Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.4.26, 10:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 416 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 28  Další
 Škoda Rapid 1,6 Turbo by Tunningkiller 
Autor Zpráva

Příspěvek Škoda Rapid 1,6 Turbo by Tunningkiller
Tak vám představuju svýho mazla je to rok výroby 1987,, předem se omlouvám za kvalitu fotek a tohoto topiku ňák mně to nešlo ale je to:)

Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
ObrázekObrázek
Obrázek
Obrázek
S rapidem to ze začátku vypadalo dosti nevinně, ale v součastné době se zněj stal můj velký koníček...Rapida jsem koupil 3měsíce před vyvrcholením 18ti let za simbolickou 1Korunu od spolužáka ze základky své maminky. Mimochodem rapid je od prvního majitele. Foto když jsem jej koupil nemám což je velká škoda ale byl ve výborném stavu ,nato že ho chtěl dát zešrotovat,, nějaké malé kosmetické vady ,zadní náprava do A vybouchané tlumiče zestárlý interiér,,vyhrkaný motor a samozdřejmně předek jak člun ale co chcete za 1 korunu:), ale kastle na to že je to 20 let staré auto byla vcelku vpoho...První co mně čekalo byl interiér komplet sem ho vyházel a nově okobercoval převařil zadní opěrnou příčku zadních sedadel aby se mi tam vešla subwooferová tuba a zbytek místa jsem odhlučnil, a tak to celé vlastně začalo:)..Co se mi nelíbilo jsem přědělal k obrazu svému podložil zadní pružiny o 3 cm a předek pořádně dotuzil skrácením předních pružin, zadní kola dostaly 3cm duralové podložky s dlouhýma šteftama,,, se sériovým motorem sem najezlil ale 5 tisíc kilometrů ale neustálé dolívání oleje mně přestávalo pomalu bavit i ta spotřeba nic moc no, chtěl jsem nakoupit favoriťáckej motor ale naskytl se mi od strýce z Brna motor z felicie 1,6,, motor byl potkaný 2 ohlé ventily, ridici jednotka na madery kryt rozvodu roztriskany a vodni pumpa dostala supu jinak jen nějaké menší oděrky:),,tak jsem se pustil do generálky a jak byl motor v cajku tak se vymontoval původní a už tam sypal motor z feliny:) vše bylo ve stylu pokus omyl,nikdy sem to nedělal ani sem neviděl že by to někdo mněl prostě se řezalo usazovalo a řešily všechny možné problémy jako doprava paliva, chlazení, alektrika atd bylo toho silene moc:)Ridici jednotka se musela nechat nově nakódovat prostě pořád něco, No jak tam byl motor nakoupil jsem sportovni výfuk co do té doby jezdil Rally na Š110R má nádherný zvuk, koupily se čirá zadní světla a jezdil jsem,, během ježdění sem nakoupil konečně netuzené přední sportovní pružiny a zadní pružiny ze předku z žigula,,přední ramena se vyztužily vyvařil se držák pro silnější stabilizátor koupil jsem přídavná dálková světla které jsou prostě sexi a časem jim dokoupím i 2 brášky:)
sériovem motor jezdil v rapidu skvěle jenže jednoho dne sem začal přemýšlet čím ho vylepšit,,tak sem nakoupil starší turbo z Golfa II z 1,6 TD a začalo se bastlit, nabastlil sem to na původní svody ale bylo to blbě vyřešené,,nevěděl jsem co to tomu motoru udělá a jestlit o bude vůbec fungovat než jsem jej tam nasadil,,jelo to naprosto perfektně až na to že turbína mněla vůli jako sviňa takže foukala se vzduchem mega oleje a pak taky nebylo vodou chlazene což bylo další mínus,,turbo sem flákl po psovi a jel si do ostravy pro repasované turbo z Fiatu Uno 1,3Turbo ktere bylo vodou chlazene a krasně malíčkaté a takové simpatické:) Rozhodl jsem se vše udělat pořádně ,nenechal jsem nic náhodě ,udělal jsem komplet nerezové výfukové svody od hlavy k turbu a od turba k výfuku udělal jsem nový okruh chlazení a mazání turba,sehnal jsem intercooler z Opla OMEGY a komplet tlakové hadice z Omegy,, vše sem tam nasypal a jel to projet, jelo to úplně na hov** totální katastrofa stará 30KW šáde jela líp:).Za těžkého sklamání jsem otevřel BOV ventil aby odfukoval i za malého tlaku a na vestgate jsem přidal pružinku aby se otevírala dříve , a hle najednout to bylo žihadlo nakonec jsem k pružince přidal ještě jednu Bov ventil trošku přitáhl, pak sem dal pod Intercooler ventilátor z chladiče z favorita aby odváděl teplo a přitom chladil výfukové svody a natankoval plnou 100 oktanu od OMW :).Bylo z toho žihadlo :) Předpokládaný výkon je 100 koní ale chci nechat přeupravit software v ŘJ páč to ještě pořád není ono a nechat jej změřit:) Pak mně strejček vyhecoval ať jdu svest ho a jeho kamose,, jeho kamos ma asi 96 kilo tak sme to jeli proletet a asi ve 140km/h jsem chytil takovy vlnobytí na silnici což následovala brutální rána,, následky byli takové že jsem ohl tlumič rozkroutil rameno a motor šel vanou vo silnici takže paráda,, no hned druhej den jsem vytahl motor a začal dělat komplet generálku zadní nápravy ,,chystal jsem se na ni ale nechtěl jsem tak brzy,,alespon sem tomu dal trošku kulturu motorovej prostor perfektně odhlučnil nakoupily se nějaké budíky abych věděl neco málo o turbu jako teplota nasávanýho vzduchu a tlak turba + nakoupil sem manuální regulátor tlaku paliva,, ten ještě nefunguje ale vše má svůj čas,, generálka zadku trvala asi 3 měsíce, mimoto jsem zavařil přední kapotu a stejně tak i zadní kapotu,,přední kapota šla do černé barvy a zadek do barvy auta ,,barva si nějak moc nesedla tak je to trošku více barevné a je to pomeranč jako kráva stříkal jsem to v hrozné zimě takže v létě bude nejspíš repete a udělám celou černou střechu i zadní kapotu,,Jinak turbína dokáže podle odhadů nafoukat až na 0,7 - 0,8 Baru Řídící jednotka zvládá tlak 0,3-0,4 baru pak už to prostě holčina nedává:) Jak mně něco napadne dopíšu to na jakékoliv dotazy rád odpovím:)

Motizace:Rapid byl puvodne 136,v dnešní době mu chybí ta 3 takže 1,6 z felicie, je celý komplet s elektrikou sériový výkon 55Kw neboli 75 koní při 4500 otáčkách a maximální točivý moment je 135 Nm a vrcholí při 3500 otáčkách,, a přibylo mu šnečí zlepšovadlo aliaz turbo z Fiatu Uno,,jako u každého správného tuzéra mu nechybí ani Sportovní bavlněnej filtr a závodní výfuk který urobil někdo šikovný v mladé boleslavi,původně ježděný v Erku je vyroben podle závodních plánů, má libový zvuk:)
Turbo tlačí strop 0,7-0,8 baru což je na můj soft v ŘJ moc takže mám otevřenou westgate a tlačí max 0,4 baru, víc se mi na budíku neukázalo,Ještě jsem málem zapomněl na High tech chladič stlačeného vzduchu který je z opla omegy + celej komplet tlakovejch hadic, IC je chlazen nuceně elektrickým větrákem z chladiče vody z felicie, motor je parádní jsem sním spokojen jen mu schází měříč hmotnosti vzduchu, škoda no:)

Rychlostka: ani nevim jaký je převod vím že je to 5 kvalt, přítlačák felina 1,6, lamela a ložisko škoda 120

Nápravy: předek i zadek vyztužený, na předku sériové 4 pístkové brzdiče s děrovanými kotouči zadek klasika buben , na předku jsou závodní pružiny od sakyho myslím 260 mm jsou znich ale odstraněny mrtvé závity, se zadkem se pořát laboruje, přijdou tam také závodní kratší od sakyho, zatím tam jsou ze žigula ze předku podložené 3cm silonovými podložkami, jinak jsem nedávno nakoupil jeté závodní tlumiče ale co sou zač nevím ale sedí to pěkně, na zadní nápravě jsou kola podloženy 3cm dural podložkami s dlouhejma šteftama, auto stojí na převařených discích a rozměr pneu je 165/70 ty se chystám mlasknout po psovi a soupnout tam 195/65 R14 litý.

Interiér: téměř sériový akorát přední sedačky převařený ale vo 5-6 cm níž páč sem se do toho auta prostě nevlez:)Mám tam malinkej volantík s nábou je na něm napsané R1 imitace chrom a kůže, na zadním platu mám 500W kenwooda zatím bez zesáku + Blaupunkty 3pásmáky myslím 200 w krmí je rádio Panasonic, vono skrz vytocenej motor v otáčkách je to hodně skreslený stejně, jinak v příčce mezi motorem a sedačkama je ďoura na chlazení motoru a hlavně rozdělovač,, vše jsem odhlučnil co to jen šlo ale stejně to dělá randál:)

Karoserie: je sériová mám akorát zavařenou kapotu+zadní čelo, barva je šípková červená,, jinak se auto nechystám oplastovávat ani dělat nějaké bodykity ,, chci alespoň trošku zanechat spád karoserie:) a hlavně aby člověk kterýho předjíždím poznal že ho předjel škodofka:)

časem bych chtěl bixenonový čočky do světel a do zadních světel se mi připravují diody na brzdový a obrysový vyjde 100 diod do jednoho světla už se těším až to rosvítim:)

Fotek je kupa tak budu pomalu přidávat:)pokud bude zájem...

Tadyk jsou nějaké linky na stránky s videjkama

Turbo by Golf II
<a href="http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/25487/Rapidek__prvni_videjko.wmv_7.61MB.html">Rapidek__prvni_videjko.wmv</a>

Turbo by Uno Turbo
<a href="http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/58854/Rapid_1.6Turbo_by_fisa_2.mpg_12.18MB.html">Rapid_1.6Turbo_by_fisa_2.mpg</a>[/b]

Naposledy upravil Tunningkiller dne 1.1.09, 18:52, celkově upraveno 4

31.12.08, 18:22
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Čerstvé foto zazimovaného rapídka
Obrázek
Foto foceno před dvouma dny kdy jsem nechal chudáka rapida zmrzat před bytovkou
Obrázek
Bov Ventil
Obrázek
Klapka(dráhy ošetřeny diavou)
Obrázek
kola mněli bejt dokonce zlatý ale nakonec se přelakovali na stříbrno
Obrázek
Ještě nějaká fota interiéru:)
Zadní plato, vyrobený z dřevotřísky potáhlý kobercem, časem chci červenej koberec:)
Obrázek
Strop, ale ještě není dodělanej,, není to to pravé
Obrázek
Interiér
Obrázek
Palubka
Obrázek
detajly
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Naposledy upravil Tunningkiller dne 3.1.09, 17:53, celkově upraveno 2

31.12.08, 18:29
Profil ICQ

Příspěvek 
pěkný....fakt....a já pořád nemohl poznat z čeho ten motor je....

31.12.08, 18:35
VYKOŘISŤOVATEL

Příspěvek 
poklona pane moc pěkné

http://www.japl.cz - služby od JIMa

31.12.08, 18:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
je tam mnoho věcí nedořešených, mnoho věcí je provizorka, ale někdo říká že provizorka vydrží nejvíc:) mám v plánu palubku z feldy auti by si zasloužilo nový lak, výměnu předního okna atd atd:) never ending story nebo jak se to píše no prostě nekonečný příběh:)

31.12.08, 18:42
Profil ICQ

Příspěvek 
Já bych tam palubku z feldy nedával, ať zustane ve feldě a tady origo.

31.12.08, 18:46

Příspěvek 
Dawid130 píše:
Já bych tam palubku z feldy nedával, ať zustane ve feldě a tady origo.

Tu feldu preferuju jen kúli tomu že mám za sedačkama komplet elektriku na feldu:) jinak bych na to kálel a taky že tam mám celej přístrojovej šít z feliny ještě nemám ani otáčky předělaný dopředu:) provizorka:) mám i nakódovaný klíče na imobilizér na feldičku i řídící tyč :) když bych ji pěkně poflokoval ,, nevim no chci tam dávat i felďácký topení prostě takovej hybrid no mně se ta škodovácká moc nelíbí taková strohá a už zestárlá,, na hov.. mně tam drží rádio a na rychlo sem tam urobil ďouru na měřič tlaku turba:)

31.12.08, 18:54
Profil ICQ
Dezertér

Příspěvek 
Schází mi aspoň tam moje preciznost co se týče estetiky...no ale na to nejezdí...jen tak dál :D :D :D

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

31.12.08, 18:56

Příspěvek 
tak konečne auto s úpravami ktoré mi sedia, toto schvaľujem a máš môj obdiv, aj tu je vidieť že ide všetko...

31.12.08, 19:26

Příspěvek 
Martin 007 píše:
Schází mi aspoň tam moje preciznost co se týče estetiky...no ale na to nejezdí...jen tak dál :D :D :D

To jak rapid vypada to je až na druhém místě až provedu úpravy co mám ještě v hlavě nechám to potom nastříkat asi na oranžovou lambo uvidím,, lemy se doladí podle kol co mám vyhlídlí no je toho mega co mám povídat:)

31.12.08, 19:26
Profil ICQ

Příspěvek 
michalkatka píše:
tak konečne auto s úpravami ktoré mi sedia, toto schvaľujem a máš môj obdiv, aj tu je vidieť že ide všetko...

Můj děda (sem sním na jednej fotkce) říká že i chcíplá koza jde :) sme jako pat a mat když potřebuju něco vysoustružit tak mi to dělá on ale i já se zaučuji:)

31.12.08, 19:28
Profil ICQ
Dezertér

Příspěvek 
Tunningkiller píše:
To jak rapid vypada to je až na druhém místě až provedu úpravy co mám ještě v hlavě nechám to potom nastříkat asi na oranžovou lambo uvidím,, lemy se doladí podle kol co mám vyhlídlí no je toho mega co mám povídat:)

Já nemyslel kastli, ale ty nápravy...

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

1.1.09, 14:03

Příspěvek 
supr ghost rider :wink: :lol: 8)

1.1.09, 15:10
Profil ICQ

Příspěvek 
Martin 007 píše:
Tunningkiller píše:

Já nemyslel kastli, ale ty nápravy...

Ajo :) no na to jakou to je barvou sem nehleděl hlavně aby to bylo trošku antikorozně ochráněné , natřel sem to prakticky barvama kterými zbyli v dílně všema různejma zbytkama:) mněl sem tam i zelenou ale říkam až tak to hrotit nebudu:)

1.1.09, 15:22
Profil ICQ

Příspěvek 
Náprava před GO zadní nápravy, hrůza že,
Obrázek

šneček, svůdky a pár hadic
Obrázek

Skládání nápravy
Obrázek

Skládání nápravy
Obrázek

Jakožto lovec kilogramů mám i obrovskou nádrž
Obrázek

Důkladně pokytované zadní čelíčko
Obrázek

Brulální chaos za sedačkama
Obrázek

Foto někdy z léta před bytovkou:)
Obrázek

1.1.09, 15:53
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 416 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 28  Další