| Autor |
Zpráva |
|
romik.kahanec
|
 Růženka-Š 120l r.v.1978
Tak sem taky zaparkuji...
Růženka je Š120L která vyjela na silnice poprvé 30.08.1978. Získali jsem ji s přítelkyní za přepis od jednoho staršího pána z Č.Lípy. Sotva jsem vyjeli, tak jsme ještě neminuli konec obce a už jsme byli v příkopě. První sníh a letní gumy...  vyprostil nás až traktor. Odnesl to pravý blatník. Vzhedem k tomu že jsem tam zapadli při cca 60-70 km/hod tak jsem si mysleli že je po ní-ale vydržela. Z auta jsem vylézali okýnkami a asi z toho šoku jsem si nevšilmli, že jsem tam urazili SPZtky...  Pohřební průvod kráčející kolem nás byla poslední kapka
Vzhledem k tomu že ani já, tak ani přítelkyně autům vůbec nerozumí a asi nerozumí dodnes  tak je celkem zázrak že ještě jezdí. A že Růža péči potřebuje...
Co už odešlo do kytek: (průběžně budu doplňovat  )
termostat: způsobil pár nepříjemných varů péo cestě a emoce taky...
klička a stahování oken u řidiče
plynová struna
lak (viditelná slonová základovka a barva v dešti pouští)
Co všechno pozlobilo:
rozdělovač
radiátor
ventily
výfuk
Co se zmodernizovalo:
Středový panel na autorádio
Bílé ráfky kol
Nablískané nové poklice
Decentní bílé linie na přední masce a dveřích
Co je potřeba:
Vyhlásit válku korozi (prahy, přední maska, blatníky)
Vůle řízení
Pneu Made in Czechoslovakia
Nový lak
LPG???
Nějaké foto pro představu: (únor 2008)
Růža stojí na parkingu
Pohled na zadní partie (SPZtky tehdy dočasně přelepeny páskou-nouzové řešení)
chromované budíky
Růža stojí na parkingu
Výlet do Beskyd (duben 2008)
Javorový vrch

_________________ Škoda 120L-krásná užovka z roku 1978-šípkově červená zvaná Růženka
uživatel Romik.kahanec = uživatel Cames
Naposledy upravil romik.kahanec dne 23.7.08, 11:00, celkově upraveno 2
|
| 22.7.08, 20:59 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
ondra120
Metal (urg)
|
 Re: Růženka-Š 120l
romik.kahanec píše: .. Získali jsem ji s přítelkyní za přepis od jednoho staršího pána z Č.Lípy....
Tak tato věta je dokonalá...jak z pohádky...půl království a dceru k tomu
Jinak další užovka zde, výborně, jen tak dál, ať je nás víc. hezká barva, vyhraj bitvu s korozí a jeto! Držím palce při opravách!
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
 Škoda 742 Forever Team
|
| 22.7.08, 21:15 |
|
 |
|
Stinovlas
|
pekna uzovka, muzes mi pro zajimavost vyfotit, jak vypada na tech bilejch kolech? btw, moje vyjela 4.4. 1978  skoda, mohly vyjet ve stejnej den.. mam takovy dve motorky (ty cezety) 
_________________ Mam svuj svet-punk's not dead!
|
| 22.7.08, 21:22 |
|
 |
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Těch užovek je teď jak hub po dešti, tak doufám že to tak potrvá. Jinak přeju ať tě nikde nevyšplouchne a ať slouží.
_________________ Škoda Rapid '19 TSi 70kW Polo Fox '85 29kW
|
| 22.7.08, 21:25 |
|
 |
|
romik.kahanec
|
Fotku na bílých kolech asi nemám, ale není problém to cvaknout-problém je v tom že ta bílá již není bílá... ale zkusím to trochu vyleštit... jinak taky doufám že s ní nikde neodplavem- vůle v řízení a pneumatiky s nápisem Made in Czechoslovakia jsou zárukou parádního plaveckého kurzu... především mokré vyjeté koleje  co si budem povídat
_________________ Škoda 120L-krásná užovka z roku 1978-šípkově červená zvaná Růženka
|
| 22.7.08, 21:29 |
|
 |
|
Carlos
Mistr mechanik
|
romik.kahanec píše: Fotku na bílých kolech asi nemám, ale není problém to cvaknout-problém je v tom že ta bílá již není bílá... ale zkusím to trochu vyleštit... jinak taky doufám že s ní nikde neodplavem- vůle v řízení a pneumatiky s nápisem Made in Czechoslovakia jsou zárukou parádního plaveckého kurzu... především mokré vyjeté koleje  co si budem povídat
Tak já mám protektorovaný OR6, no jako že by to plavalo, to ne, ale pokud je mokro, tak na zámkový dlažbě se tatík pěkně sklouznul...
