Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 27.4.26, 23:52

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 CROWACK - 1000MB ´66 "Kačena" 
Autor Zpráva

Příspěvek CROWACK - 1000MB ´66 "Kačena"
Tak jsem byl dneska na STK se svým l´auto fatale... Tak jsem se konečně rozhodl se s váma taky podělit o tu radost, kterou to auto rozdává...
Obrázek
Tohle auto se narodilo na jaře krásného roku 1966 v Mladé Boleslavi a 22.3.1966 si je děda konečně odvezl a zapsal ne DI VB ve Svitavách... Zažili toho spolu opravdu hodně a děda se o ni staral opravdu svědomitě...ani tak ale nedokázal zabránit soli a vlhkosti v práci a tak někdy začátkem osmdesátých let podlehla korozi...děda to ovšem nevzdal, a po roce pilné práce kačenka znovu vstala vstříc světlým zítřkům a dalším stovkám kilometrů vybavena novou kastlí a ultrasupermegahyper antikorozní vrstvou všude...dutiny a podobné místa jsou údajně ošetřeny konzervačním voskem, kterým se konzervovaly obráběcí stroje, pokud měly cestovat lodí.
Obrázek
Já se s ní setkal v poměrně ranném věku, vezla mě totiž z porodnice :) ...a potom vždy u babičky na prázdninách, kdy jsme jezdili na pravidelné páteční nákupy...až jednoho podvečera na podzim bouřlivého roku 89 se stala nemilá věc...děda při cestě od příbuzných trošku zaspal a zajel s Kačenou do příkopu. Odnesl to levý blatník, levé zadní dveře a dědovo sebevědomí. Blatník se zakytoval, oděrky na dveřích zatřely barvou, ale děda definitivně pověsil ježdění na hřebík. Za Kačenkou se s těžkým žuchnutím na dlouhou dobu zavřely vrata garáže...
ObrázekObrázekObrázek
V roce 2001 se nečekaně vrata opět otevírají a dovnitř začíná proudit čerstvý vzduch...to já jako 16cti letý puberťák zkoumám, co se to tady skrývá...Jako zkušený automechanik (dovedu přece rozebrat a složit fichtla ne? :D ) jsem se začal vyptávat dědy a co jako je to zač a všechno možný...a že jestli by to šlo zprovoznit...už první pokus o oživení ale nedopadl vůbec dobře. Nešlo otočit motorem.
ObrázekObrázekObrázek
A tak jsem začal montovat. Bylo to jako LEGO. Všechno šlo jako po másle a najednou byla hlava dole a já věděl proč se motor netočí...za tu dobu v něm zarezly písty. Takže se mi po nějaké době podařilo sehnat výbrus na 1000 a byl jsem šťastnej jako blecha. Pak už to bylo rychlý. Motor ven, šup s ním do naší stodvácy (té v profilu :wink: ) a tradá k Frantovi Drápalovýmu, co tyhle motory dělá celej život. Po týdnu byl motůrek zpátky, s novým výbrusem a udělanýma ventilama (nový ventily+zabrousit sedla-byly podpálený)šup do auta a tak dál...oživování byl velikej zážitek, chytil na druhou otočku a ten zvuk...mmm...a jak byla Kačenka pojízdná, vzal si ji do péče táta...udělal STK, pojistil ji a doplnil výbavu o neprošlou lékárničku. A tak byla v naší rodině dvě auta - stodváca, kterou dostala do péče máma, a táta mi zajížděl litra. A nezajel ho špatně, i když :twisted: ... no nic :D ... Zpočátku jsme měli problémy s hlavním válcem brzdy a spojky, tzv. "kostkou". Tekla, gumičky ani nic jinýho se na to nový sehnat nedaly, a tak jsem to vyřešil tím, že jsem koupil dalšího litra bez papírů a "kostku" vzal z něj. Zbytek auta jsem pak pečlivě rozebral a uložil dle hesla "to se bude hodit". Jediná věc, která mi z něj nezůstala byla kastle, prohnilá na poměrně zásadních místech...snad se v kovošrotu dostala do toho správnýho transportu a teď brázdí silnice třeba jako superb...
ObrázekObrázekObrázek
No a tak plynul čas, s tátou jsem se snažil o Kačenku starat aspoň z poloviny tak dobře jako děda (vzor dokonalosti) a najednou mi bylo 18 a měl jsem ŘP...a konečně jsem si mohl užít ten pocit svistu s větrem o závod, líné kolíbání 60ti kilometrové cestovní rychlosti, smyky ve 40ti a hlavně neopakovatelnou atmosféru toho auta... Naštěstí v té době tata dostal služebáka, takže byla kačenka konečně "moje"...Na ježdění po prázdnejch okreskách to nemělo chybu, spotřeba byla taky super, okolo 6l/100km, ale když se jelo někam dál už to nebylo ono. Neměl jsem nervy trápit nízkootáčkový motor stokilometrovou rychlostí a svoje si do toho taky řekly brzdy. Ono totiž 4x buben do dnešního provozu opravdu není nic moc. Když jsem jezdil v zimě, tak kačenku trápila sůl, a mě taky, a tak když si máma pořídila Mazdu (nejlepší auto pro ženskou je takový co se do něj jenom leje benzín a jednou za rok na prohlídku do servisu :wink: ), přešla na mě stodváca a Kačenka opět oddychuje v garáži...ale aby se jí nezkrátily žíly, tak za slunných letních dní spolu občas vyrazíme brázdit okresní silnice a užívat si to brumlání, kolíbání, nedokonalosti i dokonalost....

