou SIMOS, který se dá pořídit třeba právě programem http://www.motordiag.cz/msm/. Myslíte, že byste mi někdo mohli tento soubor poskytnout? Třeba PM.

Díky,
Vojta.

Autor:  slovacek.milos [ 29.5.18, 11:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: EEPROM dump

někdy tu pamět tím motordiagem přepíšeš třeba až po padesáté

Autor:  VojtaK [ 29.5.18, 12:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: EEPROM dump

No tak já to zkusím víckrát, jestli se povede, že to nebude házet chyby. Udělal jsem si zálohu svojí paměti a to normálně šlo.

Na internetu jsem nakonec našel různý soubory s obsahem EEPROM paměti. Někde je "Immo off" někde "immo on". Vypnutí immo by se hodilo, ale trochu se bojím, když to přehraju nějakým souborem z netu, že už nenastartuju. Stejně nevím co se stane, kdybych to přepsal nulama nebo náhodnejma hodnotama. Nastartuju pak alespon abych tam mohl nahrát zpátky svojí zálohu přes ten motordiag?

A je někde nějaká příručka co v tý paměti má bejt a jak to tam je uložený na jakejch adresách? V dílenský příručce se to teda nepíše. To odpajeni a pouzivani ruznejch zapisovačů už mi příjde taky docela hardcore.
Vojta.

Autor:  CROWACK [ 29.5.18, 19:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: EEPROM dump

možná zkus oslovit uživatele "darklord"...

Autor:  darklord [ 30.5.18, 08:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: EEPROM dump

Uzivatel "darklord" to tu sleduje, ale nemam moc cim prispiet, kedze tu sa jedna o editaciu prevadzkovej pamati, a nie programovej. Osobne by som do toho sahal len s tym motordiagom, prepisanie cipu nulami predpokladam sposobi prave moznost nenastartovania, ci uplneho znefunkcnenia jednotky, kedze si kontroluje nejake adresy prave aj z tohoto cipu. Ked uz zhanat "originalny" ci upraveny obsah tejto epromky, tak by som si daval pozor na to, aby sedela aj verzia programu v ECU, kedze ich bolo viac modifikacii a nemusia byt medzi sebou kompatibilne.

A btw, nieco ako zoznam adries ti nikto neda. Ani ten co ich ma, pretoze jediny sposob ako sa k nim dostat je si tu epromku precitat, a reverse-engineeringom zistit co kde ako. Vyrobca auta ci jednotky samotnej, ti nikdy k tomu nic nepovie. A tuneri si za to nechaju zaplatit ked uz na tom stravili hodiny svojho casu.

Autor:  VojtaK [ 30.5.18, 20:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: EEPROM dump

Citace:
Vyrobca auta ci jednotky samotnej, ti nikdy k tomu nic nepovie.


Tomu se říká "security by obscurity".

Autor:  darklord [ 31.5.18, 07:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: EEPROM dump

Akoze myslis ze hociktora softwarova firma ti da zdrojaky ked ich poziadas? Automotive neni open-source.

Autor:  ventYl [ 31.5.18, 08:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: EEPROM dump

VojtaK píše:
Citace:
Vyrobca auta ci jednotky samotnej, ti nikdy k tomu nic nepovie.


Tomu se říká "security by obscurity".


Tu nejde o security. Software funguje v zavislosti od toho, co a kde v tej EEPROM je ulozene. Nie su to pouzivatelsky editovatelne data. Castokrat dokonca nema vobec zmysel tie data editovat, pretoze jediny pre koho ma zmysel s nimi narabat je ECU samotna. Navyse sa uplne bezne rozlozenie dat v EEPROm meni v zavislosti od verzie SW.

Autor:  CROWACK [ 31.5.18, 21:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: EEPROM dump

VojtaK píše:
Citace:
Vyrobca auta ci jednotky samotnej, ti nikdy k tomu nic nepovie.


Tomu se říká "security by obscurity".

lol
nepoužívej cizí termity když jim nerozumíš :-D
to je debilní by design, to není žádný zabezpečení :mrgreen:

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/