Martin 007 - Škoda 105 De Luxe 1983 ( PROVEDENÍ 1984 )
Zde jsou fota mého zcela prvního vozu do kterého jsem skočil hned po autoškole:

Tuto Škodu 105L jsem zdědil po mém dědovi. Ten ji od prvního dne opečovával a také je to na ní vidět. Zub času si ale vybral své a tak přišli nové prahy a přední blatníky. Já sem ji dal do pucu, po půlročním čekání v garáží, a nastříkal sem kola. Vůz je na dnešní dobu již zastaralý a většina lidi taková auta v současné době likviduje. Ale než se nadějeme budou z těchto aut nádherní veteráni a lidé se budou ptát: " Kdes to sakra sehnal, dit to už dávno nejezdí ?!?" I proto ji nechci prodat i přesto že ji nikdo nechce ( jo jeden borec mi za ni nabízel 1000Kč a to má prosím všechny papíry, technickou a je plně funkční )
Byla vyrobena v srpnu roku 1983 a má povolenou výjimku a to PROVEDENÍ 1984 tj. široká zadní světla, jiný typ disků ( tuším M-kový, vyhřívání zadního skla, opěrky na hlavu, posilovač brzd, křídlo na kapotě atd... ) a jako komplet je to vše zapsané v TP jako trvalá výjimka.
Vůz má bohužel naprosto vyřízené tlumiče i když to naštěstí není moc vidět (105-ka byla celý svůj život ježděna pouze ve dvou lidech - takže nemá utahanou zadní nápravu ), a proto jízdní zážitek s ním je v dnešním rychlém provozu plný strachu. Tak sem se porozhlédl po něčem lepším ( viz. Rapídek ).
No ale bylo a je to moje první auto se kterým sem najel svých prvních 1000km ( nyní přes 7000km ) bez poruchy a bez nehody. A na první auto se vzpomíná v dobrém celý život a nepomlouvá se !!!
S pozdravem Váš Martin 007
P.S. Miluju ji !!!
Kdyby nešly fotky, tak tady snad půjdou pořád:
http://martin136coupe.rajce.idnes.cz/Skoda_105_L/
Tak stopětečka už je prodaná důchodci za 5000 Kč. Přestěhovala se asi o 200 metrů, tak ji můžu pozorovat. Jo jo stýská se mi