Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 9.10.26, 02:22

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 70 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 favo max 120kmh 
Autor Zpráva
Hluchoň

Příspěvek 
Tak přidávám poznatky z testovací jízdy o délce cca 130km: Nic se nezměnilo. Víc jak 120 jsem z toho nevyždímal. Přesto je zajímavé (alespoň podle mě), že motor na všechny kvalty co tam dám reaguje velice ochotně, vytáčí se jedna báseň, zrychluje... klidně z obce vyjedu se zařazenou pětkou a akceleruje svižně. Ale prostě pak jak když mám omezovač, dosáhne zmiňované rychlosti a najednou MRTVOLA. :(

10.4.08, 20:53
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Voditelj brodice

Příspěvek 
mozno blba otazka ale stiha ti dodavat dost benzinu? mozno nestiha pumpa, alebo mas volaco upchate, ked ides pomaly tak taky pritok to stiha v pohode ale pri tejto rychlosti uz mas otvorenu aj druhu klapku a zere to dost :D

10.4.08, 21:17
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
rejpal

Příspěvek 
Vít píše:
Tak přidávám poznatky z testovací jízdy o délce cca 130km: Nic se nezměnilo. Víc jak 120 jsem z toho nevyždímal. Přesto je zajímavé (alespoň podle mě), že motor na všechny kvalty co tam dám reaguje velice ochotně, vytáčí se jedna báseň, zrychluje... klidně z obce vyjedu se zařazenou pětkou a akceleruje svižně. Ale prostě pak jak když mám omezovač, dosáhne zmiňované rychlosti a najednou MRTVOLA. :(

To je zajímavé...

Když jedeš třeba do kopce na čtyřku, tak motor táhne i nad otáčkami odpovídajícími těm 120 na pětku? Je to snížení výkonu závislé určitě jen na té rychlosti? Napadá mě nějaký volný díl u sacího traktu, který v té rychlosti vlivem proudění vzduchu přiškrtí sání...

Není to závislé třeba i na době, po kterou akceleruješ? Když jsi akceleroval na čtyřku do kopce stejně dloho jako ti trvá akcelerace po výjezdu z obce, táhlo to dál? Napadá mě přiškrcená dodávka benzínu, ucpaný filtr, slabá pumpa. Kdysi mi tak blbnula stodváca, krátkodobý odpich parádní, ale jakmile jsem akceleroval déle, nestačil benzín a motor přestal táhnout.

10.4.08, 21:20

Příspěvek 
niečo podobné mal kamoš keď vymýšlal náporové sanie, po 60km/h auto išlo normálne, potom zhruba po 100vku to išlo ako raketa, ale viac ako 110 s toho nevyžmýchal, jednotucho to nejako zahltilo vzduchom, alebo čo a ani za svet viac....

či nemáš vyskočenú tú hadicu nasávania vzduchu, alebo niečo s tou termoklapkou...

10.4.08, 21:24
Hluchoň

Příspěvek 
deekay píše:
mozno blba otazka ale stiha ti dodavat dost benzinu? mozno nestiha pumpa, alebo mas volaco upchate, ked ides pomaly tak taky pritok to stiha v pohode ale pri tejto rychlosti uz mas otvorenu aj druhu klapku a zere to dost :D

ha! v pumpě je necleý měsíc nová membrána, origo jsem nesehnal, je to druhovýroba... teoreticky to je možné, ačkoli....není problém motor vytočit na 6 tisíc (1,2,3)

fatal: ale dlouhodobě jsem to točit nezkoušel, tak nevím, dlouho totiž neakceleruju, těch 110 tam je fakt rychle a pak už je hodnota zrychlení jen těžko měřitelná :)

10.4.08, 22:08
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
michalkatka píše:
niečo podobné mal kamoš keď vymýšlal náporové sanie, po 60km/h auto išlo normálne, potom zhruba po 100vku to išlo ako raketa, ale viac ako 110 s toho nevyžmýchal, jednotucho to nejako zahltilo vzduchom, alebo čo a ani za svet viac....