Obrázek
Tetička z Boleslavi a babička z Týnce před křováckym doupětem :)

Obrázek
Tahle fotka snad udělá radost Šemíkovi :D nazval bych to "náplně pro vozidlo a posádku" :lol:

ObrázekObrázekObrázek
K tomu motoru: rozdělovač je z 100, karbec taktéž, toť dobový tuning 70´tých let. Po selhání "původního" stováckýho se mi nepodařilo sehnat tisícovkovej s bimetalem, tak se podařil aspoň fungl novej stovkovej, ještě zabalenej do papíru mototechna...jinak vše jak má být...

ObrázekObrázek
zrcadlo+ploutvička...

ObrázekObrázekObrázek
elegantní větrací okénko+hrdlo pal. nádrže+skrytý háček na sako...

Obrázek
Bezpečnostní pásy Moravan-výbava na přání-první české bezpečnostní pásy montované do osobního auta

Obrázek
Mezi sedadly-ta černá kostka vlevo dole je ovládání záclony chladiče, geniální věc. To vedle ruční brzdy vpravo, co se tváří jako sytič je ve skutečnosti ovládání topení-malá páčka je ovládání teplé vody a velká zavřít/otevřít vzduch...

Obrázek
Technická kontrola v podání svazarmu....

Jinak se omlouvám za imageshack, ukažto od jisté doby nevěřím...časem to tady budu doplňovat, nějaká dokumentace, a tak...mějte se...

Naposledy upravil CROWACK dne 15.10.07, 02:34, celkově upraveno 2

12.10.07, 18:39
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Pekne... skoda ze nebyl v lete cas kdyz sem byl doma to ta moje vypada vzhledove hur protoze se menily vsechny blatniky a vyvarovala se... a neni nastrikana... taky to sem treba pridam.. ale mas to pekne .. to ma najeto to co je na tachometru.... moje ma asi 86 tisic mil...

12.10.07, 21:23
Profil ICQ

Příspěvek 
To je krása, s tou fotkou jsi to uhadnul, moc se mi libi:) Uz ji mam jako pozadi na plose, vymenil jsem ji za dokonce za aichmajerovou.. :shock:

No nadhera proste, at ti Kacenka vydrzi jeste mnoho a mnoho let :D

12.10.07, 21:58

Příspěvek 
Jirko, tacho je o 100 000 pretocenej - takze cca 143 000, ale mezi poslednima 2ma stk tak 200km...jo, škoda, prázdniny byly tak trochu galeje...
Šemíku, s tou fotkou mě těší, že sem se trefil...mám doma pár věcí tohohle typu a v životě bych se toho nezbavil...patří to k duchu doby...a když přijdeš do takové garáže, kde na tebe dýchne 40 let historie...to je pak nádhera...tyhle místa na mě strašně působí...třeba onehdy jsem z jedné půdy vydoloval origo rádio ( a mělo by i hrát) Tesla Spider...chybí mu jen dva čudlíky...do úžovky úžasný dobový rádio...měl jsem z toho radost jak malej kluk... :D

Obrázek
moje kořist :D ...

