Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 31.5.26, 20:55

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Kde zohnať diely na LPG? 
Autor Zpráva

Příspěvek Kde zohnať diely na LPG?
Zdravíčko majstri LPG-čkari... Mám taký problém z mojou feldou 1,3 MPI combi, je tam splynovač lovato, bol to elektronik ale vraj sa tam pokazil ten elektronický dávkovač plynu a jeden nemenovaný LPG servis to vyriešil tak že ho nahradili manuálnym škrtičom a komplet celú elektroniku odstránili. Teraz to nie je ničím riadené a žerie to 10-11 Litrov pri normálnej jazde. Výkon je celkovo OK ale počul som že taká felda dokáže jazdiť do 9 litrov v meste a nie 10-11. Keď som bol u iného majstra LPG-čkara tak mi povedal že by trebalo objednať nejaký mini kit Lovato(prepínač,kabeláž,dávkovač-servoventil plynu a riadiaca jednotka) a že by ma to stálo nejakých 10 000 SK a montáž nejakých 1500-2000 SK a keď si vezmem že komplet celý nový splynovač stojí aj z montážov 15-20 tis. SK, tak neviem či si tak veľa chcel nadhodiť na cene alebo čo a ako. Moja otázka znie dalo by sa to nejako zohnať cez nejakého dovozcu alebo cez net? skúšal som AGF-hlohovec ale žiadna odpoveď a telefóny mi nezdvíhali... Rozmýšlal som aj nad tým že kúpiť používaný splynovač ale nejeako som nenašiel na predaj. Ďakujem za každú odpoveď.

13.5.10, 22:44
Příspěvek Reklama

Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
http://www.fedorauto.cz/index.php?nid=1 ... oid=475431

14.5.10, 06:20
Profil ICQ

Příspěvek 
a nastavit to nejde?....mne zere obycajny 10 rocny plyn vo felde okolo 8,5+-

14.5.10, 06:24
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
skúšal som to nastaviť aj ja aj plynár ale nič z toho... keď mi to nastavil on tak auto malo biedny výkon a žralo 11 a za studena to skapíňalo, nedržalo volnobeh, štartovať som musel vždy na benzín a keď som sa s tým pohral ja, teraz to má výkon dobrý, jazdí to bez problémov, štartujem na plyn v pohode a žerie tých 10-10,5 L, jazdím jak človek nevitáčam ju zbytočne tak do 2500 rpm do kopca tak do 3000-3500 rpm samozrejme že nejazdím stále len do kopca... a pri normálnej jazde ju držím to okolo 1700-2200 rpm, jazdím vačšinou sám, síce kratšie trasi a väčšinou po meste ale aj mimo mesta to tak žerie...

14.5.10, 07:45

Příspěvek 
Sadra17 ten fedorauto nepredáva takú sadu akú potrebujem len jednotlivé diely a ten dávkovač ani jednotku som tam nenašiel a LOVATO vôbec len membrány

14.5.10, 07:48

Příspěvek 
http://obchod.mrp.sk/autogas/

ja si objednávam veci od tiaľto...

najlacnejšie mi vychádzal lovtec - by si potreboval elektroniku http://www.hlpropan.cz/pictures/lovtecbasic.jpg a krokový mortor http://www.hlpropan.cz/pictures/servo.jpg tot je zo stránky hl-propan.cz neviem ako je to teraz na slovensku...

14.5.10, 09:24

Příspěvek 
Ahoj Michal no potrebujem presne také niečo ako poslal linky + ešte nejaké káble a aj prepínač lebo ja mám taký divný len taký gombíček ako na vypínač na lampu... zabudovaný v palubovke teda na mieste kde felicie nemajú/majú palubný počítač, ale asi sa na to vykašlem lebo keď si to spočítam tresnem že by ma to stálo všetko 10 000 Sk tak namiesto toho pri spotrebe 10-11 L môžem spraviť nejakých 7 tis. km. A aj keď by som to dal spraviť nemám ešte istotu že by to za tých 8-9 L jazdilo...

14.5.10, 10:43

Příspěvek 
no, to istotu mať nebudeš, ja som to chcel tiež, ale nakoniec sa mi podarilo vyladiť podtlakový systém na spotrebu pod 10 bez straty výkonu...

neviem prečo ti to vyhodil :?: ak ti to nefungovalo mal ti to pokazené dať a potom by si musel zohnať iba to čo je zlé, alebo by sa to dalo opraviť... podľa mňa to zaváňa s jeho strany nejakým podfuckom...

tie systémy nebývajú moc poruchové, stáva sa akurát že to má nejaký vadný spoj, alebo cez relé čo odpája lambdu s RJ motor na RJ LPG sa pokazí, to je oprava za pár drobných, ale niekto kto tomunerozumie je jednoduchšie to vyhodiť preč...

HL propan má celú sadu Lambda tronic, alebo Lambda bacic, je to ten servoventil, elektronika a prepínač, ale naviem ako je to na slovensku, skús sa niekde kde montujú Lovtec opýtať či by ti to nevedeli zohnať/objednať pred nedávnom to vychádzalo okolo 5000skk...

