|
|
|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
 topení fávo záhada
Snad od doby co mám tohle auto se mi pokaždé když přijde zima projevuje následující problém: Jak teploty klesnou pod 10°C tak topení nejdříve začne topit ale jenom když je motor v otáčkách, když sundám nohu z plynu za chvilku přestane, když se teplota blíží k prostřednímu poli přestane na chvilku topit úplně, poté co se otevře termostat tak auto topí jak divé i na volnoběh s ventilátorem na 3. Zkoušel jsem druhý termostat kdysi ale nepomohlo to. Pokud je teplota nad 10°C tak je všechno v pořádku, auto po 200m topí a nepřestává. Netušíte čím to může být? Může se nějak zavzdušňovat nějakou netěsností? Voda se trochu ztrácí, ale cca 1dl za rok takže jsem to zatím neřešil, víčko ani expanzka praské nejsou, tlak to drží.
|
| 16.10.09, 09:47 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
varok
|
Už si nepamatuji, ale není možné, že by byl přicpaný ventil topení? Když se to pod plynem rozhýbe, tak možná voda koluje systémem pod větším tlakem a přes výměnník jde více kapaliny. Na volnoběh to možná nestačí rozehřát pořádně výměnník topení a proto se zdá že netopí. To je ale jen můj názor.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 17.10.09, 13:33 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11968 Bydliště: Český Těšín
|
A co ventilátor? Z vlastní zkušenosti vím, že pokud není motor úplně zahřátý, tak na 3. stupeň ventilátoru to prostě nestíhá ohřívat vzduch a vane chladnější než bez ventilátoru.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 17.10.09, 13:40 |
|
 |
|
venda
|
A nemůže to být tím, že se malý okruh s topením stihne prohřát a po otevření termostatu přes něj čerpadlo prožene studenou vodu z chladiče?
|
| 17.10.09, 18:49 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
Asi bude problém v tom ventilu, každopádně ho vyměním, stojí pár korun, stejně teče jak jsem zjistil. Tím co popisujete to není, není to normální stav a ze začátku to nedělalo a jiné fáva to taky nedělají...
|
| 17.10.09, 19:41 |
|
 |
|
FerdikF
|
Já měl prasklou přírubi na radiátoru, není to moc vidět a pořád to ukapává. Taky jsem měl jeden čas problém s topením, když mi to tlakovalo jsem měl utopený vložky a talkovalo to do vody a vždycky to topilo jen když byl motor v otáčkách.
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
| 1.11.09, 13:25 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|