_________________ Škoda Rapid '19 TSi 70kW Polo Fox '85 29kW
|
| 22.7.08, 21:35 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Další užovka, super. Dobře se o ni starej. 
|
| 22.7.08, 22:15 |
|
 |
|
Šemik
|
Hm, celkem pěkná
Ruční spínač sahary je? 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 23.7.08, 06:31 |
|
 |
|
romik.kahanec
|
Stinovlas píše: pekna uzovka, muzes mi pro zajimavost vyfotit, jak vypada na tech bilejch kolech? btw, moje vyjela 4.4. 1978  skoda, mohly vyjet ve stejnej den.. mam takovy dve motorky (ty cezety) 
Tak takhle to vypadalo když jsem kola vzal bílou barvou-dnes už to vypadá trochu hůře-holt bílou barvu na kolech lze jen stěží udržet  navíc byly "obnoveny" bílé linie na dveřích, přední masce a motorovým poklopem

|
| 23.7.08, 08:41 |
|
 |
|
Stinovlas
|
tak takhle nejak bude jednou ta moje vypadat  vypada to s tema kolama pekne, ale jak rikas, udrzet to na tom musi byt asi docela mazec 
|
| 23.7.08, 11:43 |
|
 |
|
romik.kahanec
|
Nic na tom není, je to asi tak na hodinku práce, vzal jsem to jen základovkou, nic lepšího asi ani nemá cenu, více se zasírají přední kola, zadní ani moc ne, údržba je ale psycho-buď to leštiti tak jednou týdně nebo se s tím trápit, poklice krásně nabl ískané na vrakovisšti za 20kč kus...
Blýskat je Y a ne I Šemik
|
| 23.7.08, 11:56 |
|
 |
|
romik.kahanec
|
Pozdrav do Polne...
Nemuzu psat hacky a carky {klavesnice} dekuji za pochopemi...
Tak to zase prislo a my s Ruzenkou zase zustali stat... Tentokrate v obci Polna na vysocine pri ceste z Trebice do Pardubic. Uz po vyjeti z Trebice se mi nejak nezdal pedal spojky-bylo to takove jine... pozdeji to vypadalo hure a hure az pri sjezdu z kopce jsem nemohl zaradit dvojku ani trojku-proste nic. Vylezem z auta a koukame pod auto a tam louze jak po vylitem pivu. Kouknem na nadrzku na brzdovou kapalinu a tam nic. Pri pohledu pod auto to vypadalo ze to tece odnekud od spojky. Zkouseli jsme to vytlacit do prudkeho kopce... samozrejme bez uspechu. Tak jsme dolily brzdovku a vyrazily zpet do Polne. Tam jsem zkoumal auto az se prislo na to, ze pri seslapnuti spojky tece spojkovy valec-co seslapnuti to 1 deci... nakonec se nasel ochotny mechanik a ten nam to za 15minut dal dohromady-vymena gumicky v spojkovem valecku a helo se vesele dal...
|
| 10.8.08, 23:18 |
|
 |
|
Stinovlas
|
tak hlavne ze uz jste zase pojizdni 
|
| 11.8.08, 04:25 |
|
 |
|
Petr105
Registrován: 26.3.08, 11:26 Příspěvky: 5224 Bydliště: Veselí nad Lužnicí
|
,, Tak jsme dolily brzdovku a vyrazily zpet do Polne. "
Tak to bych skončil, tu ssebou nevozim 
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
| 11.8.08, 11:33 |
|
 |
|
romik.kahanec
|
Jelikož jsem po posledním pokusu o nastartování slyšel hromové ticho, tak vyhlašuji takový malý konkurz na "nový" startér.
pokud se někomu válí doma nějaký startér na Š120 tak děkuji za nabídky! 
|
| 10.9.08, 21:11 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|