Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 2.7.26, 16:29

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
 Uz budu brecet, pomozte 
Autor Zpráva
Junior TW team

Příspěvek 
Jiří Čech píše:
Než někdy začneš něco dělat, tak si o tom nejdříve něco přečti. Děláš něco, čemu vůbec nerozumíš a pak to tak dopadá. Se vůbec divím, že Ti tady ještě někdo radí. Předělal jsi odstředivou regulaci, když tam máš SEDR? Vyměnil jsi podtlakovku atd? Umíš vůbec nastavit základní předstih? Bych řekl, že neumíš nic, když ani nepoznáš, jestli to hází jiskru nebo ne... Apropó - když nepálí svíce, tak teče benál výfukem ven, proto smrdí (resp. musí smrdět...). Jojo, takový všeumělý jen houšť a více... :P

Jestli si me chtel nasrat tak se ti to povedlo. Zadnej Rapid nemel 50kW dokavad se tam nedal upravenej motor. Vsichni mi tu radi protoze jsem je o to pozadal a protoze je to tu proto delany. Kdyby si nebyl trotl tak si mi to napsal, ze by bylo neco dobry predelat. Zadnej ucenej z nebe nespadnul. Nastavit predstih sem si precet jak se to dela, udelal a nastartovalo to tak nevim co do me rejes. Jestli to hazi jiskru taky poznam ale kdybys cet a nesral tak by si se docet, ze ja sedel v aute a tocil. A to ze tece benal vyfukem je jasny, psal sem to proto aby mi kdyztak nekdo rekl at uz se na to vykaslu, kdyby hrozilo, ze neco znicim. Jestli chces jenom rejt tak si kup zahradku. Ja sem nikdy nenapsal, ze vechno vim a vsechno znam ba naopak, tak nevim proc vseumely. To si na me lecis komplex?

Naposledy upravil Majlanky dne 30.9.08, 23:14, celkově upraveno 1

30.9.08, 22:42
Příspěvek Reklama

Junior TW team

Příspěvek 
Pro ostatni kdo josu mi ochotni pomoci. O co se jedna u zminovane odstradive regulaci a podtlaku?

30.9.08, 22:44
rejpal

Příspěvek 
Majlanky píše:
Pro ostatni kdo josu mi ochotni pomoci. O co se jedna u zminovane odstradive regulaci a podtlaku?

Odstředivou regulaci neřeš, dokud ti to neběží aspoň na volnoběhu. :wink: Sice nechápu, co má odstředivka společného s výměnou karbu, důležité je mít správnou odstředivku ke správnému motoru, ale u podtlaku by mohl být vliv vyústění kanálu v karbu. Podtlak můžeš klidně odpojit (na karbu zacpat), je to jen vychytávka pro zvýšení předstihu při malém výkonu.

30.9.08, 22:48
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
s tou odstredivou regulaci nic nedelej..ta neni ted dulezita a je jak pise uz nademnou pro prubez regulace predstihu...tudiz k motoru..pokud das favo motor a favo zapalovani..nemusis vubec nic menitpodtlak taky neres .to vse vychytas casem az ti to pobezi

30.9.08, 22:55
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
Majlanky píše:
Jestli si me chtel Na*rat tak se ti to povedlo. ... ze si na me musis lecit komplex?

Myslim ze zrovna Jirka Cech si nezaslouzi takove reci. Pro tvou informaci to neni nejakej hejsek 18 letej... :wink: V zasade ma pravdu, akorat to rika nezvykle otevrene.

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

30.9.08, 23:01
Junior TW team

Příspěvek 
No pochopil jsem podle kvality cestiny ze to neni nejaky hejsek a vocasek. Ale opravdu me prekvalilo jak po me vyjel. Kdybych se ho pred tim nejak dotknul tak nereknu ale proc tohle? Jestli to myslel nejak v zertu ci proste jinak nez to vyznelo tak se mu hluboce omlouvam :oops: Veta ze neumim nic me opravdu prisla velice utocna...

Takze s tim nic delat nemam... Ok, to sem chtel slyset :lol:

30.9.08, 23:14
Junior TW team

Příspěvek 
Muze mi jeste nekdo objasnit kam patri ten valecek?

