| Autor |
Zpráva |
|
Bukaj
|
 Bukaj - A° - Škoda 130L
Tak já konečně také dám své auto do garáže, bohužel musím začít od konce... Stala se mi v pátek (22.června) smutná věc. Vyjel jsem s Dášou (přítelkyně) v Å směrem na chatu, kde o tomto víkendu probíhala předvodná (akce, na níž se dávají dohromady lodě, pádla a vůbec proviant před každoroční tradiční akcí "Voda" našeho OS oddílu). Byl zrovna pořádný slejvák a na cestě od nás z kopce se to stalo: V místě, kde živičný (asfaltový) povrch ulice K vodojemu (u č.p. 18 ) střídá kryt z kočičích hlav se na ulici K vodojemu zprava připojuje ještě jedna ulice. Znám to tam celkem dobře, vím, že je tam "přednost zprava". Bohužel tato přednost se mi tentokráte stala osudnou - přehlédl jsem odtamtud přijíždějící vozidlo VW Golf 4 stříbrné barvy a na mokrých dlažebních kostkách to už ani jeden z nás nedobrzdil - ABS, neABS...  Golf trefil Å přímo do slabiny - na středový sloupek... ... a narazil Å na obrubník na druhé straně vozovky, čímž jsem přišel o dva z mých krásných, nových, komaxitových ráfků... Levým zadním kolem jsem vyoral metrový masivní kus žulového obrubníku... Naštěstí se nikomu nic nestalo, jen jsem měl problém rozepnout Dáše pás, neboť posunutá sedačka poněkud rozdrtila kotvu pásu a namáčkla ji na páku ruční brzdy... Když jsme volali policajty, bylo nám oznámeno, že přijedou nejdřív za 4 hodiny, tak jsme je zase odvolali  Škoda na Golfu nebyla velká - pomuchlaný blatník, utržený úchyt nárazníku a toť vše (možná ještě odřený ráfek). Řidič toho Golfa byl automechanik a to auto bylo zákazníka... Naštěstí ten řidič byl pohodář, nedovedu si představit, že bych narazil na cholerika... Vina byla na mojí straně, což jsem přiznal, tak nebyl problém. Jen mi stále vrtá hlavou, jak jsem jej mohl přehlédnout? Ta stříbrná barva by mohla být příčinou, ale vždyť svítil... ...nebo nesvítil? Já nevím, holt za blbost se musí platit... Nějak hapruje Imageshack, takže jen pár fotek...    Po počátečních depresích jsem se rozhodl, že to auto zprovozním, jakkoli se to nevyplatí  A taky jsem se rozhodl, že karoserii nebudu měnit, ale že ji opravím  Co jsem to tak zkoumal, tak nejdříve si ji někde nechám trochu porovnat na stolici, potom udělám geometrii (levé zadní kolo je poněkud vychýlené dozadu (asi o 5 cm)  ), a nakonec vyměním sloupek a prahy... Nevíte náhodou o někom, kdo by mi za mírný poplatek (za flašku, nebo víc flašek)  trochu odborně porovnal kastli? (jemně hnutý přední sloupek a střecha...) No, toť prozatím vše, časem budu přidávat další informace o mém autu, pokudmožno od začátku ( i když z té doby nejsou fotky)   Bukaj 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
Naposledy upravil Bukaj dne 5.1.12, 16:37, celkově upraveno 5
|
| 27.6.07, 17:08 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Bukaj
|
 Å
Proč, když napíšu do předmětu jméno mého auta - Å - tak v tom předmětu je tenhle shluk znaků? 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 27.6.07, 17:10 |
|
 |
|
hans
von GLEXR
Registrován: 10.1.06, 20:49 Příspěvky: 1246 Bydliště: Písek, v Plzni bylo krásně
|
Chudák Å
Ale hlavně, že nebyly škody na zdraví!
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
| 27.6.07, 17:36 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
no nevim já bych vyměnil kastli ale nejdřív komplet rozebrat vyvařit a pak zase složit
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 27.6.07, 17:52 |
|
 |
|
Martin
|
Tož přeju ti, ať se ti oprava povede.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 27.6.07, 17:57 |
|
 |
|
Bukaj
|
No, myslím, že není moc co zkazit, alespoň se naučím s COčkem 
|
| 27.6.07, 18:56 |
|
 |
|
Martin
|
Já bych se bál toho zlomeného boku střechy, pokud ti to někdo srovná, tak už to stejně nebude jako dřív. S největší pravděpodobností ti nebudou dobře těsnit dveře a bude na ně málo místa - budou se ti při zavírání odírat o sloupek. Tím tě nechci nijak odrazovat od opravy, ale věz, že to nebude vůbec snadné.
|
| 27.6.07, 20:03 |
|
 |
|
Šemik
|
Jak jsem už říkal do telefonu, je móc smutnéééééééééé  Búúúúú...
Ale důležité je to, že se nikomu nic nestalo
Pokud vím tak stříbrná barva patří k nejsnáze přehlédnutelným barvám na silnici.
Přeji ti ať se ti oprava zdaří, a kdybys něco potřeboval tak se ozvi.
Mnoho štěstí 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 28.6.07, 09:56 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10607 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
tak tak...kde ¨sou casy oranzovych a zlutych skodovek..dneska je to samej sedej a stribrnej golf a podobna havet...jinak auticka jmenem A s koleckem je mi lito...jak sem ti jiz psal, kastli sem pro tebe nesehnal 
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 28.6.07, 20:59 |
|
 |
|
Bukaj
|
Nevadí, zkusím nejdřív opravit původní karoserii a když to nepůjde (ale ono to půjde), tak budu přemýšlet o jiné... 
|
| 29.6.07, 09:48 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
Bukaj píše: No, myslím, že není moc co zkazit, alespoň se naučím s COčkem 
Muj nazor: Sezen si dvere, nejdriv namontuj predni a srovnej podle nich co se da. Mel by ti stacit dlouhej hever. Driv dokonce existovaly karosarsky hevery. Uz jsem delal heverem tri kastle nejaky extra problem to neni.
Az budes mit napasovany oboje dvere, tak je zase sundej a vymen prah a sloupek. Kolo bude asi posunuty dopredu kvuli hnutymu rameni.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
| 29.6.07, 10:45 |
|
 |
|
elegant
Registrován: 26.8.06, 07:55 Příspěvky: 1954 Bydliště: Bratislava
|
Presne kvoli takémuto poškodeniu sa menila na mojom karoséria za úplne novú. Len to bolo buchnuté z boku o stĺp.
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
| 29.6.07, 11:40 |
|
 |
|
Martin
|
Já jsem ji rovnal také heverem, udělal jsem si ze špalku dřeva tvar aby to pasovalo na karoserii a přes jekl jsem do toho tlačil panenkou. Akorát jsem rovnal přední sloupek a měl jsem to zapřené o zadní hranu blatník - podběh.
|
| 29.6.07, 11:50 |
|
 |
|
škodař
Registrován: 21.1.07, 00:29 Příspěvky: 4693 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
 Re: Bukaj - Å - Škoda 130L
Bukaj píše: Tak já konečně také dám své auto do garáže, bohužel musím začít od konce... Stala se mi v pátek (22.června) smutná věc. Vyjel jsem s Dášou (přítelkyně) v Å směrem na chatu, kde o tomto víkendu probíhala předvodná (akce, na níž se dávají dohromady lodě, pádla a vůbec proviant před každoroční tradiční akcí "Voda" našeho OS oddílu). Byl zrovna pořádný slejvák a na cestě od nás z kopce se to stalo: V místě, kde živičný (asfaltový) povrch ulice K vodojemu (u č.p. 18) střídá kryt z kočičích hlav se na ulici K vodojemu zprava připojuje ještě jedna ulice. Znám to tam celkem dobře, vím, že je tam "přednost zprava". Bohužel tato přednost se mi tentokráte stala osudnou - přehlédl jsem odtamtud přijíždějící vozidlo VW Golf 4 stříbrné barvy a na mokrých dlažebních kostkách to už ani jeden z nás nedobrzdil - ABS, neABS...  Golf trefil Å přímo do slabiny - na středový sloupek... ... a narazil Å na obrubník na druhé straně vozovky, čímž jsem přišel o dva z mých krásných, nových, komaxitových ráfků... Levým zadním kolem jsem vyoral metrový masivní kus žulového obrubníku... Naštěstí se nikomu nic nestalo, jen jsem měl problém rozepnout Dáše pás, neboť posunutá sedačka poněkud rozdrtila kotvu pásu a namáčkla ji na páku ruční brzdy... Když jsme volali policajty, bylo nám oznámeno, že přijedou nejdřív za 4 hodiny, tak jsme je zase odvolali  Škoda na Golfu nebyla velká - pomuchlaný blatník, utržený úchyt nárazníku a toť vše (možná ještě odřený ráfek). Řidič toho Golfa byl automechanik a to auto bylo zákazníka... Naštěstí ten řidič byl pohodář, nedovedu si představit, že bych narazil na cholerika... Vina byla na mojí straně, což jsem přiznal, tak nebyl problém. Jen mi stále vrtá hlavou, jak jsem jej mohl přehlédnout? Ta stříbrná barva by mohla být příčinou, ale vždyť svítil... ...nebo nesvítil? Já nevím, holt za blbost se musí platit... Nějak hapruje Imageshack, takže jen pár fotek...    Po počátečních depresích jsem se rozhodl, že to auto zprovozním, jakkoli se to nevyplatí  A taky jsem se rozhodl, že karoserii nebudu měnit, ale že ji opravím  Co jsem to tak zkoumal, tak nejdříve si ji někde nechám trochu porovnat na stolici, potom udělám geometrii (levé zadní kolo je poněkud vychýlené dozadu (asi o 5 cm)  ), a nakonec vyměním sloupek a prahy... Nevíte náhodou o někom, kdo by mi za mírný poplatek (za flašku, nebo víc flašek)  trochu odborně porovnal kastli? (jemně hnutý přední sloupek a střecha...) No, toť prozatím vše, časem budu přidávat další informace o mém autu, pokudmožno od začátku ( i když z té doby nejsou fotky)   Bukaj  já být tebou tak bych si sehnal druhý auto od někoho za přepis popřípadě bez koroze za 200 což se shnat dá! a přeskládal bych si vybavení a hotovo a eště ti zbyde hafo náhradních dílů a ůšetříš hafo práce!! jinak upřímnou soustrast k tomu nabuřenýmu autou je to škoda a je jí škoda!
|
| 29.6.07, 20:46 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Tak dnes sem mel moznost sledovat Bukajovy schopnosti na vlastni oci a jen ziram, kdo seridi sbihavost presne na jeden milimetr podle oka 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 25.8.07, 21:40 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |