|
|
|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|
Octavia 1,6 55kW r.v.2000 přidušené a líné starty x otáčky
| Autor |
Zpráva |
|
okry.p
|
 Octavia 1,6 55kW r.v.2000 přidušené a líné starty x otáčky
Dobrý den,
po nastartování se motor dusí a někdy záhy chcípne, přidávání plynu má malý nebo žádný účinek, po sešloupnutí plného plynu se třeba roztočí, uberu plyn a zase skomírá, pak se zdá už stabilní, tak se chci rozjet a opět dochází otáčky i při přidávání plynu. Takže se střídá hlučné tůrování s přidušeným poblafáváním. Vše zejména při studeném startu. Jakmile se rozjedu, už nemám problém. Volnoběh drží. Teplé starty jdou většinou hladce.
Líné starty mě trápily už dříve, poslední dobou to bylo dobré a opět se to zhoršilo.
Současně mě dlouhodobě zlobí otáčky. Problém poznám hned po startu, někdy jenom na zvuku, někdy i lítá ručička, každopádně při rovnoměrné rychlosti cítím, jak mi motor cukne při záběru nebo po uvolnění plynu. Při zrychlování a při zpomalování relativně dobré, ale při rovnoměrné jízdě je to znát. Po vypnutí motoru a novém nastartování už se problém neopakuje a několik týdnů/měsíců je klid.
Diagnostika žádnou vadu neukazuje. Mohou spolu tyto problémy souviset? Co s tím?
|
| 20.8.13, 19:12 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Lamač
Registrován: 8.6.10, 20:59 Příspěvky: 6464 Bydliště: Snina a okolie
|
 Re: Octavia 1,6 55kW r.v.2000 přidušené a líné starty x otáč
Treba pozrieť a sledovať blok meraných hodnôt,a závadu na 95% odhalíš.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ http://www.sptech.sk/
|
| 20.8.13, 19:58 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
 Re: Octavia 1,6 55kW r.v.2000 přidušené a líné starty x otáč
ano přesně tak, blok měřených hodnot. Na naší 1.6 74kw to způsobovalo vadné čidlo polohy vačkové hřídele.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 20.8.13, 20:18 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|