Fabia 1,4 TDI 59 kW-rozumná volba?
| Autor |
Zpráva |
|
jiri.82
|
 Re: Fabia 1,4 TDI 59 kW-rozumná volba?
3 osoby, denní trasy do 60km tam 60 km zpět, po rychlostní komunikaci+pojíždění po městě. o víkendu trasy do 200km tam 200 km zpět.z hlediska pohodlnosti a jízdních vlastností u mě vede octavia.
|
| 10.4.11, 13:47 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11998 Bydliště: Český Těšín
|
No konečně ses vyjádřil.  Viděl bych to taky na Octu, ale jedničková už je konstrukčně auto staré 18 let, tam nemůžeš čekat zázraky. Taky jsou dost předražené a mívají hodně skrytých vad. Bral bych jen vůz od známého který dobře znáš. Jízdní vlastnosti bych u Octy moc nevychvaloval, Fabia je modernější a má lepší proporce. Nejradši bych bral OII. Ta se s první generací nedá srovnat. Citace: jsem věrný až lehce fanatický škodovák. To tady nehraje roli,tyhle folksvágny se jen montují v bývalé továrně Škoda.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 10.4.11, 13:56 |
|
 |
|
jiri.82
|
na octu II nemám prašule¨. jinak taky zastávám stejný názor, že je rozumné vzít jen auto, které tzv. trochu znám, v mém případě je to fabie rok asi 2005, 1,4 TDI,59 KW, výbava elegance, najeto jen do 40tis. km za 165000,- co říkáš na tu cenu?není to příliš?díky
|
| 10.4.11, 14:08 |
|
 |
|
Sotek
|
170 tis za 6 let starou Fabii s takovým motorem jsou příšerný peníze, za ty peníze pokud trváš na Fabii bych koupil pouze tyto: 1.4 16V Výbavu Elegance s béžovým interiérem která má vše ( všemožný stabilizační systémy, chladničku, výhřejvaný sedačky, všechny okna v elektrice, sklopný klíčky atd atd  , Fabii RS, nebo se už dá sehnat FII 1.4 16V ( zase né už s takovou výbavou, ale bude to zánovní auto... )
_________________ Trabant 601s - už není Škoda Favorit 135, 43kW, 1993, červený - už není Škoda Fabia 1.4 MPi, 50kW, 2002 sedan, stříbrný
Naposledy upravil Sotek dne 10.4.11, 14:42, celkově upraveno 1
|
| 10.4.11, 14:38 |
|
 |
|
jiri.82
|
a ten typ 1,4 16 v je asi benzíňák, že? FII jsem za 170000 ještě neviděl. jen v aaa, kde se jedná o cenu při leasingu v hotovosti tak za 200tis. budu rád za každý tip.
|
| 10.4.11, 14:42 |
|
 |
|
Sotek
|
ano to je benzin, dělal se 55kW nebo 74kW, FII se dá sehnat krásně, sice většinou to je 1.2 HTP, což nebrat ( tvým učelům nevyhovuje ) ale už jsem viděl několik inzerátů na 1.4 16V ( né bazary ), sice to bude 3 roky starý auto a bude mít najeto kolem 50-60 tis, ale asi bych to bral radši jak první Fabii... U té FII je dobré že dost padla na ceně díky příchodu faceliftované verze s motorem 1.2 TSI...
edit: to 55kW a 74kW samozřejmě platí pro F1 u F2 to je jiné...
_________________ Trabant 601s - už není Škoda Favorit 135, 43kW, 1993, červený - už není Škoda Fabia 1.4 MPi, 50kW, 2002 sedan, stříbrný
|
| 10.4.11, 14:45 |
|
 |
|
Šemik
|
Fabie I je miniautíčko, sic se to možná jeví paradoxně, v interiéru je o poznání méně místa než třeba ve felicii  pro 3 lidi na 120km denně to bude utrpení. Nafta je jasná volba, benzín je druhá liga - správný výběr v tomto  Octavie I je o něco větší, jestli Tví spolujezdci nejsou dvoumetroví čahouni, celkem se tam poskládáte. Když zvolíš TDi 66kW, budeš spokojen - jezdit se s tím dá a je to věčný motor. Trváš skutečně na autě se slepicí ve znaku? Alternativy koncernu nabízejí další možnosti, třeba Passat Variant TDi bude prostorově ještě o pěkný kus dál jak Octa.. Každopádně Fabii bych při tomhle využívání rovnou zavrhnul, je na to moc malá.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 10.4.11, 16:01 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11998 Bydliště: Český Těšín
|
Šemik píše: Nafta je jasná volba, benzín je druhá liga - správný výběr v tomto
MA.CZ - recenze o Mazdě 6 píše: A preco som sa rozhodol pre benzin? Moje osobne skusenosti s naftakom, ktorym som jazdil cca 3 roky su dnes nasledovne: NEVYHODY: - Drahsia udrzba - Drahsie nahradne diely - Drahsia STK + emisie - Riziko startovania v zime (potrebne kvalitne=drahsie zhaviace sviecky, silnejsia=drahsia bateria) - jazdit "naplno" mozete, len ked sa motor zahreje na prevadzkovu teplotu, v opacnom pripade hrozi riziko poskodenia (rychlejsieho opotrebenia) turba. Toto vam povie takmer kazdy predajca ak kupujete diesel. - Samotne turbo - no comment! Ak vam odide siahnete hlboko do penazenky. - Modernejsie a dnes uz velmi rozsirene CommonRail diesle (TDI je uz len obchodna znacka) su dost nachylne na kvalitu nafty. Odporucal by som tankovat, len na preverenych benzinkach. - Vaha vzduchu - dost caste poruchy. - Nevhodne na caste jazdy na kratke vzdialenosti (do cca 15 km). Nic nie je horsie ako ked zahrejete diesel na prevadzkovu teplotu a hned ho potom vypnete. - Menej kultivovany chod oproti benzinaku. - Naftak ma vseobecne viac sucasti ako benzin a tym padom je aj logicky viac nachylny na poruchy (turbo, zhaviace sviecky, rozne filtre koli eko normam ...) - Diesel je tazsi (o cca 100kg) a to ma vplyv na opotrebovanie pneumatik - Ekologicke hladisko - Sportova adrenalinova jazda? S dieslom ZABUDNITE!  VYHODY: - nizsia spotreba Promiňte, ale musel jsem. 
