Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.4.26, 14:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 137 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
 XindlCZ - Forman GLXI (Silver/Black/Transparent Line) 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: XindlCZ - Forman GLXI (Silver/Black/Transparent Line)
XindlCZ píše:
když se někdo předemnou naposledy snažil povolit výpušťák, tak mu tam zůstal i ořech z goly
Aspoň nemusíš hledat správnej ořech :D

Výroba hlikových celosvařených motokufrů BEGR

4.2.12, 20:53
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

No jo, ale ono s tím nejde otočit, to je to oč tu běží... a tím myslím, že to opravdu nejde, protože já používám přesně nastavený moment síly na nekonečno a nic :wink:. Kdysi jsem se to snažil povolit a utrhnul jsem tu trubku z úchytu na vaně. Leda to upálit švajcem :lol: ... ale takové nástroje mě nepatří do ruky :wink:

Dneska se projevilo něco daleko lepšího než zamrzání. Kromě toho, že jsem ráno startoval asi 5 minut :roll:, tak po cestě mi volant málem urazil ruky :lol:. Takže homokineťák na odpis :evil:. V poňdělí se s tím pokusím dokousat do práce a tam se na to zase vrhnu :wink:. Nejspíš přibude další návod od krutora, aneb "jak to nedělat" 8)

4.2.12, 22:19

môže šklbnúť volantom, ale nebude to skôr zakusávajúci sa brzdič, strmeň, alebo vyskočená platnička :?:

4.2.12, 22:47
Ignorant pravidel

sakris, tvoje garaz je vzdy usmevne cteni, kazdy druhy by napsal ze to a to vymenil a ty pises rovnou romany pres pul stranky

4.2.12, 22:47

michalkatka píše:
môže šklbnúť volantom, ale nebude to skôr zakusávajúci sa brzdič, strmeň, alebo vyskočená platnička :?:

Upřímně, všechno dohromady :lol:. Ta brzda je v pasti už delší dobu, v kotouči jsou drážky, hřeje a občas píská... takže ano. A při couvání v plném rejtu se z pravé strany několikrát ozývalo pravidelne křupání... předpokládám tedy, že je potřeba udělat všechno. Třmen chodí, ale ten pístek v brzdiči asi drhne :cry:.

21lucas píše:
sakris, tvoje garaz je vzdy usmevne cteni, kazdy druhy by napsal ze to a to vymenil a ty pises rovnou romany pres pul stranky

No jo, musím to někde prezentovat, jak to semnou vždycky vymrdá :lol: ...alespoň se tu nenudíte :wink:. Chocholoušek dostane pár nových pacošů, po tom co si to tu přečtou :roll:. Prostě několik much, jednou ranou 8)

5.2.12, 12:50

Ttttt...tam je ale sakra zima! :? Pustil jsem se prvně do té brzdy, která samozřejmně dle očekávání byla pěkně zatuhlá... pomohla až demontáž a moc moc hrubá síla. Pěkně dle postupů popsaných ve většině knížek "jak na to", po rozdělání všechny použíté součásti a těsnění vyměníme... ovšem to neplatí pro profesionály :wink:, vojel jsem ten vydřenej vnitřek šmirglem 8). Trošku mazání a chodí to jako od výroby :wink:. Projel jsem to a kromě toho, že se mi to jako obvykle nepodařilo odvzdušnit a nebrzdí to, tak volantem to v určitém úhlu poškubává pořád... takže se mě ta výměna kloubu nevyhne :evil:. Už ho mám i koupenej... samotná práce mě samozřejmně nevadí, ale ta zima je příšerná, jsem zmrzlej jak ho.... :D

A nyní už vše říkající obrázky... zánovní kotouč co dům dal :wink:, na druhém obrázku je vidět ten ořech co jsem koupil s autem na výpušťáku :D, a pak se můžete pokochat tím nádherným dílem... citlivým osobám se pohled do válce brzdového pístku z mého vozu značně nedoporučuje! :wink:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

... když se na to tak koukám... to jsou lidi co? S čím vším sakra lezou na silnici, já bych to střílel! :evil: Pojizdné STK na vás vy ku... moment, aha, to jsou moje fotky... ehm, beru zpět :lol:. Né dělám si prdel, to se musí udělat pořádně, alespoň brzdit by to mělo :wink:. Ale až bude alespoň nad nulou, jinak do toho nejdu ani za milion.

