Dundee- Felicia "Vínovka"- LovTec
| Autor |
Zpráva |
|
Dundee
|
 Re: Dundee- Felicia "Vínovka"
Tak dneska už konečně nastálo zaparkovala u nás doma  Jako první "tuning" šly dolů potahy ze sedaček a vyměnil jsem žárovky vepředu, protože tam byly nějaký s modrou baňkou a svítilo to úplně na <> Pak přišly na řadu dvě "opravy": - dotáhl jsem oba přední šrouby řidičovo sedačky, takže se už neviklá - promazal jsem mechanizmy zámků na dveřích a už jdou všechny krásně otevírat Tady tři rychlý fotky mobilem:   
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
| 29.3.11, 21:59 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Dundee
|
Tak jsem dneska dolil do převodovky cca 0,6 litru oleje a podle měrky jsem lehce nad spodní hranicí  Dál jsem utáhl čidlo teploty o dvě otáčky a už kolem něj nerosí chl. kapalina  P.S.: Jinak jsem úplně blbej, protože motor je BMM a ne MPi, jak jsem původně psal (v prvním příspěvku opraveno). V poslední době jsem měl pod rukama tolik Felicií, že už se mi motá, která má jakej motor...
|
| 31.3.11, 19:04 |
|
 |
|
trady
Registrován: 2.10.08, 09:49 Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
MPI 4x vstrikovač, BMM jednobod xD
|
| 31.3.11, 22:07 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 31.3.11, 22:09 |
|
 |
|
Dundee
|
Ale no tak chlapi.
Já BMM od MPi poznám, ale poslední dobou je toho na mě nějak moc, viděl jsem těch Felicií za pár dní plno a nějak jsem si vsugeroval, že je to MPi... Nějak ani netušim, proč...
|
| 31.3.11, 22:15 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
Ty zámky jsi mazal jenom zvenku, nebo jsi kvůli tomu sundával tapecy? Taky bych to asi měl namazat, sice vzadu nikdo nejezdí, ale pro jistotu...a kuchat to chci až přes prázdniny...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 1.4.11, 11:21 |
|
 |
|
Dundee
|
Jenom zvenku jsem ty mechanizmy prolil WDčkem, protože byly úplně suchý, zatuhlý a na předních dveřích se na těch zobáčcích začalo odlupovat to plastový "krytí".
|
| 2.4.11, 08:42 |
|
 |
|
Dundee
|
Dneska Vínovka mile překvapila při tankování. Na to, že 2x projela Prahu od Kbel na Ruzyň a zpátky (z toho jednou to byla vyloženě poskakovačka), dneska jsem ji trochu protáhl po dálnici a jezdí se s ní trasy do 30ti kilometrů, tak vychází spotřeba solidních 7,33 litru na sto. Oproti Trpaslíkovým 8,9 to je úplný labůžo...
|
| 5.4.11, 19:19 |
|
 |
|
Dundee
|
|
| 27.5.11, 21:46 |
|
 |
|
Dundee
|
Tak folie už jsou konečně kompletní. Bylo potřeba trochu vyspravit rám zadního okna, takže šlo sklo ven. Výsledek není úplně nejlepší, nějaký chyby tam jsou, ale zase na druhou stranu- co bych mohl chtít po folii za 140,- Kč  Takhle to vypadá zvenku:   Takhle při pohledu přímo dozadu:  No a tady je vidět, jaký jsou rozdíly mezi použitejma foliema:    Na bočních dveřích jsou nejsvětlejší, na zadních bočních oknech drobet tmavší a na pátejch dveřích nejtmavší.
|
| 2.6.11, 19:58 |
|
 |
|
Dundee
|
Včera jsem vyměnil kloub na řadící tyči (sranda byla s čepem, tomu se ven nechtělo) a konečně už se řadička tak nemrská a hlavně tam jdou mnohem líp kvalty  Rovnou jsem i vyměnil manžetku (byla na hadry) a z převodovky už olej nekape  Dneska cestou z práce mi ale z toho kloubu vypadl šroub, co drží ty dvě části pokupě (jsem netušil, že se musí po montáži dotáhnout). Naštěstí jsem ale šroub našel dva metry za autem, tak jsem ho tam mrsknul zpátky a zas to frčí 
|
| 8.6.11, 17:56 |
|
 |
|
Dundee
|
Minulý týden jsem vyměnil obě ramena a čepy na axiálních táhlech, zajel na geometrii a dneska na STK. Výsledkem je protokol se třemi závadami "A" (skříň karoserie, motor, převodovka- těsnost, řazení- spojka) a pochvala od technika, že je Vínovka v dobrym stavu (na Feldu) 
|
| 13.7.11, 21:39 |
|
 |
|
Dundee
|
 Re: Dundee- Felicia "Vínovka"- tlumiče
Dneska jsem se konečně dostal k tomu, abych vyměnil zadní tlumiče i s pružinama, protože při sebemenším zatížení kufru jsem drhnul tažným o nerovnosti. Musela mi s tím trochu pomoct přítelkyně kvůli zpětnýmu nasazení tlumičů, což mi dost zkrátilo čas výměny. Čekal trochu větší zvýšení zadku auta, ale asi už jsou ty Feldy takhle stavěný nebo co. Tlumiče jsou bohužel jenom Vika a pružiny zřejmě taky, ale z výběru slabší a delší vs. silnější a kratší jsem zvolil druhou variantu. Rozdíl ve výšce nezatížených pružin byl cca 3 cm. Jsem zvědavej, jak bude jezdit po zatížení. Kupodivu oproti přední nápravě, kde je většinou víc v háji pravá strana, vzadu to bylo naopak. Sestava pravýho tlumiče byla až na ztrouchnivělej doraz víceméně v pořádku, kdežto na levý straně byla úplně uhnilá horní miska.  
|
| 29.2.12, 23:14 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
dej tlumiče a pružiny z dvojky golfa o proti tomu co máš se to ted přizvedne o cca 8cm 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 29.2.12, 23:18 |
|
 |
|
Dundee
|
8 cm už mi přijde jako trochu hardcore, navíc mi nepřijde, že by dvojka Golf měl o tolik tužší zadní tlumiče, ačkoliv jsem ho měl. Mě jde spíš o to, abych necoural zadek při zemi, když do toho hodim dva pytle cementu, což teď normálně probíhalo  V sobotu ji pěkně vyzkoušíme, pojedeme 3 dospělí, jedno dítě a šest balení plovoučky cestu cca 120 km, tak jsem na to zvědavej 
|
| 29.2.12, 23:29 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|