Billy Bob Bean - Felicia LXi
| Autor |
Zpráva |
|
Billy Bob Bean
Registrován: 23.10.09, 17:11 Příspěvky: 233 Bydliště: Olomouc - Brno
|
 Billy Bob Bean - Felicia LXi
Tuhle Felicii si kdysi v r. 95 koupil můj táta s výbavou LXi. - 50kW BMM motor - spoiler nad zadním oknem - rádio Blaupunkt Verona - centrální zamykání - tažný - litý kola - imobilizer siemens Motor mu nikdy nechtěl pořádně jezdit, velice často to jezdilo jen na 3 válce. Faldu si něchal 3 roky a pak ji prodal svýmu tatovi. V červnu 2009 se Felicie dostala ke mě, že si ji mám vzít, protože na sešrotování toho byla ještě škoda. 2 dny před předáním na parkoviště na ni nacouvala tatrovka a skončilo to jen prohnutým levým blatníkem a pokřiveným A sloupkem. Pojišťovna si vydupala opravu v jejich autorizovaným servisu, takže jsem si ještě další 2 měsíce počkal. mělo to najeto 118 000km koroze: - durch zadní lemy na obou stranách - durch pátý dveře - chycenej levej blatník - zadní konce prahů - levej přední roh kapoty Krom tohodle byly jinak všude zdravý Motor taky nějak extra nechtěl jezdit a hlavně si bral 1l oleje na 3000 km. Dlouho netrvalo (cca srpen), koupil jsem úplně nový pátý vrata, nechal opravit lemy, vyměnit blatník opravit prahy. Opravovaný díly jsem pak nechal nalakovat. Autíčko neskutečně prokouklo a motor se tak nějak rozhýbal. Po měsíci přišla na řadu výměna spojky. Na motor přišla řada až v lednu. Oprava palice, gufera na ventilech byly ve věčných lovištích. Konečně se motor probral a začal jezdit hodně slušně. Felina jezdila výborně až do loňskýho listopadu, kdy se mi baba v mpi felicii při předjíždění zařadila do čumáko-boku, hlavně teda do kola. Pravej blatník KO, zlomenej tlumič, levý světla, výztuha, nárazník, ohlý rameno a ještě cosi, disk to přežil. Pojišťovna příznala jen ubohých 11200, oprava 25000  .Když už jsem byl bez auta, tak jsem nechal nalakovat i rezavou kapotu a nárazníky do barvy kastle. Poslední focený stav http://billybobbean.rajce.idnes.cz/Felicia/#Nějaký starší fotky jak to vypadalo budu muset ještě pohledat. Změny od doby co je auto moje: - nové čelní sklo ze zeleným pruhem - protiprůvan. plexi - nezapojený mlhovky - kovářova kobyla... - rozpěra - nový 5. dveře - oprava rezavejch míst - nová spojka - opravená palice - jednotka od Mr. Cimbu - ještě asi něco na co si už nevzpomínám Doteď jsem se v autech nechrabal, ale teď to pomalu začne. Plány: - zrcátka do barvy kastle - dotáhnout k mlhovkám elektriku - není na ně ani debilní příprava - trošku zatmavit skla - odstranit novou korozi - rožky dveří - výměna motoru za mpi - už je chlapec doma rv. 1998, 145 000km - světlo do kufru - nalakování střechy - HP Sporting - silentbloky na motoru
_________________ Felicia 1.3 LXi, 50kW, rv. 95
Výroba hlikových celosvařených motokufrů BEGR
|
| 12.4.11, 22:09 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Billy Bob Bean
|
 Re: Billy Bob Bean - Felicia LXi
Včera jsem začal rozdělávat náhradní motor, který přijde místo mého BMM. Vcelku mě překvapilo, že když jsem oddělal parohy a koukl do výfukovejch kanálů, tak 3 ventily byly bílý a jeden je černej. Je to vůbec normální?
|
| 15.4.11, 07:50 |
|
 |
|
Bukaj
|
Když do válce někudy zatéká olej, tak ano  4. válec, že?
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 15.4.11, 12:27 |
|
 |
|
Billy Bob Bean
|
Ne ne, mám to na 1. válci, tj. ten co je hned u vodní pumpy. Zbylý ventily jsou hodně světle šedý až bílý. No doufám, že to nejde přes kroužky.
|
| 15.4.11, 13:35 |
|
 |
|
Bukaj
|
Tak to budou spíš guferka, nebo to blbě spaluje, co svíčka na tom válci?
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 15.4.11, 15:36 |
|
 |
|
Billy Bob Bean
|
Konečně jsem se až dneska dostal k tomu motoru. Kouknul jsem na šechny svíce a vypadají +- stejně. K červeno hnědé na elektrodách to má daleko. Elektrody jsou spíš černý, izolátor kolem prostřdní elektrody je ale červenohnědej. Rantl ze kterýho vystupuje ta boční elektroda je, ale fest černej. Koukal jsem i na svíce v mým BMM jezdícím motoru a tam jsou hodně čistý a hlavně takový zeleno žlutý  To bude asi ta nouze v podobě 50% E85... Co by znamenal 4. válec?
|
| 17.4.11, 15:36 |
|
 |
|
di3go
|
4 valec asi choroba tychto motor..mne tiez 4 valec zle spaluje , sviecka v kuse zahadzana... teda ak bereme valec co na vodicovej strane 
_________________ Skoda Favorit 135 ,white, code name FAFO-ex 5 rokov v sluzbe Felicia Combi 98
|
| 20.4.11, 09:21 |
|
 |
|
Billy Bob Bean
|
Zepředu toho motoru jsou vyražený čísla, z tama beru to číslo.
|
| 20.4.11, 20:31 |
|
 |
|
di3go
|
tak to som si este nevsimol..ja pocitam prvy valec od rozdelovaca, resp od baterky ... 
_________________ Skoda Favorit 135 ,white, code name FAFO-ex 5 rokov v sluzbe Felicia Combi 98
|
| 21.4.11, 12:00 |
|
 |
|
ventYl
|
vyzera celkom pekne, ta cervena farba jej pristane.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 21.4.11, 14:52 |
|
 |
|
Billy Bob Bean
|
ventYl: Díky díky. Červená je dobrá. Škoda jen té zašlé střechy.
Chvílema jsem přemýšlel o tuzérské bílé střeše po vzoru minicooperu, ale nevím nevím. Kdyby náhodou, tak jen bílou fólií. Škoda, že se fólie nedělá v odstínu romantické červené.
|
| 21.4.11, 16:49 |
|
 |
|
ventYl
|
skusal si na tu strechu pouzit bud obycajne tempo na stare laky? robi to hodne velke divy
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 22.4.11, 09:16 |
|
 |
|
Billy Bob Bean
|
Nezkoušel. Veprostřed střechy byla nálepka a za ty roky je tam po ní vidět 30 cm velkej flek. Nicméně tempo můžu zkusit.
Dneska jsem se díval že mi už vykvétají zadní lemy, holt jaro... Vydrželo to opravený rok, na nasrání toto...
Taky jsem se koukal, že předej mám dobouchanej od šutrů, v listopadu nově lakován. Doufám, že to půjde nějak neznatelně opravit a pak na topřijde ta průhledná ochranná fólie.
|
| 22.4.11, 21:56 |
|
 |
|
Billy Bob Bean
|
Dneska jsem zkoušel seřídit ventilovou vůli. Nikdy předtím jsem se ani nepokoušel sundat ventil dekl. Chvíli mi trvalo než jsem vypozoroval na kterým válci se střídají ventily, nečekal jsem že se tam toho bude zaráz tolik hejbat, trochu to mátlo. Docela jsem koukal jak můžou bejt ty vůle rozházený, borec mi před cca 7000km dělal rozvody, tak doufám, že to sešteloval, ale asi jo, protože hlučný mi to přišlo až poslední dobou. 2 výfukový ventily byly bez vůle, jeden sací měl zas 0,4 mm... Taková hodinka a něco práce, hodně jsem čuměl jak se vahadla hejbou  , úchvatný. Byl jsem to ještě projet, zase to má krásnej klapavej zvuk, žádný chrastění. Po 40 km se nic nerozpadlo, tak to bude asi dobře. Když stojím na místě a točím kousek s volantem tam a zpět tak mi neco bouchá od levýho kola, asi tam bude nějakej kloub v ha*z*u. 
|
| 22.5.11, 21:21 |
|
 |
|
Billy Bob Bean
|
Dneska jsem byl na technické a vyhodili mě. Sakra práce. Lehké: 7072 - těsnost motor a převodovka - dle slov technika to vyloženě nechčije  jen to sem tam kape Vážné: 6164 - směrová světla, činnost - měl jsem na žárovkách sem tam oloupanou tu oranžovou barvu Nebezpečné: 2021 nesouměrnost působení provozní brzdy - zadní náprava, nesouměrnost 47% Vcelku se divím, že není poznat, že mi levý zdní kolo špatně brzdí. Rozhodil jsem to a zjistil, že mi půlka prasete nefunguje, ani se nehne. V kelly jsem koupil druhýho vepře za 2 kila, prej italský. Protože jsem tohle nikdy nedělal, tak mi to trvalo hodinku než jsem to vyměnil a složil. Skládal jsem to natřikrát, zbyly mě napoprvé ty "hřeby" z pružinama co drží pakny, už tam byla i závlačka. Takže znovu rozdělat doplnit chybějící kraviny a složit. A zase jsem našel pružinu, tentokrát jakási malá ludra, takže repete. Příště to bude snad lepší. Když jsem neustále sundával a nasazoval buben tak jsem si všiml že mám zlomenou pružinu, cca závit a čtvrt od vrchu. Óoooo, děkuji ti D1. Zase o důvod víc koupit HP.
|
| 3.7.11, 00:26 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |