fandax17 - škoda Forman LXi - PRODÁVÁM
| Autor |
Zpráva |
|
paži
|
 Re: fandax17 - škoda Forman LXi
Myslím, že se pleteš, není snad nic spolehlivějšího než japonec z 90. let.
|
| 10.1.12, 16:42 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
no jo, ale zde je potřeba pořádně zkontrolovat, jestli to nebylo bouraný a jestli nebyla zanedbaná údržba - je třeba vědět co kupuješ. Jo a abych nezapoměl, s tímhle autem nesmíš bourat, to se z toho pak posereš...trefíš srnu a budeš radši shánět jiný baleno, to mi věř.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 10.1.12, 16:47 |
|
 |
|
fandax17
|
Bukaj: přečti si můj první příspěvek v této garáži, obnovil jsem fotky, z nějakého důvodu nefungovaly. Hammeritem táta opravoval jen 5. dveře a jelikož do nich ještě teklo, je v nich už díra od koroze. ještě trochu reznou přední blatníky v motorovém prostoru, ale jinak - spodek, prahy, lemy, .... s minimální korozí. asi bych se měl pochlubit, já když to totiž rozleštím, tak:  a ještě se pochlubím spotřebou. posledních 12 398 km, (cože je asi rok a půl provozu auta) si píšu tankování na papírek a dostal jsem se k tomu, abych to přepsal do pc, takže:  kdyby se to nezobrazilo, je to 7,41 l/100 kmkoukal jsem, jak jsou na tom ostatní a myslím že to jde, na to že jezdím většinou naložený  paži: souhlas, svůj minulý příspěvek jsem nějak podobně myslel, akorát že jde o to, že Suzuki baleno je celkem výsměch bezpečnosti  a Xsara na tom není o tom líp. proto doufám že našetříme těch 60 000 Kč a koupí se něco s fous bezpečnějšího. ted akorát řeším náklady na servis moderních aut obecně... Bukaj: to ano, jenže když jsem tu jen zmínil Fabii combi, tak mi bylo řečeno, že to je špatná volba. takže Fabie už nepatří do téta kategorie?
_________________ Škoda Forman LXi r.v.94
|
| 10.1.12, 16:48 |
|
 |
|
Bukaj
|
paži píše: Myslím, že se pleteš, není snad nic spolehlivějšího než japonec z 90. let. To vím, zkušenost mám tedy jen s kamarádovou Almerou, ale sehnat na to něco je docela oser - třeba prohnilé hrdlo nádrže jsem sháněl měsíc a pak jsem to vzdal a staré jsme zalepili...  Jedině nechat poslat z Japonska za 3000Kč plus shipping 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 10.1.12, 16:50 |
|
 |
|
paži
|
použitých levných dílů je dost, jen se musí vědět kam pro ně (což já u balena vím) Baleno bez airbagů dopadalo v testech špatně, to jo. Ale pořád je to bezpečnější než moje předchozí vozy. 
|
| 10.1.12, 16:52 |
|
 |
|
Bukaj
|
Fabie už je moc "moderní" auto a je na ní docela znát, že se šetřilo. Náhradní díly sice budou hodně dostupné a za lidové ceny, ale už je tam moc elektroniky (která je drahá a blbě se opravuje) a v kombinaci s nespolehlivou elektroinstalací )tenké vodiče a nekvalitní izolace) to může být docela zábava A taky oproti Feliciím a Favoritům levnou Fabii sice seženeš, ale s dvojnásobkem najetých kilometrů... ...také motory vyžadují vyšší investice, než Fa/Fel - třeba rozvody a podobné ptákoviny... Takže přínosem Fabie by mohlo být, že moc nereznou, také tuhost kastle a možná spotřeba (dieselové motory).
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 10.1.12, 17:02 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
o fabii nemůže být řeč zejména proto, že je po ní vysoká poptávka a tedy je cena nadhodnocená...(nehledě na to, že jsem jich dost viděl v létě po bazarech - kamarád kupoval auto - a byla to samá plečka)
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 10.1.12, 17:04 |
|
 |
|
paži
|
koupit slušnou fábku nebo oktávku (když už to nedej bože chce někdo udělat) je fakt těžký
|
| 10.1.12, 17:08 |
|
 |
|
fandax17
|
ted na to koukám co nabízej, koupit slušnou Fábku combi 1.4 16V (co jsem se dočetl, jediný slušný motor) je těžký, koupit Oktávku 1.6 (1.8 je už zase moc) - to je téměř nemožný... maj dostupný servis a jsou to bezpečný auta, ale sehnat slušný kousek do 60 000 Kč je téměř nemožné...
