fandax17 - škoda Forman LXi - PRODÁVÁM
| Autor |
Zpráva |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11968 Bydliště: Český Těšín
|
Může být i KO jeden článek v baterce. Já jsem to tak měl. Pokud jsem nenastartoval napoprvé, už jsem mohl jít pěšky. Pak jsme měřili hustotu a v pěti článcích bylo 1,28 a v jenom jiná hodnota... baterka jinak jede dodnes, normálně na ni zapojuju světlo a ostatní prkotiny, ale motor nastartovat nedokáže.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 23.10.10, 14:56 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
fandax17
|
já to mám asi stejně jako gokralik, bohužel nemám možnost změřit hustotu, mám jedině multimetr. ted jsem to měřil, včera jsem baterku nabil na 12,8 V, dnes ukazuje 12,6 V (včera jsme 3 krát startovali a jezdili asi hodinu po praze) a při prvním startování to klesá až k 10V. po tomhle starování (vypnutý motor) mi měřič ukázal 12,4V. po dalším startováním(vypnutý motor) ukázalo 12,2V (a stále to v pohodě startovalo!) po dalším nastartování motoru a vypnutí to ukázalo 12,4V, po dálším opakování mi to ukázalo znova 12,4V. nechápu že to zase rostlo  dál už jsem startér nechtěl trápit.
i v průběhu léta se nám stalo že jsme nenastartovali  baterka kaput, startér opět pomalu točil, nabití baterky pomohlo.
při minulé návštěvě servisu nechal táta změřil baterku, on u toho byl, ale já ne, prý to dělali asi hustoměrem, ale při zátěži  a výsledek měření bylo zelené políčko měřícího přístroje a řeklo se že "to je ok"
asi koupím baterku a snad to bude víc ok než "ok", odmítám zase v zimě každých 14 dní zmrzlými prsty potmě vyndavat baterku...
edit: uvažuju o tomhle http://autodilykrc.cz/eshop/detail/bate ... 866f2f73e5
jen se rozhoduju jestli 45Ah nebo 55Ah. chci na auto dát rozpěrku předních tlumičů tak aby ta větší šla bez problémů protáhnout vedle rozpěrky.
ted máme 45Ah a právě nevím jestli by nebyla lepší silnější, když máme startér z feldy, že prý je náročnější na baterku 
_________________ Škoda Forman LXi r.v.94
|
| 24.10.10, 13:41 |
|
 |
|
fandax17
|
tak máme novou baterku, tu z odkazu z předchozího příspěvku. a už jsem přezul gumy
a taky jsem si sehnal GLX sedačky. jsou skvělý. jsou o něco tvrdší, ale přesto pohodlnější a při jízdě na nerovnostech to tolik člověka nevyklepe. i když se do nich tolik nezapadne, boční vedení je lepší a v zatáčkách tolik necestuju. netušil jsem že Forman může být i trochu pohodlné auto.  dokonce i cestující vzadu si sedačky pochvalovali 
|
| 29.10.10, 18:56 |
|
 |
|
gokralik
|
Jakou baterku jsi nakonec pořídil? Pokud tu 55Ah, tak ji s rozpěrou nevytáhneš.  Ale zas jak často je to třeba žejo...
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 29.10.10, 19:23 |
|
 |
|
fandax17
|
tu z odkazu, 45Ah. minulou zimu jsem to právě vytahoval často  ale ta rozpěrka tam zatím není, ted se bude testovat a ukáže se jestli bude nutné zase v zimě vyndavat baterku, doufám že ne 
|
| 29.10.10, 19:33 |
|
 |
|
fandax17
|
pls, poradíte mi jak vyměnit žárovku osvětlení ovládání topení? chytrá knížka praví - vymontovat střední panel spínačů, otočit plastovou objímku žárovky proti směru hodinových ručiček a vytáhnout, vyndat žárovku z objímky.
jenže mě to moc otočit nejde a vytáhnout ta objímka už vůbec ne. je na to nějaký fígl?
takhle jediná žárovka mi nesvítí, jsem detailista!
|
| 16.11.10, 19:08 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
vetsinou ji stacilo nasilim vytrhnout zadne toceni se nekonalo 
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 16.11.10, 19:09 |
|
 |
|
fandax17
|
násilí nefungovalo, jediné co se mi podařilo vytahnout byly kabely z toho ...
je tam nic moc přístup, trochu povylezla ven ale drží fest, ještě ted mě od toho bolí prsty jak jsem jí rval ven ale prostě drží, mrcha 
|
| 16.11.10, 19:40 |
|
 |
|
Dundee
|
Vem ji opatrně kombinačkama, já ji tak tahal taky. A točit fakt netřeba, je tam sice stejná "patice" jako v budíkách, ale nejsou tam zobáčky. Spíš bych řekl, že tam patří objímka jako na parkovačku.
Skočil jsem ti udělat jedno rychlý ne moc kvalitní foto...

_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
| 16.11.10, 19:55 |
|
 |
|
fandax17
|
Dundee: jo, super, to je přesně ono, akorát že tys to měl vyndané, mě se to vyndavat nechtělo.
už jsem to vytáhl, kombinačky se tam sice nevejdou ale menší kleště a taky šroubovák ano a platí na to hodně síly, pak ta objímka žárovky je trochu zničená, ale to vadit nebude. už to svítí tak díky za rady 
|
| 20.11.10, 09:21 |
|
 |
|
Dundee
|
Já mám na zahradě pohozený topení z jinýho Fáva, při výměně jsem to taky nevytahoval celý 
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
| 20.11.10, 12:05 |
|
 |
|
fandax17
|
jinak zkoušel jsem to zapojení podsvícení hodin na spínačku "pripomina to operaci slepeho streva pres analni otvor" viz přechozí stránka této garáže a po hmatu jsem našel jen jeden volný kontakt což č.15 rozhodně nebyla. tak nic, asi na jaře...
ted jsem jel podvěčer autem a to osvětení topení svítí celkem dost (vzhledem k tomu jak svítí budíky, atd.)  hezké
|
| 20.11.10, 19:16 |
|
 |
|
gokralik
|
Zas taková hrůza to zapojit na spínačku není. Vždyť je to sedm šroubů, náhon tachometru a pár svorkovnic. Stropní panel a kryt sloupku je brnkačka.
|
| 21.11.10, 16:15 |
|
 |
|
fandax17
|
pořární příhoda
dneska táta vstal do práce, jako každý den, v 5 hodin ráno. když chtěl v půl 6 odejít do práce, koukl se z okna a zjistil, že hoří kontejner na velkoobjemový odpad, který stál hned vedle našeho auta! auto okamžitě přeparkoval, a odtáhl dva plastové kontejnery na kolečkách které byly hned vedle. pak zavolal hasiče, vzbudil mě, já popadl pro jistotu hasičák a odtáhli jsme kontejnery ještě dál. táta odešel do práce, já vzal foták, a šel jsem udělat pár snímků, zrovna přijeli hasiči. za 2 minuty bylo po plamenech. hasiči říkali že s naším autem a plastovým kontejnerem by to bylo špatný. z kovového kontejneru na papír, který byl vedle, se už valil dým.
je to štěstí, že táta zrovna šel do práce když to začalo hořet, jinak by si toho asi nikdo nevšiml. zachránil nám auto  (a taky ty plastový kontejnery)
fotky:
na první fotce této garáže je vidět jak blízko těch k těm kontejnerům stojíme.
docela mě to vyděsilo, sice nám 3 krát zloději zničili nádrž, aby si odčerpali benzín, ale vykradli nám auto jen jednou (a nic si neodnesli) a na parkovišti stojíme 6 let. a ani domy se tu skoro nevykrádaj.
|
| 26.11.10, 20:52 |
|
 |
|
fandax17
|
 Re: fandax17 - škoda Forman LXi
tak jsem po 3 týdnech stání venku na mrazu sněhu úspěšně nastartoval (během 2sekund  ) ta nová baterka zdá se pomohla  i když nebylo moc zima, tak myslím že startování mám vyřešeno  takže bych konečně mohl dát rozpěrku  chtěl bych tuhle http://speedpro.cz/rozperna-skoda-felicia-p-178.htmlvzdálenost mezi tlumiči jsem naměřil 104,5 cm, ale bourané by to být nemělo tak snad sedět bude, koupím a uvidím. napsano se o rozpěrce hodně a já toho dost o ní přečetl, zajímaly by mě jen 2 věci...: 1. ty šroubky tlumičů jsou "prý nějaké bezpečnostní", když je sundám, měl bych dát nové... víte o tom někdo něco? 2. rozpěrku chci hlavně kvůli bezpečnosti, tuhosti karoserie při nárazu. nevíte někdo o nějakém konkrétním případu, kdy by rozpěrka někomu při nehodě pomohla? díky za odpovědi 
|
| 12.12.10, 18:08 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|