1.10.08, 11:22
rejpal

Příspěvek 
Jestli je to takový měkký váleček z vláken, saje olej a má cca 8x8mm, pak patří pod palec a nakapat olejem. :)

1.10.08, 11:40
Moderátor

Příspěvek 
Majlanky píše:
Jiří Čech píše:
Než někdy začneš něco dělat, tak si o tom nejdříve něco přečti. Děláš něco, čemu vůbec nerozumíš a pak to tak dopadá. Se vůbec divím, že Ti tady ještě někdo radí. Předělal jsi odstředivou regulaci, když tam máš SEDR? Vyměnil jsi podtlakovku atd? Umíš vůbec nastavit základní předstih? Bych řekl, že neumíš nic, když ani nepoznáš, jestli to hází jiskru nebo ne... Apropó - když nepálí svíce, tak teče benál výfukem ven, proto smrdí (resp. musí smrdět...). Jojo, takový všeumělý jen houšť a více... :P

Jestli si me chtel Na*rat tak se ti to povedlo. Zadnej Rapid nemel 50kW dokavad se tam nedal upravenej motor. Vsichni mi tu radi protoze jsem je o to pozadal a protoze je to tu proto delany. Kdyby si nebyl trotl tak si mi to napsal, ze by bylo neco dobry predelat. Zadnej ucenej z nebe nespadnul. Nastavit predstih sem si precet jak se to dela, udelal a nastartovalo to tak nevim co do me rejes. Jestli to hazi jiskru taky poznam ale kdybys cet a nesral tak by si se docet, ze ja sedel v aute a tocil. A to ze tece benal vyfukem je jasny, psal sem to proto aby mi kdyztak nekdo rekl at uz se na to vykaslu, kdyby hrozilo, ze neco znicim. Jestli chces jenom rejt tak si kup zahradku. Ja sem nikdy nenapsal, ze vechno vim a vsechno znam ba naopak, tak nevim proc vseumely. To si na me lecis komplex?

Brouku, já napsal na tento web nějakých 31 článků, kde se dokonce zabývám přestavbou Favo zapalování pro použití v Š 742. Tam jsem popsal, co se má udělat, aby to šlapalo, jak má. A také jsem celou dobu psal jak v článcích, tak v komentářích k nim, aby se nejdřív něco o autech naučili, než začnou něco dělat. Radilů, kteří něco někde slyšeli a ještě zpatlané to předávají dál, naseru za večer kýbl. Většinou tito radilové akorát pomohou k tomu, aby sis auto definitivně rozesral, případně i zničil.

Takže jestli si na někom léčím nějaké komplexy, tak na Tobě určitě ne. Navíc nevím jaké komplexy. Stalo by se moc, kdyby sis články o zapalování přečetl? Je to zadarmo, platit za to nemusíš, jsou volně na tomto webu dostupné...
:)

Jestli chceš, aby to auto dobře jezdilo, tak budeš muset regulace upravit. Nejsou tam pro srandu králíkům.

1.10.08, 17:07

Příspěvek 
Jiří Čech: Tohle je tady na denním pořádku. Nejhorší je když si tyhle radilové ještě myslí že mají pravdu a hádají se za svou blbost...

1.10.08, 17:13
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor

Příspěvek 
fatal píše:
Majlanky píše:

Odstředivou regulaci neřeš, dokud ti to neběží aspoň na volnoběhu. :wink: Sice nechápu, co má odstředivka společného s výměnou karbu, důležité je mít správnou odstředivku ke správnému motoru, ale u podtlaku by mohl být vliv vyústění kanálu v karbu. Podtlak můžeš klidně odpojit (na karbu zacpat), je to jen vychytávka pro zvýšení předstihu při malém výkonu.

Rozdíl v regulacích je v tom, že SEDR a LEKR má trochu jiné složení bohatosti směsi, bohatost dává rychlost hoření, tedy změnu předstihu. Kdyby to bylo jedno, tak se nedělala jiná regulace pro Fa a pro Š 743 se stejným motorem. Respektujte předpis výrobce, dalo mu dost práce, než dané hodnoty na brzdě zjistil a určitě jsou správné. Podtlak nemůžeš klidně odpojit, protože si koleduješ o podpálení ventilů. Při částečném zatížení se používá chudší směs, která pomaleji hoří, a to celkem o dost proti směsi bohaté, používané pro plný výkon.