|
| 10.1.12, 17:22 |
|
 |
|
MATTESS
|
Slušná Fabka (aby to nebyla hujda) tak do čtyř let stáří. Ale to je mimo finanční rozsah
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
| 10.1.12, 19:57 |
|
 |
|
Veteranista
Junior TW team
|
Teda, že by se u Škody auto dali bez problémů sehnat díly na staré auto, se mi až tak moc nezdá, on i přichází čas, kdy už ani o feliciích nebudou chtět slyšet a není divu, za chvilu budou mět modelů jak..., fabia, octavia, superb, citigo, koncem roku by měla být připravena výroba rapida, 2014 nová fabie, značka, která se stará o své zakazníky je pro mě Mercedes, nezáleží jak je staré auto, dostaneš vše v prvotřídní kvalitě v ceně originálních škoda dílů, co Ti poradit za auto nevím, ono je to spíš o tom, co se Ti líbí, z nich si vytipovat některé a pak si zjistit na co si dát pozor, jaký motor nebrat a podbně, jinak je to podle mýho jedno co, zajdi do áček a tam zkoušej auta, na to jsou ačka dobrý, že je tam, kor v praze pomalu všechny běžný ojetiny, stím sem dojdi, co se líbilo a můžem řešit dál a radit
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
| 10.1.12, 20:58 |
|
 |
|
fandax17
|
Veteranista: souhlas, škoda... už ted nemůžu sehhnat těsnění dveří na fávo/feldu,...mimochodem, kdyby jste někdo ho měl, beru ho všemi 10. je to u řidičových dveří, moje je zničené rodinná rada rozhodla , že se koupí nové auto v létě za 60-90 kKč. to už je lepší než 60kKč ne? a je to reálné na rodinného kombíka.
no a tohle auto je postupně moje. už ted v něm mám svoje peníze a tak sjem se rozhodl, že do toho vrazím svých dalších 8000-10 000 Kč a udělám a opravím věci co mě serou nejvíc! třeba chci centrál s DO a odskokem 5. dveří, udělá se generálka brzd a náprav (silentbloky), dále termostat, těsnění chladičové vany, filtr paliva, filtr, olej motoru vymění se reznoucí brzdové trubky všechny vymění se staré brzové hadičky,
jde dát do favorita hlavní brzdový válec (je větší) a podtakový posilovač z feldy zesílená kastle? co mi to přinese,? mám to dělat? co od toho čekat?je to levný a zaplatit to není problém  dále nějaké elektické vychytávky později. prosím vás o rady, jestli je tohle reálné udělat s cenou materiálnu za 8000 Kč. později sem hodím screen co objednávám taky by mě zajímalo jestli si myslíte že mám dělat takovouhle generálku brzd, jestli tomá cenu. ale štve mě, jak to brzdí a chci s tím něco dělat a říkám si podobnou cestou jste museli jít vy všíchni...jinak to přeci blbě jezdí 
díky všem za příspěvky rád se do toho brzo vrhnu. shop mám, lidi na práci taky 
|
| 5.2.12, 13:04 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
těsnění chladičové vany - to je čo  ( nemyslel si olejovú vaňu  ) Citace: jde dát do favorita hlavní brzdový válec (je větší) a podtakový posilovač z feldy zesílená kastle? co mi to přinese,? mám to dělat? co od toho čekat? myslím že uchytenie je iné, možno jedine celé aj s pedálovou konzolou...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 5.2.12, 13:30 |
|
 |
|
fandax17
|
jo olejovou vanu. mám celej mokrej spodek motoru pomůže to? no a kolik stojí pedálova konzole? michalkatka,dej mi odkaz prosím, nejlépe nějakého dodavatele z prahy, třeba Kód: http://www.autodilykrc.cz/ díky!
|
| 5.2.12, 13:45 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
unik oleja zisti od kiaľ, často to tešie kolo rozdeľovača, alebo veka rozvodov, nezsiedka aj z veka tyčiek, najlepšie na vapku a potom dôkladne slevovať... inak výmena tesnenia olejovej vane samozrejme pomôže, ja tam dám ešte aj silikón... prečo tam chceš Feldové  fačko má dobré brzdy a ešte by si musel riešiť zadné kola, Fačko má omezovač brzdného tlaku pre zadok, Felda nie (neviem ako ktorá), uhol vývodu na trubky je iný takže treba upravovať...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 5.2.12, 14:03 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|