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 10.4.11, 16:09 |
|
 |
|
Šemik
|
S tím ale opravdu nemohu souhlasit  Dražší údržba? Je to relativní, občas by se mělo nechat zkouknout čerpadlo, u benzínu zase odejde klapka.. ND nechme stranou, to je velmi široká otázka dle typu, značky a motorizace STK a ME pokud vím stojí stejně Startování v zimě? Doba Pragy V3S kdy se zapalovaly noviny je dost daleko za námi  Svíčky jak žhavící tak zapalovací musí být kvalitní pro start jakéhokoliv motoru. A jednou za pět let je mi skutečně jedno, jestli za akumulátor dám 1500 nebo 2500CZK. Větší má výhodu kapacity, to se hodí, pokud člověk občas spí v autě a chce k tomu poslouchat rádio nebo musí nechat svítit obrysová světla. Jezdit na plnej knedlik se může stejně po plném prohřátí jak u benzínu tak u nafty, kdo si myslí, že benzín ohřev nepotřebuje, je blbec Turbo, pravda, v případě nutnosti nového je to větší investice.. ale pokud s TD jezdí člověk rozumně (nechává dochladit), nemusí ho to potkat vůbec Váha vzduchu je problém hlavně koncernových TDi, i benzín má svoji Achillovu patu Benzín taky neschroupne kdejakou slívu z JZD Sportovně diesel zaostává, ale na druhou stranu - zkuste s benzínem v koloně hopsat jen na spojku No a ekologické hledisko? Na to upřímně se*u  Když si vezmem pro příklad nafťák se spotřebou 6l a benzín s 8l, na 100km se ušetří cca 70CZK. V tomhle případě (5x týdně 120km a 2x 200km) jen za týden ušetří cca 650-700CZK, nafta je podle mě jasná volba.
|
| 10.4.11, 17:44 |
|
 |
|
Sotek
|
sorry Šemíku ale nemohu s tebou souhlasit... zaprvé, nafta používaná v zemědělství je jedna z nejkvalitnějších co se dá sehnat... zkus nalít běžnou ( cinknutou ) naftu do kombajnu nebo traktoru za několik mega.... za druhé, nafta vyhrává pouze ve spotřebě to je vše, všechny ostatní parametry vyhrává benzin. ( a pokud budu rejpat, s motorem 1.2TSI ve Fabii, tak co se týče spotřeby nafta už není takový šlágr ) za třetí, nafta do Fabie ( 1.9 ) není ideální řešení, je to moc těžký motor na takové auto a rychlejc odchází podvozek za čtvrtý, velikost vnitřního prostotu je velice subjektivní, pokud člověk nemá nad 185 cm a velký břicho, tak ve Fabii nemůže vůbec trpět. Ba naopak vzadu je více místa ( na nohy ) než v Octavii. Pokud by platilo to co říkáš že Felicia má více prostoru než Fabia a že Octavia je na tom o něco lépe s prostorem jak Fabia, tak by mi vycházelo že v prostoru je Felicia na tom +/- stejně jak Octavia  Rozdíl oproti Felicii je pouze ten, že ve Fabii interiér je udělaný tak, že posádku více obklopuje, stejně jako je to u O2 oproti O1. Ale základní prostor je stejný né-li větší. Prostě se cítíš pouze více ztísněný... PS: to nemluvím o hluku dieselovýho motoru ( TDI ) který je fakt hrozný a i blbý MPi ve Fabii je oproti němu tichošlápek
|
| 10.4.11, 18:03 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Sotek: Tak ono samozrejme neni JZD jako JZD. Jasny, ze kdyz si nekdo koupi Lexion jako mam v avataru, tak do nej nebude lejt nejaky sragory. Ovsem tady Fanda kdyz ma starej rozmrdanej zetor, tak je jedno co tam naleje... Jink za me jedine diesel 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 10.4.11, 18:10 |
|
 |
|
Šemik
|
Prostor byl myšlen subjektivně, mám necelých 190cm a po přesednutí z Felicie do Fabie jsem byl téměř zděšen jak je to malé. S Octavii to je zas naopak, Felicie je prostě menší (aspoň z pohledu mě jako řidiče) TSi je už úplně jiná liga, zde je spotřeba lepší - ale obsahuje také to "poruchové" turbo  v FI se ale najít nedá, dva litry rozdílu myslím plus mínus platí. O kvalitě nafty v JZD si nedělám velké iluze, co mám info, jde v drtivé míře o nějakou řepku.
