| Autor |
Zpráva |
|
varok
|
 Re: Varok- fávo Solitaire 94
Zjistil jsem, že feliny měly dva druhy střešních anten. Jednu sundávací a jednu na pevno. Já měl asi tu na pevno. Nevěděl jsem a zkoušel jsem ji sundat, ale nešla. Nedávno jsem ji nechtic ulomil o vrata garáže. No, musím sehnat novou.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 3.2.12, 23:44 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
XindlCZ
|
To je ještě v pohodě, já jsem nedávno zjistil, že Favorit/Forman má dva druhy zrcátek... otočná, a ty co už za ty léta nejdou otočit... přišel jsem na to když jsem jedno urazil o sloupek v práci 
|
| 4.2.12, 02:41 |
|
 |
|
Lamač
Registrován: 8.6.10, 20:59 Příspěvky: 6415 Bydliště: Snina a okolie
|
ale rozhýbať sa dá každé,WD a zaraziť skrutkovač do "pántu"
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ http://www.sptech.sk/
|
| 4.2.12, 20:55 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
no ten zaoxidovaný hliník nepovolí, už som skúšal všeličo...
ale ja na aute mám "sklopné", také som si vybral z mojej ponuky ND, ale raz za čas ich rozhýbem...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 4.2.12, 21:22 |
|
 |
|
varok
|
Dnes jsem koupil novou anténu na felinu. Ženská v obchodě mi říkala, že tu antému na pevno měly jen feliny BMM do koce 96 roku a MPi od 97 už měly tu sundávací. To jsem trošku nepochopil. Jelikož ale je anténa vepředu jako mají fáčka a né vzadu jako origo, tak už ji asi někdo měnil. Divil jsem se, že má hodně dlouhý kabel. Co jsem se díval, tak ty antény mívají jen třeba 30cm a je potřeba hodně dlouhé prodloužení. Ten kabel na nové anténě má asi 2m, prodloužení bude ale asi i tak potřeba. Koupil jsem i ty gumové objímky na řízení u fáčka. Dnes mi konečně končí nemocenská, tak zítra zajdu po dlouhé době do garáže. Snad to bude jen těmi gumami. Horní uložení předních tlumičů mám ale nové, kuláky taky, tak už nic jiného nezbývá než ty gumy. Koupil jsem je ve škodovce, tak snad něco vydrží. Není tam ale hrošík, tak nevím co to je za výrobu. Jak ale tam ty gumy dát, aby to nebylo rozjeté? nastavit volant a kola rovně a převodku řízení pořádně dotáhnout k nápravnici?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 10.2.12, 16:08 |
|
 |
|
varok
|
Dnes jsem byl chvíli v garáži a opravoval ty dveře a hlavně to řízení. Dveře jsem opravil. Nakonec to nebyl ulomený ten plastový kloub u táhel, ale jak je na dveřích ta kostka, nevím jak se to jmenuje, v katalogu je napsaný vnější zámek. Je tam takový malinký kolíček s pružinkou, který odjištuje ten mechanismus. Jde to vidět až po sundání ze dveří. Naštěstí šli ty velké křížové šrouby povolit, měl jsem velký šroubovák co kdysy na tyhle účely koupil tatík. Pak jsem zjistil, že ten kolíček jde strašně ztuha, i celý ten mechanismus. Celé jsem to prostříkal Konkorem 101 a už to fachčí. Horší je to s tím řízením. Vyměnil jsem tu gumové jakoby objímky a byly povolené šroubky. Ty staré gumy nebyly zase tak moc dojebané, ale když už jsem měl nové, vyměnil jsem je. Dělá mi to ale pořád, už fakt nevím. Prostě jde řízení hrozně lehoučko, jako bych měl serořízení. Řízení je ale skoro nové, tak jde lehčeji, což jsem na druhou stranu rád. Ale pořád mi to dělá, že mi zůstává volant při otáčení vždycky kousek na jednu stranu, podle toho, na kterou stranu otáčím. Nevíte prosím někdo, čím by to ještě mohlo být? Nemohlo by to dělat, že když jsem měnil kulové čepy, tak jsem nechal staré šrouby co svírají tu objímku na těhlici a už byly trošku ojeté? Jinak už fakt nevím.
|
| 11.2.12, 20:58 |
|
 |
|
varok
|
Nevím jak to správně má být, ale podle mě, když je řízení v pořádku, má držet v nulové poloze, tedy rovně. Když otočím, jedno na kterou stranu, tak by se to mělo alespoň částečně vrátit do původní polohy, ne? Předtím jsem to tak měl, teď už mi to tak právě nedělá. Nebo že by to byly v dupě čepy řízení? Ty ale ještě znatelnou vůli nemají, zkoušel jsem je.
|
| 11.2.12, 21:01 |
|
 |
|
CrazyMan
|
pokud se nevracejí tak je podle mě v háji geo
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
| 12.2.12, 14:15 |
|
 |
|
varok
|
Takže když jsem měnil kulové čepy a horní uložení předních tlumičů, mám tedy raději zajet na geometrii?
|
| 12.2.12, 16:24 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
Ty vole varoku cos hulil normálně tohle už vážně neni možny, to si jako mysliš, že vyměniš kulák a s geometriou to nehne? Pak nadávej na vyrobce kuláku že hned odchází, normálně bych teď aji pochyboval, jestli seš vubec schopnej to poznat. Pač že je v hajzlu geometrie když se zdělá kulák ti řekne aji čtrnáctilety děcko co s tim krosi po polu...vraceni volantu má na starost záklon rejdovyho čepu a sbihavost. A hádej co na tym fazolu jde jediny nastavi?
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 12.2.12, 16:38 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
CROWACK bezpodmínečně nemusí bejt rozhozená
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 12.2.12, 18:41 |
|
 |
|
varok
|
Proč bych měl něco hulit? Já nekouřím a trávu už vůbec ne. Pokud se nedělá něco s nápravnicí, nebo se nemění čepy řízení, proč by se měla rozhodit geometrie? Vím že je lepší tam pokaždé zajet, když se něco mění, ale čepy co jsou na rameni jsem nikdy nepovažoval za důležité jezdit na geometrii. Když je volant uprostřed a pořád to táhne na nějakou stranu bez zásahu do řízení, tak to vím že je špatná geometrie. Mě to ale nic takového nedělá. Jestli myslíš, že nepoznám špatný kulový čep, tak taková lama zase nejsem. Nový čep nejde rukou většinou pohnout, nebo jen velice těžce, když je špatný, tak s ním jde vyklat lehce.
|
| 12.2.12, 21:15 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
spis je mysleno ze bud spatne odhadnes pocet zavitu na cepu, nebo je trochu kratsi/delsi a pak to rozhodi geosku
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 12.2.12, 21:21 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Neplete si tu někdo kuláky řízení s kuláky ramen? 
|
| 12.2.12, 21:23 |
|
 |
|
varok
|
Fatal, já ale celou dobu píšu o čepech na rameni a psal jsem to. Že mi tu někdo nadává a přitom asi myslí něco jiného, to je jeho věc. My jsme vždycky říkali kulový čep tomu co je na rameni a vrchnímu čepu říkáme čep řízení.
|
| 12.2.12, 21:26 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |