Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.4.26, 14:34

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 416 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 28  Další
 Škoda Rapid 1,6 Turbo by Tunningkiller 
Autor Zpráva

Příspěvek 
no_-_name píše:
protože litinový praskaj a když koupím nový, nemám jistotu, že zas neprasknou. Každopádně mám v hlavě něco na styl těch, co jsou na http://speedpro.cz/vyfukove-svody-sport ... p-698.html Frézu na srovnání máme, soustruh taky... Děda má zámečnickou dílnu, takže tak... Tys ty trubky měl svařený z rovných kusů?

Jasný z rovných kusů bylo mi řečeno že kolínka v nerezi nedělaj alespoň u nás ptal sem se v okolí ve stavebnictvích železářstvích a nic nevim jestlit o pujde ohnout ,, ty rovný kusy sem sehnal skoro zadarmo borci mne to zavarily napevno nerezi taky zadarmo ale byl to hardkor no podařilo se mně to až na podruhe, teď bych je delal asi kapku jinak,, ale fungují což je dúležitý:)..o tech litonovejch vim ze praskaj no ale když to vezmeš na velký Cočko a důkladně ti to nějakej profík provaří tak to drží ,, mám to vyzkoušený na svý i na známýho feldě,, musíš to dobře vočistit a pak to drží,, jinak za ty svody bych 7500 fakt nedal:) to bych si rači něco posvařoval doma,, výkres těch svodů nemám já vobkreslil ty původní a dělal to podle nich:)

11.1.09, 20:43
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
tak ta příruba problém není, ale stočit ty trubky, to už mě trošku děsí :) Já jsem teda u sváření litiny dost skeptickej, je to pořeba zavařit, když to provaříš tak pak i srovnat přírubu, doporučujou to ještě popouštět v peci, no já nevím...podle většiny lidí to prdlo znovu. A mě už to nebaví, přijde mi že auto žere víc než by mělo a na oplátku jede míň...

11.1.09, 20:50

Příspěvek 
no_-_name píše:
tak ta příruba problém není, ale stočit ty trubky, to už mě trošku děsí :) Já jsem teda u sváření litiny dost skeptickej, je to pořeba zavařit, když to provaříš tak pak i srovnat přírubu, doporučujou to ještě popouštět v peci, no já nevím...podle většiny lidí to prdlo znovu. A mě už to nebaví, přijde mi že auto žere víc než by mělo a na oplátku jede míň...

Každopádně to žere a jede na houbi,, přisává si to vzduch a lambda sonda je s toho celá vedle:) No ta litina je věc no,,záleží na tobě to vaření tej litiny je takova nouzovka no,, ty trubky nařezáš v poho nakup hafo řezacích kotoučů a pusť se do toho, hlavně nezapoměň na lambdu a dat tam nějakej pružnej spoj,, chce to mít plány v hlavě a hodně nervů,, zachovej průměry sériovejch svodů , já mám myslím ale o 2 mm tlustší, ještě přemýšlím že lambdu dám před turbo, ale zatím to neřeším je kosa:) když začne přimrzat nářadí k rukám tak mně to fakt nebaví:)

11.1.09, 21:01
Profil ICQ

Příspěvek 
já si myslím, že než dojde k realizaci, tak bude dávno teplo :) KAždopádně kdybys tu přírubu nevyhazoval, zlobit se nebudu :) S lambdou se počítá v původní vzdálenosti, na pružnej spoj se dá koupit samotnej vlnovec a ten tam navařit... Možná, že je nejdřív opravdu zkusím jen zavařit, na tu zimu... ale nechce se mi to ani sundávat, nejdou mi povolit matice moc dobře

11.1.09, 21:09

Příspěvek 
btw, existuje lepidlo na kovy, které vydrží asi 1400 stupňů. A nejmenší balení je 100g a stojí skoro dva tisíce

11.1.09, 21:10
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
u tý litiny bych nebyl tak skeptitskej já už jí párkrát taky vařil a dalo se to na svářešcce plnej 120 A a 2,5 elektroda a dalo se to

11.1.09, 21:14
Profil ICQ

Příspěvek 
no_-_name píše:
já si myslím, že než dojde k realizaci, tak bude dávno teplo :) KAždopádně kdybys tu přírubu nevyhazoval, zlobit se nebudu :) S lambdou se počítá v původní vzdálenosti, na pružnej spoj se dá koupit samotnej vlnovec a ten tam navařit... Možná, že je nejdřív opravdu zkusím jen zavařit, na tu zimu... ale nechce se mi to ani sundávat, nejdou mi povolit matice moc dobře

Normálně to zavař na motoru,, záleží jak dobrej máš přístup jestli máš klimu atd,, pořádně to vočisti a zavař, hlavně si nezapomeň vodpojit baterku at ti nezhořej diody v altíku:) tu přírubu ti klidně pošlu bez problému,skusím jak je těžká jak budu v dílně ve středu

11.1.09, 21:14
Profil ICQ

Příspěvek 
no_-_name píše:
btw, existuje lepidlo na kovy, které vydrží asi 1400 stupňů. A nejmenší balení je 100g a stojí skoro dva tisíce

lepidlo na kov je pičovina...taky něco podobnýho doma máme a je to fakt na houby...možná tak lepidlo na závity a ložiska, tomu bych věřil, ale stejně...svár je svár

11.1.09, 21:18
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83 píše:
no_-_name píše:

lepidlo na kov je pičovina...taky něco podobnýho doma máme a je to fakt na houby...možná tak lepidlo na závity a ložiska, tomu bych věřil, ale stejně...svár je svár

S tim lepidlem si to taky myslím no,, ale nemám skušenost :)

11.1.09, 21:47
Profil ICQ

Příspěvek 
Tunningkiller píše:
Ondras83 píše:
no_-_name píše:

S tim lepidlem si to taky myslím no,, ale nemám skušenost :)

já jo...fucking glue :D:D

11.1.09, 21:53
Profil ICQ

Příspěvek 
Co si nezavařím sám tomu nevěřím,, je pravda že jsem nevěřil ani tomu sekundovýmu lepidlu který tě udrží nohama hore:) a nakonec sem čučel jak bambus že to fakt funguje:) je pravda že to nechali proschnout 5minut ale fakt to udrželo ale 75kilovýho borce:)

11.1.09, 21:57
Profil ICQ

Příspěvek 
:D:D:D:D:D:D...ale nedali tam jen tu kapičku ne? :D

11.1.09, 21:58
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83 píše:
:D:D:D:D:D:D...ale nedali tam jen tu kapičku ne? :D

To nedali ale nevěřil jsem tomu:) zapaplali celou podrážku a von fakt držel na jakési desce zaháklej na trubkách hlavou dolů bez pomoci:)fakt humbuk,, sem si říkal skusit to na sobě tak by beztak povolilo a ja si nabyl šňupák

11.1.09, 22:01
Profil ICQ

Příspěvek 
dneska se lepí kde co, známej dělá projektanta na svařovně ve škodovce a spousty svarů nahradilo lepidlo... Byl minulej tejden u nás na škole a na trhací zkoušce jim tam demonstrovali nějaký lepidla. Vždycky se materiál vytrhl mimo lepený spoj... Ale ty shity jsou strašně drahý :) jinak k těm svodům, COčkem si asi ani neškrtnu co? Doufám, že nejsou prasklý zespodu, to bych aspoň na tu zimu mohl dočasně pořešit...

11.1.09, 22:16

Příspěvek 
no_-_name píše:
dneska se lepí kde co, známej dělá projektanta na svařovně ve škodovce a spousty svarů nahradilo lepidlo... Byl minulej tejden u nás na škole a na trhací zkoušce jim tam demonstrovali nějaký lepidla. Vždycky se materiál vytrhl mimo lepený spoj... Ale ty shity jsou strašně drahý :) jinak k těm svodům, COčkem si asi ani neškrtnu co? Doufám, že nejsou prasklý zespodu, to bych aspoň na tu zimu mohl dočasně pořešit...

očisti to a vem to elektrodou silnym proudem, aby se to rozlejvalo..... :wink:

11.1.09, 22:23
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 416 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 28  Další