|
| 10.4.11, 18:11 |
|
 |
|
Sotek
|
Matthes dneska ale většina "JZD" už má moderní a drahý stroje.. Pár známých mám co jsou v nějakém spolku nebo maj hodně polí a vysmáli se mi když jsem řekl větu nekvalitní naftu z JZD, prej si to nelajznou a už vůbec né distributor nafty nějakou sračku nalejt do kombajnu za 6 mega... Šemik tak 190cm je extrém  problém Fabie je hlavně v tom, že pokud nemá štelovatelnou sedačku, tak člověk sedí dost vysoko, s tím jsem měl zezačátku i já problém a to mám 177, ale člověk si zvykne, jak řikám, je to jenom o pocitu, vejš sedačka, tlustý A sloupek, vejš řazení, delší palubka, to vše tomu moc nepřidá, ale jinak místa je tam dost. Já třeba když jsme poprvé sedl do O2, tak jsem se zhrozil jak je tam málo místa, ale místa je tam dost, jenom interiér člověka obklopí... Edit: prostě oproti Fabii je Felicia a Fáčko "vykuchaný" 
Naposledy upravil Sotek dne 10.4.11, 18:52, celkově upraveno 1
|
| 10.4.11, 18:46 |
|
 |
|
patrik-hp
Registrován: 28.6.06, 20:54 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
1,4 TDI se dá použít jako rodinný vůz.1,2 HTP například ani né,protože ta síla už tam trochu chybí a plný kufr auta,děti plus dva dospělí už je dost velká zátěž která ten komfort cestování už potlačuje...Ale dá se,když na nic jiného není...(Pro příklad) Pokud se tedy dá plnohodnotně použít 1.4TDi jako rodinný vůz,protože Octávia není malá,někdo se s ní do svý garáže prostě nevejde a musí proto na ulici,pak máš cestu nasměrovanou  ....Vyzkoušej 1.4,1.9 Fabku i Oct.I. a porovnej tedy co ti sedne lépe a přemýšlej i o velikosti auta a zavazadlového prostoru.....Zbytečně nevyhledávej hovadiny jako el. stahování oken,šíbr a jiný zbytečnosti,který jsou stejně náchylný k tomu abys je za čas začal řešit...Co je totiž na el.je předem odsouzený k pozdější výměně nebo opravě elektroinstalace.... Je dobře že si Škodovák,protože já bych do jinýho ani nedoporučoval jít...Ona totiž bublina která se nesla 20let už dávno splaskla a většina lidí a to je dobře,vystřízlivěli... Jinak údržba je samozřejmě nutná více než-li u benzínu,motor je z lokomotivy a vyžaduje kvalitní naftu,která je náchylná snad na cokoliv...Turbo je náchylné,pokud člověk neví jak s autem jet,bere totiž pak olej až do úplného zadření a zastavení v důsledku předčasného vypínání zatíženého motoru...Podvozek,uložení,klouby poloos,brzdy dostávají větší zátěž,než-li na benzínu,proto i tam se musí počítat z částejšnými ztrátami...Hladinu Oleje v motoru hlavně v PD je nutno kontrolovat jak v důsledku ztrát turba tak v důsledku ztrát přes odvětrání .. Je spočítáno že co se ušetří na palivu,se promítne do údržby a to je pravda,pokud se jezdí malé vzdálenosti a né dálnice nebo tam kde se dá opravdu na palivu ušetřit... Motor je hlučnější a benzínu se nevyrovná v tichosti chodu,s tím musíš počítat.Ale že bys to odhlučňoval není třeba,zas takovej kravál to není.Svez se a uvidíš...
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=v1fMnGwZ ... re=related !!!  http://www.youtube.com/watch?v=NAbsLE88 ... re=related ...
|
| 10.4.11, 18:52 |
|
 |
|
MATTESS
|
Šemik píše: STK a ME pokud vím stojí stejně Kde? Co jsem koukal, tak diesel stojí skoro jednou tolik. A to trápení (pokud někdo nemá známé)
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
| 10.4.11, 19:12 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|