13.10.07, 00:26

Příspěvek 
Ha! Podobne radio som mal ja v 105ke. Kamosonic Hamburg Stero, Made in Western Germany. Akurat sa rokmi prevadzky v otcovej 110tke z neho odlomil predny kryt, ktory som opatchoval plexisklom. Potom som vylepsil podsvietenie a nasledne mi ho nejaka svina ukradla. Bolo to idealne dobove radio do mojho auta :(

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

14.10.07, 03:06
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
jo, jedna věc...i když je to asi nepravděpodobný, kdyby se někomu doma válely čudlíky do tohohle rádia, který mi tam chybí, tak by se mi moc hodily...teda čudlíky KV a VKV (u pozdějších let FM)...

15.10.07, 02:37

Příspěvek 
mam pocit, ze som jedno take vyhodil (bolo totalne nefunkcne, vytiekli snad este aj keramicke kondenzatory :D), ale knofliky to malo.

Skoda 742 Forever Team

15.10.07, 12:53

Příspěvek 
ventYl píše:
mam pocit, ze som jedno take vyhodil (bolo totalne nefunkcne, vytiekli snad este aj keramicke kondenzatory :D), ale knofliky to malo.

škoda převeliká, kdybys je čirou náhodou nevyhodil, možná by stálo za to pokoušet se o mezinárodní dopravu...vyhlídky že se dostanu na slovensko mám až v létě :( ...každopádně to zatím nikde nemůžu sehnat...

18.10.07, 20:50

Příspěvek 
ja nejaky podobny radia doma mel myslim dve nebo tri.... tesla spider mam pocit.... ale nevyhazoval sem je.... pokud je nevyhodil nekdo jinej

18.10.07, 21:01
Profil ICQ

Příspěvek 
CROWACK píše:
ventYl píše:

škoda převeliká, kdybys je čirou náhodou nevyhodil, možná by stálo za to pokoušet se o mezinárodní dopravu...vyhlídky že se dostanu na slovensko mám až v létě :( ...každopádně to zatím nikde nemůžu sehnat...

keby som ho niekde nasiel, budem na teba pamatat. momentalne ti viem poskytnut len nejake americke radio, ale to uz ma digitalny tuner a pamat na stanice, ale stale to vie aj AM :))) Bohuzial ani za pomoci googla sa mi nepodarilo zistit, z ktoreho roku to radio je, vyrobca udajne ukoncil vyrobu v 60. rokoch a autoradia nikdy nevyrabal.

Skoda 742 Forever Team

18.10.07, 22:07

Příspěvek 
Jo, je to tesla spider, aspon myslim, označení to nikde nemá. Šlo mi spíš o to zachránit tohle rádio, k dílu rozvinutého komunismu by imperialistická elektronika působila jako pěst na oko, nicméně dík...Jirko další důvod se někdy sejít třeba v motáču :wink: ... :)

18.10.07, 23:19

Příspěvek 
jj urcite ... dasli datum uz je na svete priletim 22. prosince na ctrnact dnu

19.10.07, 00:11
Profil ICQ

Příspěvek 
A 120L sem zaparkuješ taky ? :D

20.10.07, 18:23

Příspěvek 
Šemik píše:

Mám? Ono to je spíš opravdu přibližovadlo, není na něm ani nic zajímavýho, prostě takový pracovní auto, orezlý, flekatý (blbej odstín barvy, nikdy ho netrefíš), funkce vítězí nad vzhledem. Takže žádný pulírování, jenom údržba a jednou za 2 roky se stavím na stk, oni řeknou co mám vyměnit a tak no... :oops:

20.10.07, 18:31

Příspěvek 
CROWACK píše:
Šemik píše:

Mám?

No určitě, sem s ní :)

20.10.07, 21:40
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další