Martin - Š125L LPG - červená
| Autor |
Zpráva |
|
euromen
|
Cartmann píše: euromen píše: Martin píše: No ten snímač otáček se nemusí dělat jak jsem to dělal já, ale stačí, když se provrtá příruba tachometru asi 2mm vrtákem a pak z obou stran zahloubit na 5mm a strčí se tam dioda a fototranzistor. Takhle to myslím dělal kdysi i Nepér, tak ti třeba poradí, co je tam za zrady. No a tohle povídání bysme měli asi přesunout jinam, sem to moc nepatří. počkat.. otáčkoměr brát takhle složitě?? stačí ho brát z indukčky jak se to řeší komerčně nebo dát na serták hallův snímač ee otačkoměr ne , ale tachometr , čti pozorněji 
aha hups
tak to snímat otáčky třeba z poloosy a pak přepočítávat na vzdálenost a pak dělit časem z nějakýho generátoru nebo krystalu.. sakra kamarád to řešil na alfičce..
_________________ život je boj, bohudík
|
| 11.1.07, 21:21 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Waclav
|
Smekám. Hodně pěkný 
_________________ Škoda Felicia 1.3 LXi LPG, 50KW, 1995
|
| 11.1.07, 22:37 |
|
 |
|
Pech.
|
parádní eMko, jenom by se mi stejskalo po rafičkovým otáčkoměru....
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem"  Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
| 12.1.07, 00:17 |
|
 |
|
Martin
|
No vidíš, mě ten snímač za tachometrem přišel jako nejrozumější a nejjednodušší. Když nebyl problém si to nechat vyrobit, tak je to nejjednodušší možnost. Jak jsem psal, úplně nejjednodušší je navrtat tu přírubu, ale já jsem to chtěl udělat prostě trochu "machrovsky".
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 12.1.07, 07:52 |
|
 |
|
Martin
|
Jinak všem děkuji za pochvalu a uznání. To vždycky potěší. 
|
| 12.1.07, 07:53 |
|
 |
|
Šemik
|
Přidávám se, fakt moc pěkná Škodovka... kéž by takových lidí bylo víc, co nabořenou škodovku opraví  a nevyhodí  přeji Vám statisíce štastných společných kilometrů 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 12.1.07, 15:01 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
perfektne, este sa mam co ucit  neuveritelne precizna pracicka
klobuk dole
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 14.1.07, 21:35 |
|
 |
|
Thobiash
|
Hromada poctivý práce a výsledek je naprosto bombovej  . Ten počítač je taky parádní věc. Móóóc hezká Škodovka  .
_________________ Škoda "Julia alias Černá" 120L 89´ R.I.P. http://www.youtube.com/watch?v=VYLFkT5jMZI
|
| 2.4.07, 12:53 |
|
 |
|
Martin
|
Mám konečně po zkouškách, tak jsem se pustil do zvelebování auta. Jelikož šel pedál brzdy moc nízko, rozdělal jsem včera zadní brzdy a pěkně jsem je rozhejbal a namazal (hlavně samostavy). Hned je poznat, že brzda zabírá výš. Když jsem měl sundaný buben, všimnul jsem si, že na levé straně je vůle na ložisku. Potom jsem s tátovou pomocí dotáhnul hlavu a nastavil jsem vůli ventilů. Dnes mi táta koupil nové ložisko, tak jsem ho vyměnil. Doufám, že přestane alespoň trochu hučet náprava. Teď mě čeká karoserie.
|
| 7.6.07, 22:27 |
|
 |
|
Thobiash
|
Martin píše: Mám konečně po zkouškách, tak jsem se pustil do zvelebování auta. Jelikož šel pedál brzdy moc nízko, rozdělal jsem včera zadní brzdy a pěkně jsem je rozhejbal a namazal (hlavně samostavy). Hned je poznat, že brzda zabírá výš. Když jsem měl sundaný buben, všimnul jsem si, že na levé straně je vůle na ložisku. Potom jsem s tátovou pomocí dotáhnul hlavu a nastavil jsem vůli ventilů. Dnes mi táta koupil nové ložisko, tak jsem ho vyměnil. Doufám, že přestane alespoň trochu hučet náprava. Teď mě čeká karoserie.
Copak jdeš, prosim tě, dělat na tý bezvadný karosérii ??? 
_________________ Škoda "Julia alias Černá" 120L 89´ R.I.P. http://www.youtube.com/watch?v=VYLFkT5jMZI
|
| 7.6.07, 22:36 |
|
 |
|
Martin
|
Ale občas je někde odloupnutá barva od kamínku a tak to musím zatřít, jinak se tam rozlezou pavouci. Pak to půjde na kolíbku a nástřik spodku a dutin.
|
| 7.6.07, 22:41 |
|
 |
|
Martin
|
Jelikož jsem včera večer již nestihl projet auto, tak zkouška nového ložiska (180Kč) proběhla dnes. Zmizel nepříjemný hukot od zadní nápravy, až jsem nechtěl věřit tomu, že to tak pomohlo. Myslel jsem, že jsou již vyběhaná ložiska v převodovce. Teď při jízdě nejdou vůbec slyšet nápravy, jenom svištění kol na silnici. Takže oprava se povedla a jsem velmi spokojen. Dnes mě potkala ale jedna nepříjemná věc. Jelikož mi teplota lezla moc nahoru, zapnul jsem větrák, ale zapoměl ho vypnout. Když jsem přišel k autu, slyšel jsem hučení a už jsem věděl, že je zle. Auto sice jakoby nastartovalo, ale jak jsem přestal startovat hned chcíplo a pak už startér nic nezmohl. Naštěstí jsem měl sebou dva pomocníky a po zatlačení na pár metrech chytlo. Co z toho plyne za ponaučení  - hned zítra jdu předělat větrák na druhou pojistu.
|
| 8.6.07, 19:47 |
|
 |
|
Martin
|
Dnes jsem chtěl přehodit ten větrák na druhou pojistku, ale jak jsem do toho začal trochu šťourat, tak bylo jasné, že to nebude tak jednoduché. Pod druhou pojistku už se nemohly vejít ani dráty co tam byly a já tam chtěl dostat ještě jeden silný. Navíc ta elektrika byla naprosto neuspořádaná, jednotlivé pojistky různě po autě atd. - elektrikář a jezdí v takovémto autě?! Rozhodl jsem se pro radikální řešení a v kufru vyrostla ještě jedna pojistkovka. První dvě pojistky jsou nezapojené (možná budou na přídavná dálková světla), další dvě jsou na přední mlhovky, další dvě je napětí při zapnutém zapalování - pojistka na ventily benzínu a plynu, větrák chladiče a palubní počítač a poslední dvě je stálé napětí a je tam připojeno rádio, palubní počítač, světlo v kufru a elektrická zásuvka. Takto jsou všechny pojistky pěkně pohromadě a po ruce. Dál jsem ještě vyměnil motorek stěračů, protože nefungovala jedna rychlost.
Možná by to chtělo ještě trochu učesat  :

|
| 15.6.07, 16:23 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Martin píše: Možná by to chtělo ještě trochu učesat  :
co to relátko nakřivo 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 15.6.07, 16:25 |
|
 |
|
Martin
|
Neboj, to byl jenom povysunutý kryt, už je správně nasazený a dokonce otočený tak, aby bylo písmo správně.
|
| 15.6.07, 16:28 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |