Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 27.4.26, 22:09

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Didi - novej :) - Favorit 136L a Felda GLXi BMM 
Autor Zpráva

Příspěvek Didi - novej :) - Favorit 136L a Felda GLXi BMM
Zdravím všechny přítomné :) Jsem tu celkem nový, jakožto i novopečený majitel Škodovky. Rozhodl jsem se představit, co máme doma/co doma mám já:

Zaprvé je to Favorit 136L vyroben dne 10.11.1988 a dodán o měsíc později do rukou majitele - dědy. Barva vyblitá béžová, krom toho, že jiná asi nebyla k mání zrovna v tu chvíli, má tahle barva v rodině tradici - stejnou měla i předchůdkyně Favorita, Volha M21. Nato, že je to tak starej kousek(má oproti mně tři roky k dobru :D ) je ve skoro perfektnim stavu, garážovanej po celou dobu života,jen po letošní zimě se na něj pomaličku sem tam začíná chytat rez. Neni nijak huntovanej,naopak. Má najeto jen asi 83 000km a nějaký drobný, navíc ho nikdo nehoní za velkejma rychlostma. Je to model 136, tzn. dává 46kW a má dlouhej stálej převod. jelikož je to výbava L, nemá otáčkoměr a vlastně nic navíc, krom stařičkého rádia TESLA. Na něm(a staré dobré 105ce) jsem se učil řídit. Kdysi měl vyžranou hlavu a těsnění, takže jí má zabroušenou. To si pamatuju, majitel servisu je známej a já na to tehdy v asi pěti letech koukal :) Jelikož ale poslední dobou trpí nějakejma neduhala(zmíněná rez,taky to skoro nebrzdí a mlátí při brzdění do řízení) a protože to nikdo nehodlá řešit a nenechá to řešit mne, tak jsem byl nucen na auto zanevřít a pro sebe, matku a bratra(z naší rodiny řídím jen já a děda) jsem musel vybrat něco jiného. Jakožto blázen do Favorita jsem vybral Felicii 1.3. Sice jsem chtěl r.v. 1998 a novější, ale po nějaké době hledání mi padla do oka jiná, z konce roku 1995, GLXi po starém pánovi, který jí až do jejího prodeje(mě) vozil do značkového servisu a nechával si vyplnovat servisku. Není na ní ani stopa rzi, je na hlínách, na plecháčích mám skoro nejeté zimáky, celkově udržovaná a měla najeto jen 37 000km. Je to tím pádem BMM, výkon 50kW. Všechno v ní jde zlehka, dokonce i řazení....no zlehka, jde lépe, než na jiných feliciích, které jsem řídil, ale zase řazení v našem favoritu jde o mnoho líp. Jediné, co jsem na ní musel bylo vyměnit olej a filtr, protože na to už byl čas, a taly svíčky, jelikož jsem ji dva dny po zakoupení přechlastal :D
jediné, co mne momentálně trápí je, že na discích z plechu nemám kryty šroubů s čímž souvisí prosba - nemáte někdo prosím Vás?
A fotky: Obrázek
Obrázek
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Obrázek

Obrázek

SPZ u feldy ukážu s klidným svědomím,už mám beztak jinou :)

Nejsem drzej, jen upřímnej a vytočit mě chce hodně umu. Znám ale lidi, co to dovedou
Václav Arazim fan

21.8.10, 11:52
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Felda pěkná, i když bych osobně nešel do takhle starý s BMMkem..je to aspoň už zesílená kastle? jinak to fáčko- jak to má sakra dělaný to chlazení? to vidim prvně v životě, tu vyrovnávací nádržku vzadu, podivnou trubku zachycenou o rozpěru a celkově to vedení :shock: a ty nálepky na palubce - co vás k tomu vedlo :?: :roll:

21.8.10, 12:16

Příspěvek 
felda pěkná, v garaži se mi vali ty felďácké mini pokličky na plecháče , pokud máš zájem napiš SZ

21.8.10, 12:44

Příspěvek 
jen tak mimochodem, jak se ti povedlo přechlastat stříkačku tak, že byly svíčky potom na výměnu? :)

21.8.10, 12:58

Příspěvek 
To chlazení u favorita absolutně nechápu taky...to je dělaný doma,děda asi neměl co dělat...když sem se ho ptal,tak sem dostal obvyklou odpoved obsahující slova "blbý keci"....jo když už jsme u těch úprav,tak sem zapomněl zmínit,že Favorit má mechanickej sytič...k nálepkám-tak "Připoutej se" je moje provokace,protože naše rodina se nepásá,pokud je k tomu někdo(já) nenutí...s nálepkou na budících nemám nic společnýho,ale vim,že je to pitomost...člověk pak ví kulový,jestli svítí dálkáčena nebo potkávačkama
Kastle to už asi zesílená bude...no,jak jsem ji přechlastal...jednuduše zvyk aneb železná košile startovat s plynem :D po výměně za náhradní jetý svíčky zase chytla, ale zase ty byly už dost jetý,tak sem koupil uplně nový

Nejsem drzej, jen upřímnej a vytočit mě chce hodně umu. Znám ale lidi, co to dovedou
Václav Arazim fan

21.8.10, 13:15

Příspěvek 
vyplň si profil a podpis... při řešení problémů po tobě ostatní nebudou jebat ;)

21.8.10, 14:03
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]