Šemik - Lada 1500 SL, Leonid, r.v.1975
| Autor |
Zpráva |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
eště nezapomenout dolejvat vodu 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 10.6.07, 10:26 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
jindra
Registrován: 13.1.07, 00:34 Příspěvky: 478 Bydliště: hodonínsko,zarazice
|
Šemik píše: Tak si představte, že se Leonid změnil v Škodu 1203  jak jsou teď ta vedra tak se mu při jízdě po městě přehřívá AC pumpa která tím pádem přestává čerpat benzín stejně jako to dělaly Š1203  Musím říci že je to zajímavé, když se auto najednou zastaví v půlce křížovatky a nejede dřív než se poleje AC pumpa vodou a zase se ručně napumpne karburátor K řešení tohoto problému jsem přistoupil komplexně s jistými ohledy na určitá specifika dané problematiky (miluju tuhle větu, je dlouhá a nic se z ní člověk nedozví) No zkrátka, vzal jsem staré čerpadlo ostřikovačů čelního skla vymontované ze Š105L 1987, přimontoval ho vedle čerpadla na ostřikovače které už Leonid měl, udělal vingl nad AC pumpu, natáhl hadičky a elektriku, a teď se po stisknutí tlačítka v kabině vyvalí proud vody na benzínovou pumpu a je to  Simply.... Btw, Leonid už celkem 7 relátek 
Velmi zachovalé vozítko ,gratuluji.
Ale ke tvému problému , kdysi dávno když brácha vlastnil moskviče (typ nevím) sme s ním jeli do čech a dělalo to to samé,jen tam je ac pumpa z druhé strany motoru ale asi 15cm od výfuku  pomohlo odstranit z masky klakson a
udělat náporové chlazení (plechová trubka asi 10cm pruměr z masky k ac pumpě.) Ty ale potřebuješ oddělit proud teplého
vzduchu z chladiče od ac pumpy takže bych volil nějaký kryt z plechu.
dovolil sem si to načmrknout do tvé fotky leonidkova srdce  ,takže mi promiňte oba

_________________ ŠKODA octavia => ŠKODA octavia super => ŠKODA 110L => ŠKODA 105L =>ŠKODA 120LS
=>ŠKODA 125L šedá r.v. 1989
Škoda 742 Forever Team
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 1/2001 - Hatchback - Gold http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=9450
|
| 10.6.07, 11:29 |
|
 |
|
ventYl
|
a neslo by tam zospodu spravit nejaky spojler? (netusim, ako je to s pristupnostou motoru zospodu), ktory by nasaval vzduch spopod vozu smerom k pumpe?
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 10.6.07, 11:37 |
|
 |
|
Šemik
|
Samozřejmě, vzduchový chlazení AC pumpy je také v plánu.
Já tohlecto dělal v sobotu odpoledne s tím, že to musí bejt rychle hotový a jediný co sem měl byl ten motorek, kus plechu, relátko a dráty, hadičky  Ale vhodnou hadici na přívod vzduchu jsem neměl...
Takže proto takto 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 11.6.07, 15:07 |
|
 |
|
Malda.
|
Hmm nevypada spatne. Vnitrek suprovej, jen udelat lak a sehnat zbytek chromovejch list, tak to je nadhera  Jinak s tou AC pumpou to je docela zajimavy, protoze sem o tom nikdy neslysel ...  Jak tam koukam na ten obrazek, tak nemiri ta cara k palivovymu cerpadlu?
|
| 11.6.07, 17:25 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
Malda. píše: Hmm nevypada spatne. Vnitrek suprovej, jen udelat lak a sehnat zbytek chromovejch list, tak to je nadhera  Jinak s tou AC pumpou to je docela zajimavy, protoze sem o tom nikdy neslysel ...  Jak tam koukam na ten obrazek, tak nemiri ta cara k palivovymu cerpadlu?
vsak to je to samy, nebo myslis ze je to neco jinyho?
