| Autor |
Zpráva |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11968 Bydliště: Český Těšín
|
kwiko píše: To je dost pritiahnute za vlasy...
Ani bych neřekl. Když si mokrý sednu do auta, tak se mi dost mlží boční okýnko u řidiče. Z mojí ruky se prostě ta voda odpařuje...To samé, když si někdo sedne mokrý vedle mě. Do té doby suché okno se začne mlžit.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 2.1.10, 23:22 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Peter50kw
|
mne to tak robili vsetky auta a robi to aj okta s automatickou klimou.
|
| 3.1.10, 10:49 |
|
 |
|
petr petr
|
Třeba kecám ale napadlo mě že teplá voda vstupuje z prava do radiátoru , tak třeba ta pravá strana je trošku více ohřátá a za radiátorem se to už tak dobře nepromíchá když to vstupuje do rozváděcích trubek co vy na to ?
A než se celý prohřeje po celé délce tak to může chvíli před řidičem rosit.
|
| 4.1.10, 10:06 |
|
 |
|
gokralik
|
No já poslední dobou spíš zjišťuju (a nejsem sám), že na mlhu je lepší studený vzduch. Teplý udělá z mlhy malé kapičky vody a pak trvá dlouho, než ty se vysuší. Takže tam by to bylo spíš ještě přínosem.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 4.1.10, 11:38 |
|
 |
|
petr petr
|
gokralik píše: No já poslední dobou spíš zjišťuju (a nejsem sám), že na mlhu je lepší studený vzduch. Teplý udělá z mlhy malé kapičky vody a pak trvá dlouho, než ty se vysuší. Takže tam by to bylo spíš ještě přínosem.
No nevím já v zimě potřebuji aby mi okno rozmrzlo, tak si to s tím studeným vzduchem nějak nedokážu představit?
|
| 6.1.10, 12:20 |
|
 |
|
gokralik
|
Jo, proti námraze jedině teplý vzduch...ale proti mlze studený. Vyzkoušej si to sám.
Já to řeším takhle....asi kilometr před cílem vypínám topení a zavírám obě klapky radiátoru. Otevřu okýnko...sice chvíli mrznu, ale vzduch v autě zchladne na venkovní teplotu, takže se po zaparkování na sklech netvoří zamrzající mlha. Každý ráno kolem mě okna škrábe, já jenom odmetu sníh smetáčkem a jedu...někdy to sice není 100%, ale i tak mám většinu čelního skla čistou.
|
| 6.1.10, 13:28 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 6.1.10, 15:55 |
|
 |
|
bosator
|
Tenhle problém mám taky, u řidiče na tu polovinu to prostě fouká míň a jen od středu, mám felícii krátce, měl jsem za to že to bude nějaká závada vypadlá trubka, podobně jako se to stávalo u 120,ventilátorem to není, ten jsem měl už rozdělanej, ale zdá se, že to bude spíš nedořešená výrobní vada, když to píše tolik lidí. U té mé felície to celkově fouká na sklo výrazně míň, než u novějšího favorita, nebo u 120. No zajímalo by mě, jak to odstranit, zkusím,okouknout vedení vzduchu od ventilátoru, jestli teda to je nějak přístupný, taky by to mohla dělat nedovřená, nebo špatně otevřená klapka.
|
| 13.1.10, 14:55 |
|
 |
|
Huďo
Registrován: 19.9.08, 19:44 Příspěvky: 198 Bydliště: Spišská Nová Ves,SK
|
Šemik píše: A jak foukají anglické Felicie? Jirko? 
Tak to by ma zaujímalo, či je rozdiel, keď je volant na druhej strane 
_________________ Felícia kombi 1.6 MPi, GLX,1999
|
| 20.1.10, 23:14 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Huďo píše: Šemik píše: A jak foukají anglické Felicie? Jirko?  Tak to by ma zaujímalo, či je rozdiel, keď je volant na druhej strane 
Dá se to otestovat, zkrátka si přivstaň dřív a nastartuj auto a sedni si vedle a čekej až to odmlží, aspoň se ověří zda je to opravdu tím že někdo tam sedí
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 21.1.10, 18:20 |
|
 |
|
big.jedla
|
já se spíš přikláním k té teorii že u řidiče je palubka jinak tvarovaná, vzduch se tam nějak divně láme a proto se to odmlží později.... a taky možná má vliv to že ten plast palubky je u řidiče výš blíž oknu a jak je zmrzlý ochlazuje vzduch blízko okna...  to jsou teorie no 
_________________ Škoda Felicia 1.3Mpi/50kW/Cimbu chip, 7/96 http:\\jedla.kx.cz
|
| 21.1.10, 18:52 |
|
 |
|
Huďo
Registrován: 19.9.08, 19:44 Příspěvky: 198 Bydliště: Spišská Nová Ves,SK
|
Kristensen píše: Huďo píše: Šemik píše: A jak foukají anglické Felicie? Jirko?  Tak to by ma zaujímalo, či je rozdiel, keď je volant na druhej strane  Dá se to otestovat, zkrátka si přivstaň dřív a nastartuj auto a sedni si vedle a čekej až to odmlží, aspoň se ověří zda je to opravdu tím že někdo tam sedí
Nemal som na mysli, či je rozdiel, keď tam niekto sedí, ale Felície s volantom na pravej strane majú problémy na pravej strane 
_________________ Felícia kombi 1.6 MPi, GLX,1999
|
| 21.1.10, 19:03 |
|
 |
|
snoophy6
Tydýt
Registrován: 13.8.08, 17:00 Příspěvky: 193 Bydliště: PLavecké Podhradie
|
Problem s fukanim na vodičovu stranu mam aj ja......nemyslím si že by to bolo kde kto sedí.....výrazne to cítim že menej fúka na vodičovej strane.
Keď si rozoberiete palubovku (favo) tak prívod vzduchu na lavu a aj pravu má ten istý tvar, dlžku takže tým to nebude.
Ale mne dokonca aj veeelmi slabunko fukaju otvory u dverí......prečo???
|
| 26.1.10, 12:44 |
|
 |
|
chemer
Moderátor
|
Taky se mi mlží sklo před řidičem víc, respektive trvá dýl, než se to zamlžení odfouká. Hold to je daň za to, že člověk vydává teplo a dejchá. 
|
| 26.1.10, 12:58 |
|
 |
|
snoophy6
Tydýt
Registrován: 13.8.08, 17:00 Příspěvky: 193 Bydliště: PLavecké Podhradie
|
chemer píše: Taky se mi mlží sklo před řidičem víc, respektive trvá dýl, než se to zamlžení odfouká. Hold to je daň za to, že člověk vydává teplo a dejchá. 
Vyskúšaj naštartovať pusti fukar a chod von sa poterať na okno.....ide o to že to fuka viacej na pravej ako na lavej strane.
Asi si vymyslím dalšiu klapku aby mi fúkalo na vodičovej strane a podla toho ako ju otvorím tak budem korigovať spolujazdcov vzduch
Pravdepodobne by to bolo dobre na nejaké tiahlo s klapkou vo zvodoch .....
|
| 26.1.10, 13:02 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |