Didi - novej :) - Favorit 136L a Felda GLXi BMM
Zdravím všechny přítomné

Jsem tu celkem nový, jakožto i novopečený majitel Škodovky. Rozhodl jsem se představit, co máme doma/co doma mám já:
Zaprvé je to Favorit 136L vyroben dne 10.11.1988 a dodán o měsíc později do rukou majitele - dědy. Barva vyblitá béžová, krom toho, že jiná asi nebyla k mání zrovna v tu chvíli, má tahle barva v rodině tradici - stejnou měla i předchůdkyně Favorita, Volha M21. Nato, že je to tak starej kousek(má oproti mně tři roky k dobru

) je ve skoro perfektnim stavu, garážovanej po celou dobu života,jen po letošní zimě se na něj pomaličku sem tam začíná chytat rez. Neni nijak huntovanej,naopak. Má najeto jen asi 83 000km a nějaký drobný, navíc ho nikdo nehoní za velkejma rychlostma. Je to model 136, tzn. dává 46kW a má dlouhej stálej převod. jelikož je to výbava L, nemá otáčkoměr a vlastně nic navíc, krom stařičkého rádia TESLA. Na něm(a staré dobré 105ce) jsem se učil řídit. Kdysi měl vyžranou hlavu a těsnění, takže jí má zabroušenou. To si pamatuju, majitel servisu je známej a já na to tehdy v asi pěti letech koukal

Jelikož ale poslední dobou trpí nějakejma neduhala(zmíněná rez,taky to skoro nebrzdí a mlátí při brzdění do řízení) a protože to nikdo nehodlá řešit a nenechá to řešit mne, tak jsem byl nucen na auto zanevřít a pro sebe, matku a bratra(z naší rodiny řídím jen já a děda) jsem musel vybrat něco jiného. Jakožto blázen do Favorita jsem vybral Felicii 1.3. Sice jsem chtěl r.v. 1998 a novější, ale po nějaké době hledání mi padla do oka jiná, z konce roku 1995, GLXi po starém pánovi, který jí až do jejího prodeje(mě) vozil do značkového servisu a nechával si vyplnovat servisku. Není na ní ani stopa rzi, je na hlínách, na plecháčích mám skoro nejeté zimáky, celkově udržovaná a měla najeto jen 37 000km. Je to tím pádem BMM, výkon 50kW. Všechno v ní jde zlehka, dokonce i řazení....no zlehka, jde lépe, než na jiných feliciích, které jsem řídil, ale zase řazení v našem favoritu jde o mnoho líp. Jediné, co jsem na ní musel bylo vyměnit olej a filtr, protože na to už byl čas, a taly svíčky, jelikož jsem ji dva dny po zakoupení přechlastal
jediné, co mne momentálně trápí je, že na discích z plechu nemám kryty šroubů s čímž souvisí prosba - nemáte někdo prosím Vás?
A fotky:
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
SPZ u feldy ukážu s klidným svědomím,už mám beztak jinou