14.5.10, 13:09

Příspěvek Re: Kde zohnať diely na LPG?
mato1ifc píše:
Zdravíčko majstri LPG-čkari... Mám taký problém z mojou feldou 1,3 MPI combi, je tam splynovač lovato, bol to elektronik ale vraj sa tam pokazil ten elektronický dávkovač plynu a jeden nemenovaný LPG servis to vyriešil tak že ho nahradili manuálnym škrtičom a komplet celú elektroniku odstránili. Teraz to nie je ničím riadené a žerie to 10-11 Litrov pri normálnej jazde. Výkon je celkovo OK ale počul som že taká felda dokáže jazdiť do 9 litrov v meste a nie 10-11. Keď som bol u iného majstra LPG-čkara tak mi povedal že by trebalo objednať nejaký mini kit Lovato(prepínač,kabeláž,dávkovač-servoventil plynu a riadiaca jednotka) a že by ma to stálo nejakých 10 000 SK a montáž nejakých 1500-2000 SK a keď si vezmem že komplet celý nový splynovač stojí aj z montážov 15-20 tis. SK, tak neviem či si tak veľa chcel nadhodiť na cene alebo čo a ako. Moja otázka znie dalo by sa to nejako zohnať cez nejakého dovozcu alebo cez net? skúšal som AGF-hlohovec ale žiadna odpoveď a telefóny mi nezdvíhali... Rozmýšlal som aj nad tým že kúpiť používaný splynovač ale nejeako som nenašiel na predaj. Ďakujem za každú odpoveď.

Zdravím tě, 10tis za samotnou elektronicu od Lovtecu??!!! To tě chtěl ten plynař pěkně natáhnout, na cca 10500Kč vyjde celá sada včetně nadrže a elektroniky tronic na kompletní přestavbu felície Mpi. Samotná elektronica vychází do 4000kč a běžně mají montážníci další slevu až 30%. Pokud chceš ušetřit ještě víc, okoukni polské stránky, v polsku seženeš opravdu vše na LPG a běžně o 40 až 50% levnejc, než v čr, nevím jaké ceny jsou na slovensku. Pokud vyřešíš dopravu z polska, tak myslím, že se ti to vyplatí. Jinak na různých polských fórech, je dost informací, týkající se nastavení LPG a elektroniky, např. elektroda.pl

14.5.10, 14:51

Příspěvek 
Chlapy ja mam LOVATO nie LOVTEC a blbec to vyhodil pretože sa to vraj pokazilo a nový ten servoventil by stál 8000 SK a že stará čo mala auto predomnou do toho nechcela dávať veľa peňazí tak jej to navrhol takto a dal tam ten manuálny škrtič a stálo ju to 50 SK bolo to robené u Votavu a pezinku... ja som bol potom u jedného plynára na galvaniho v BA a ten mi povedal že sa dá kúpiť nejaký minikit LOVATO ale že by to stálo tých 10000SK aj s robotou... A LOVATO a LOVTEC je rozdielny vraj je to nejaká česká odroda LOVATA ale nejaký zmenený software tak mi povedal... predtým som mal formana jednobod vstrek a LOVTEC plyn a jakdilo to hrozne... a žralo to nejakých 10 L a išlo to jak traktor...

14.5.10, 23:39

Příspěvek 
ja mám Lovtec podtlak už dosť rokov a jazdí to dobre, a reduktor je verná kópia Lovata, ako je to s elektronikou neviem, stažnosti som zatiaľ priamo na LPG systém Lovtec nepočul, nakoniec bola chyba vždy niekde inde... :roll:

14.5.10, 23:44

Příspěvek 
mato1ifc píše:
Chlapy ja mam LOVATO nie LOVTEC a blbec to vyhodil pretože sa to vraj pokazilo a nový ten servoventil by stál 8000 SK a že stará čo mala auto predomnou do toho nechcela dávať veľa peňazí tak jej to navrhol takto a dal tam ten manuálny škrtič a stálo ju to 50 SK bolo to robené u Votavu a pezinku... ja som bol potom u jedného plynára na galvaniho v BA a ten mi povedal že sa dá kúpiť nejaký minikit LOVATO ale že by to stálo tých 10000SK aj s robotou... A LOVATO a LOVTEC je rozdielny vraj je to nejaká česká odroda LOVATA ale nejaký zmenený software tak mi povedal... predtým som mal formana jednobod vstrek a LOVTEC plyn a jakdilo to hrozne... a žralo to nejakých 10 L a išlo to jak traktor...

Promin, já jsem se nějak omylem chytl toho lovtecu. Ale pokud máš zplynovač zn. Lovato můžeš k němu použít elektronicu jiného výrobce výrazně levnější, která bude fungovat stejně, chválená elektronica je polské Bingo, nebo italský Autronic, dají se programovat a nastavit různé funkce. Nestačí ale samotný servoventil, musel by si dát celou elektronicu, důvod je ten, že servoventil od lovata se asi jako jediný otáčí na druhou stranu, tudíš pro elektronicu lovato, musíš mit i servo lovato. Do elektroniky od lovtecu bych asi taky nešel, víc lidí si na ni ztěžuje, než chválí. A nebo tam nech škrták a jezdi za 9-10, je to nejlevnější a nejspolehlivější, jen ti možná dřív odejde katalizátor a lambda.

17.5.10, 10:39
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]