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 11.6.07, 17:35 |
|
 |
|
Malda.
|
CROWACK píše: vsak to je to samy, nebo myslis ze je to neco jinyho?
No ja myslim, ze benzinovy cerpadlo je benzinovy cerpadlo a AC pumpa je akceleracni pumpicka na karburatoru 
|
| 11.6.07, 17:37 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Malda. píše: CROWACK píše: vsak to je to samy, nebo myslis ze je to neco jinyho? No ja myslim, ze benzinovy cerpadlo je benzinovy cerpadlo a AC pumpa je akceleracni pumpicka na karburatoru 
Tak to si myslis spatne, AC pumpa = palivovy cerpadlo a akceleracni pumpicka je na karbu 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 11.6.07, 18:44 |
|
 |
|
Malda.
|
Matthes píše: Tak to si myslis spatne, AC pumpa = palivovy cerpadlo a akceleracni pumpicka je na karbu 
No jak myslis  Prahum taky nekdo rika podbehy.
|
| 11.6.07, 18:50 |
|
 |
|
Šemik
|
Právě jsem se vrátil z garáže
Leonidovi jsem spáchal výstražné blikače a předělal ovládání a signalizaci ventilátoru chladiče
A leonid má nyní 9 relátek
Ta sahara nyní funguje tak, že je stále ovládaná jen ručně vypínačem s kontrolkou, ale zjistil jsem že se nějak "odlepilo" čidlo v chladiči a zase spíná a rozpíná, ale nevěřím mu natolik aby zase spínalo relátko ventilátoru takže jen ukostřuje červenou super led v kabině  Když se zase spečou kontakty v mtom termospínači tak akorát zůstane svítit kontrolka a těch 15mA co tam teče Leonid určitě ani nepozná  Ale když běží ten motor ventilátoru a ještě se svítí, tak třeba při stání na křižovatce je ten ampermetr pěkně za koncem minusové stupnice
A to má volnoběh cca 1200ot/min aby dobíjel i na volnoběh se světly...
Holt se na ten 40A altík musí brát trochu ohled.
a ty výstražný fungujou tak, že jedno spínací relé sepne blikače levé strany a druhé spínací relé odebírá odsud signál na svoji ovládačku a spíná tvrdé plus na blikače pravé strany
Musel jsem jen dát blikače z 9. pojistky (napětí při zapalování) na druhou pojistku (napětí skoro furt až na jednu polohu spínačky kdy nefunguje vůbec nic až na brzdovky, vnitřní osvětlení a tak. Světla ne)
Myslíte že je to jednoduché a dobré či složité a za prd stojící 
|
| 5.7.07, 13:33 |
|
 |
|
hans
von GLEXR
Registrován: 10.1.06, 20:49 Příspěvky: 1246 Bydliště: Písek, v Plzni bylo krásně
|
 Soužití Leonida s přírodou
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
| 7.7.07, 16:07 |
|
 |
|
Šemik
|
No, to sem fotil včera telefonem u garáže. Není to sice žádná akční fotka, ale myslim že leonid s tou větví vypadá tak jako netradičně... 
|
| 8.7.07, 08:58 |
|
 |
|
Šemik
|
Tak včera jsem Leonidovi vyměnil olej, nově jsem místo MOGUL SUPER použil MOGUL SUPER STABIL a podle tlakoměru to maže o zřetelný kus více
Tady taková jubilejní fotografie:

|
| 12.7.07, 08:22 |
|
 |
|
Šemik
|
Je, trochu větší než sem chtěl... Zkousil sem poprvé ukazto. com 
|
| 12.7.07, 08:23 |
|
 |
|
Šemik
|
Tady ještě spínače ventilátoru chladiče (oranžový) a výstražných světel (červený) :
A ještě jedna s druhým "Leonidem" hnědé barvy který má nějaký otcův kolega z práce :
Ten hnědý ale nemá ozdobné lišty karoserie vůbec žádné (leonid nějaké má i když ne všechny) a hlavně mu v interéru nefungují hodiny 
|
| 12.7.07, 09:18 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|