5.2.12, 16:36

zánovný kotúč... určite by som menil oba, aj keď nie nové, ale určite v páre...

ten piestik nevyzerá tak najhoršie...

samotný vonkajší kĺb ide vymeniť celkom rýchlo, ale tú zimu nezávidím, tiež som tak pár krát mrzol...

5.2.12, 17:13

Pístek byl po očištění moc pěkný, ale ten válec a těsnící kroužek nic moc... chtělo by to nové. Kotouče to je jasná volba :wink:. Nedávno jsem kupoval Ferodo na Feldu a stálo to pár kaček, takže stáčet tyhle i když jsou ještě dobře silné nemá cenu... zvlášť když jsem říkal, že chci všechno zkusit sám, takže já a soustruh... buehehe :lol:. To by bylo mrtvejch :roll:.

Koupil jsem jen ten venkovní kloub a doufám, že ten starý půjde dobře sundat a nebudu muset vyndávat i vnitřní z převodovky. Kamarádovy se to na jeho Formanovy podařilo za půl hodinky... takže mě snad bude jeden večer stačit :wink:.

5.2.12, 17:25

No, mě se to zase lépe dělá, když vytáhnu celou poloosu ven a v kludu v garáži si to sundám. To je ale každého věc, co se mu dělá lépe.
Soustružit chycený pístek stejně nemá cenu. Je to díl opracovaný na desetiny, možná i setiny přesně a na tom je založena činnost, stejně jako u každé hydrauliky. Nová sada pístek, obě gumičky a ta vodička stojí kolem 250,- kč tak nemá cenu se s tím piplat.

6.2.12, 12:21

Mám knížku o Feldě a tam je taky napsané, že je lepší to vyndat ven celé... ale jinak se to dělá doma v garáži, než večer v práci, kde musím do rána vypadnout :(. Musel bych vypustit olej z převodovky (pokud tam je :lol:) a taky myslím, že dokonce se musí založit něčím diferenciál, nebo se pletu? ... nevím, nikdy jsem to nedělal. Samozřejmě pokud by byl čas a pohodlíčko garáže, rozebral bych klidně i převodovku :wink:. Ale bohužel, každá minutka drahá. V létě si to stejně užiju komplet, musím sehnat jinou převodovku nebo tuhle opravit... na to se docela těším :wink:

Jo jinak, už to brzdí jako víno :wink:. Ale až bude tepleji, tak to půjde všechno ven... ty trubky jsou :shock: ... jedlý :wink:

6.2.12, 22:26

Příspěvek 
Ven to tahat nemusíš... je to úplně zbytečná práce... normálně povol tu středovou matici kola, spodní čep, vytluč homokyneťák dovnitř, těhlici vyhni do strany, ať je k tomu trochu lepší přístup, rozřízni a odstraň manžetu a starý homokyneťák sklepni, drží ho tam jen pojistné kroužky. Práce maximálně na hodinku. Jen je k tomu třeba dobrý vercajk. Velká ráčna, šikovné kladivo a páčidlo na spodní čep.

7.2.12, 00:07

Díky, takhle jsem si to přesně představoval, že to bude probíhat :wink:. Jediné, čeho se bojím, že to bude tak zahnitý, že místo povolení středové matice ukroutím celou osu :lol:. Nářadí naštěstí je, takže snad to dopadne dobře... přecejen, dělám to já :roll: :lol:. Pokud všechno klapne, zítra jdu do toho... tak se za mě večer pomodlete :wink:

7.2.12, 00:32

Ukroutit celou poloosu snad ne, ale někdy tu velkou matku sundat je opravdu boj, vím o čem píšu. Někdy je taky problém povolit právě ten šroub, který stahuje kulový čep ramene, když je tam hodně dlouho.