či nemáš vyskočenú tú hadicu nasávania vzduchu, alebo niečo s tou termoklapkou...

hadice jsou OK, termoklapka nevím... co to je?

10.4.08, 22:11
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
fatal píše:

To je zajímavé...

Když jedeš třeba do kopce na čtyřku, tak motor táhne i nad otáčkami odpovídajícími těm 120 na pětku? Je to snížení výkonu závislé určitě jen na té rychlosti? Napadá mě nějaký volný díl u sacího traktu, který v té rychlosti vlivem proudění vzduchu přiškrtí sání...

Není to závislé třeba i na době, po kterou akceleruješ? Když jsi akceleroval na čtyřku do kopce stejně dloho jako ti trvá akcelerace po výjezdu z obce, táhlo to dál? Napadá mě přiškrcená dodávka benzínu, ucpaný filtr, slabá pumpa. Kdysi mi tak blbnula stodváca, krátkodobý odpich parádní, ale jakmile jsem akceleroval déle, nestačil benzín a motor přestal táhnout.

v kopcích bez problémů... znáš-li trasu Brno-Svitavy, tak víš jak tam jsou kopce a stoupací pruhy, 4 bez potíží 110 kopec nekopec, na pětku to padá k 90 (ale to dělalo vždycky)

10.4.08, 22:13
Profil ICQ

Příspěvek 
myslí klapku v tělese airboxu prostě přepínání mezi studeným a teplým vzduchem od svodů :wink:

10.4.08, 22:13
Hluchoň

Příspěvek 
Neex píše:
myslí klapku v tělese airboxu prostě přepínání mezi studeným a teplým vzduchem od svodů :wink:

v tělese airboxu ja klapka? musím najít obrázky... nikdy jsem tam nic takového neviděl...

10.4.08, 22:14
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
vedení vdzcuhu ke karburátoru vyzkouším jendoduše, shodím z toho ten airbox a projedu to... pár kilometrů bez filtru to vydrží, zkurvit na tom beztak není co

10.4.08, 22:16
Profil ICQ

Příspěvek 
a když tak tam hoď jen punčochu :D

10.4.08, 22:17
rejpal

Příspěvek 
Vít píše:
vedení vdzcuhu ke karburátoru vyzkouším jendoduše, shodím z toho ten airbox a projedu to... pár kilometrů bez filtru to vydrží, zkurvit na tom beztak není co

Airbox tam nech, shoď jen ten bazmek, co jde od airboxu k předku auta. V tom je ta klapka (přepíná sání studeného vzduchu od nárazníku nebo sání teplého vzduchu od výfuku).

10.4.08, 22:18
rejpal

Příspěvek 
Vít píše:
v kopcích bez problémů... znáš-li trasu Brno-Svitavy, tak víš jak tam jsou kopce a stoupací pruhy, 4 bez potíží 110 kopec nekopec, na pětku to padá k 90 (ale to dělalo vždycky)

To je zajímavé... Prověř tu pumpu, prověř sání... Nárazník máš sériový se vším, co k němu patří? Nechybí ti tam třeba ten plast mezi nárazníkem a chladičem, který usměrňuje proud vzduchu k chladiči?

10.4.08, 22:24
Hluchoň

Příspěvek 
nárazník je replika sériového, identická s originálem, plasty tam jsou

10.4.08, 22:31
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
ještě mě napadlo, podívat se na ventily, tak jsem se do nich dal a měřil jsem moc malou vůli, 0,05 až 0,10 bylo všude, tak jsem to seřídil a napsal tátovi do práce SMS , no ten mě volal a myslí si, že je naměřená hodnota podezřelá, a že jsem to určitě udělal blbě a ať to radši nestartuju.. no možný je všecko, riskovat nechci a tak jsem udělal pár obrázků:

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

seřizoval jsem to blbě?

11.4.08, 12:08
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 70 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další