|
|
|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
FAVORIT, přetočení km na tachometru
| Autor |
Zpráva |
|
HenryCZ
|
 FAVORIT, přetočení km na tachometru
Zdravíčko všem,
na tachometru mi nefunguje počítadlo km. Mám první fáčko, karbec. Našel jsem v garáži celou přístrojovku z novějšího favorita. Chtěl jsem je zaměnit a stočit km asi o 100 000km. Ale nemůžu zaboha sundat rafičku. Povedlo se mi sundat ručičku, ale ten talířek na tom drží fest. Je na to nějaký fígl? Zkoušel jsemm to opravdu velkou silou a nic.
Díky moc za rady
|
| 6.11.11, 22:37 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
 Re: FAVORIT, přetočení km na tachometru
jestli ten talirek je myslen ten plast s cislicema tak je prisroubovany 
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 6.11.11, 22:38 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
100 000 je pomerne dosť tachometre testujem na lanku s vrtačkou, to ideš aj cez 180km/h, malo by to ísť aj spätne...
ale k tomu nefunkčnému pozri čo je zlé, existuje opravná sada, alebo môžeš to použiš s toho dobrého... lámu sa tam plastové kolečka na oske, tam kde to s celkového počítadla prenáša na denné...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 6.11.11, 22:54 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11968 Bydliště: Český Těšín
|
Tím talířkem asi myslí "unašeč" ručičky. To snad ani demontovat nejde, taky jsem to zkoušel. Nejsnadnější bude tam hodit nový tachometr. Nad číselníkem je oska s malými ozubenými koly, tu vytáhni (bacha, kolečka se rozsypou). Na počítadle nastav skutečný stav km, pak mezi ně nastrkej ta kolečka a oskou je zase upevni. Zkus s tím najet pár km jestli to bude počítat dobře, občas se stane, že v okénku zůstanou "poloviny" čísel. To budeš muset dát ta horní ozubená kolečka o jeden zub jinak. Až to rozebereš, tak to pochopíš.
Mimochodem najet 100000 na vrtačce je prakticky nemožné a stáčet takhle kilometry je nemožné, leda s odpojeným denním počítadlem. Ono se totiž na nule vždycky sekne.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 6.11.11, 23:54 |
|
 |
|
Lamač
Registrován: 8.6.10, 20:59 Příspěvky: 6415 Bydliště: Snina a okolie
|
namiesto plastových koliesok dávam kolieska kovové z tacháču PV3S-ky.Pasujú presne a mám pokoj
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ http://www.sptech.sk/
|
| 7.11.11, 11:35 |
|
 |
|
HenryCZ
|
Tak nokonec bylo zlomené to kolečko od náhonu ke kolečkům počítadla.. jen jsem přehodil z toho druhého tachometru a poskládal a funguje. Nicméně děkuji všem za odpovědi!
|
| 11.11.11, 01:47 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|