7.2.12, 13:54

Polo-osa a polo-podvozek

Po tom, co mě volant málem utrhl ruky, bylo jasno... ten homo-kinektus musí ven :roll:... a nebyl bych to já, kdybych se s tím nevydrbal :D. To čeho jsem se bál nejvíc, to jest povolení matice kloubu, šlo jako po másle. Zatím co to, kterého jsem se obával nejmíň, mě nejvíc potrestalo :wink: . Jak píše Varok, vyjmout šroub který drží kulový čep, když zarezne... to je opravdu pro gurmány 8). Asi po půl hodině brutálních chvatů a záchvatů :lol:, jsem si řekl, že povolím ty tři šroubky co drží čep v rameni a vysunu to ven... až když jsem pracně povolil všechny zahnité matičky, přišel jsem na to, že soudruzi ve škodovce museli někde udělat chybku :shock:. Ten prostřední šroubek nejde vyndat, pokud je rameno dole :roll: :D. Tak jsem si poděkoval za zlepšení už tak dojebané geometrie a vrátil se k mučení toho stahovacího šroubku :).

No, nakonec se povedlo :). S novým kloubem už to byla celkem hračka, chvilku sice protestoval přes závlačku ale kladívko mu pomohlo... čeho se ale docela bojím, je ta manžeta... podle té staré jsem pochopil zhruba princip těch stahovacích pásek, každopádně mě připadají krapet slabé :?. Na to jsou nějaké kleště nebo čím se to mačká aby to pořádně drželo :?:

Jinak bych řekl, že jsem malinko porušil tradici, všechno sprasit :wink: ...protože tohle se mi celkem zdařilo. A proto, jsem si dovolil pro "labužníky" vyfotit i okolí místa činu, aby jste se měli na co koukat 8). Takže těm, co mají rádi auta, se značně nedoporučuje číst dále, nebo nedej bože koukat na obrázky! :lol:. Snažil jsem se sice osobně taky moc nekoukat kolem, ale některé věci opravdu nešli přehlédnout :wink:. Třeba ten mírně jetý telefónek (a já si říkal, že kromě křupání, třískání a klepání na levé straně, se najednou ozývá cvakání i napravo :roll:). No a potom tu máme uložení nápravnice... když jsem se na to tak koukal, mám dotaz... ty trhliny tam mají být? :lol:. A na závěr přecejen, skončíme něčím pozitivním (alespoň pro mě, ostatní účastníci provozu mají možná jiný pohled na věc :roll:)... poslední obrázek ukazuje výsledek dnešního snažení, a to je : "funkční... ehm, tedy spíše pojizdný automobil" 8)

7.2.12, 23:57

Já ti o tom šroubu na stažení kuláku psal, protože se mi to už párkrát taky stalo. Jednou jsem nemohl povolit ani tu velkou matku v náboji co drží poloosu a to je zážitek. Je tam takový rantlík, přes který se klasický stranový něbo očkový klíč nedostane, tak jedině ořech. Kdysy jsem používal klíč na destu, ale v té firmě už nepracuji, takže smůla. Klasický ořech z golovky nemá na zarostlou matku šanci. Jeden jsem rozerval a pak jsem hodně pi...l. nakonec malý majzlíček a rány, po chvíli povolila.
někdy nejde zase povolit ten šroub, který drží tlumič v těhlici, to je taky dobrý zážitek. :)
Doporučované třeba týden předem polévání brzdovkou nebo WDčkem apod. nepomůže. Ale co má člověk dělat, když koupí více jak 10 let staré auto a něco se mu pokašle, že? Pak zjistí, že na to auto snad od novoty nikdo nesáhul a všechno je zarezlé.
Ten šroub co drží kulák je porom lahoda vytáhnout.
A jakou zn. kloubu jso prosím tě použil, jestli se mohu zeptat?

8.2.12, 13:50
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 137 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další