1.10.08, 17:20
Moderátor

Příspěvek 
Majlanky píše:
Jiří Čech píše:

Jestli si me chtel Na*rat tak se ti to povedlo. Zadnej Rapid nemel 50kW dokavad se tam nedal upravenej motor. Vsichni mi tu radi protoze jsem je o to pozadal a protoze je to tu proto delany. Kdyby si nebyl trotl tak si mi to napsal, ze by bylo neco dobry predelat. Zadnej ucenej z nebe nespadnul. Nastavit predstih sem si precet jak se to dela, udelal a nastartovalo to tak nevim co do me rejes. Jestli to hazi jiskru taky poznam ale kdybys cet a nesral tak by si se docet, ze ja sedel v aute a tocil. A to ze tece benal vyfukem je jasny, psal sem to proto aby mi kdyztak nekdo rekl at uz se na to vykaslu, kdyby hrozilo, ze neco znicim. Jestli chces jenom rejt tak si kup zahradku. Ja sem nikdy nenapsal, ze vechno vim a vsechno znam ba naopak, tak nevim proc vseumely. To si na me lecis komplex?

Jinak největším problémem těchto zapalování je kablík od cívečky v rozdělovači k spínací jednotce. Po nějaké době se má snahu utrhnout přesně v místě, kde dráteček opouští vinutí. Neopravuji to, koupím novou cívku a víc se o to nestarám. Dalším, méně častým problémem, je vadná spínací jednotka. Neřeším, na vrakárně za kilo nějakou koupím a hotovo. Cívka odchází málokdy, ale každopádně musíš použít tu, co patří do této sestavy zapalování, jinak je to na prd a je to ještě horší, než se starým kontaktním zapalováním, co se týká energie jiskry. Projevuje se to tak, že motor má o něco vyšší spotřebu a nechce se mu dávát výkon ve vyšších otáčkách, protože jiskra přestane pravidelně přeskakovat, motor nejede na 4 válce, ale v těch otáčkách se to nepozná.

Když nemám bráchu, který by mi zastartoval, tak vymontuji rozdělovač z držáku, zapnu klíček a prudce ve správném směru otočím hřídelí rozdělovače. Jiskry musí přeskočit zhruba v rytmu otáčení. Jinak pokud dělám nějakou takovou změnu, tak nešetřím a rovnou dávám nové víčko, palec a vn kabely, o svících nemluvě.

Udělat z Rapida 50 kW je pouze otázkou výměny vačky a úpravy odstředivé regulace a nastavení jiného zákl. předstihu.

1.10.08, 17:28
rejpal

Příspěvek 
Jiří Čech píše:
Rozdíl v regulacích je v tom, že SEDR a LEKR má trochu jiné složení bohatosti směsi...

Díky za vysvětlení, doposud jsem si myslel, že oba (resp. všechny) karby dávají při správném osazení na správném motoru přibližně stejnou směs (tedy v ideálním poměru). O rychlosti hoření směsi vím, ale z vlastní zkušenosti s podtlakem považuju za mnohem důležitější dobře fungující odstředivý předstih. Příště si dám větší pozor na formulaci...

1.10.08, 19:17

Příspěvek 
Podtlaková regulace je v zásadě pomocná, ale u běžně provozovaného motoru má rozhodující vliv na spalování směsi při částečné zátěži... a jak psal p. Čech stejně jako odstředivá se odvíjí od karburátoru... proto má např. 781.135 s LEKRem dvojnásobnou hodnotu podtlakové regulace než 742.135 se SEDRem i když jde vlastně o ten samý motor...LEKR má v oblasti částečné zátěže znatelně chudší směs než SEDR. Jestli jsem napsal něco nepřesně tak ať mě p. Čech opraví...

Naposledy upravil Neex dne 1.10.08, 19:29, celkově upraveno 2

1.10.08, 19:28

Příspěvek 
Jiří Čech píše:
Stalo by se moc, kdyby sis články o zapalování přečetl? Je to zadarmo, platit za to nemusíš, jsou volně na tomto webu dostupné...
:)
Kdyz ale ono to byt strasne dlouhy a moc pismenek. :lol: Asi problém většiny diskusí, nejspíš by chtělo začít dělat na nových článcích na úrovni, v diskusi pak budeme už jen odkazovat na ty správné články a nebude třeba se dohadovat...

1.10.08, 19:28
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další