Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.4.26, 00:00

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Bezpřezdívky - Forman LXi 94 BMM 50kw 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Bezpřezdívky - Forman LXi 94 BMM 50kw
ty výpně dveří jsou jednak neopotřebovaný a jednak je čistím houbičkou s pěnou, asi jako koberec nebo tak. Ale to jsem dělal zatím jen jednou, asi hlavní je, že auto nestálo delší dobu venku na slunci :wink:

23.12.12, 22:57
Příspěvek Reklama

Tak doba jde dál...

Co se změnilo?

Docela dost věcí. Proběhla maturita, nastoupil jsem na vysokou, trochu cestoval a tak dále.
Fazol se mnou ale zůstává :wink:

Už x krát jsem se naštval a přemýšlel o koupi novějšího přibližovadla, ale nakonec se na tu zelenou potvoru podívám a jsem s ní vlastně rád :D

Na podzim se opravoval podvozek, měnily se silentbloky, manžety u řízení, řízení jako takové a také vnitřky zadních brzd. Auto tedy funguje zatím (naštěstí) bez problému.

Přes zimu najezdilo hodně kilometrů po zasolený dálnici z Prahy do Znojma, což se podepsalo na lehkém zvětšení koroze u levýho zadního blatníku, ale už na to má po těch skoro 20 letech nárok.

Blíží se léto a mě lákají nějaké drobné "úpravy". Ve smyslu litých kol místo dosavadních plecháčů, začaly mě lákat mlhovky nebo místo nich denní svícení. Ale co si budeme povídat, ty kola lákají víc :)

Otázka, jaký.
Nejvíc se mi líbí jemnější, paprskové. Dělaly se i originální Škoda, pokud vím. http://img1.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/23 ... x100-1.jpg
Nějaké rady? Myslíte, že se dají na bazaru sehnat nějaké, aby byly v pořádku? Čemu se vyvarovat?

Další typ, co by se mi líbil je Obrázek ale v 13". Našel jsem i na bazaru podobného stylu http://auto.bazos.cz/inzerat/23769295/A ... arafky.php

Nebo poslední variantou klasické http://img.skoda-virt.cz/vase_auta_uplo ... -49_86.jpg

Co myslíte? :)

24.4.13, 23:38

Tak po delší době "aktualizace" a dotaz (jestli to vůbec někdo čte :D )

Fazol prožil další léto, litý kola jsem nakonec koupil. Pořídil jsem takové nic moc Artec (13", jednoduchý design, okolo 10 paprsků, z hlavy nevím). Nechal jsem z nich očistit původní šedo-stříbrný spray a dal je do bílé + 3 vrstvy bezbarvého. Za celé léto se nic neodlouplo a vypadaly hezky. Ale pak jsem je přehodil za zimní plecháče a jsem zase spokojenější s originálním vzhledem. Nebyly nevkusný, ale už to ve mě evokovalo "pokus o tuzing". Tak. A prodal jsem je.
Pak přestalo jít čidlo termostatu, vyměněno. A taky v létě olej motor, filtr, vzducháč a otevřeli převodovku, aby vyměnili olej. Prý byl ok, ale tak stojí to pár korun, vyměnili.

No, ale teď k věci.

Fazol mi dal lekci k nezaplacení. První auto, první kilometry. Nikdy nezradil, jeli jsme i dálky, sněhy, odvezl mě na moje koncerty s mýma bubnama... Na začátku jsem čekal, že bude pro smích, ale na lidi to působí tak, že buď se se mnou bavili o autě (i mě jednou zastavili PČR, po tom, co si rychle prolítli doklady, tak padla řeč o autě a policajt okoukával vnitřek :D ) Pak taky když jedu na Moravu, tak tam na mě lidi nekoukají jako na "Pražáka", ale trochu to té image pomáhá :P

Nemyslím, že je to řidičský požitek, ale oproti moderním autům má něco, co mě na něm baví. Neřekl bych přímo motokára, ale ježdění má něco do sebe, jak to jen popsat :D

Taky si myslím, že mi dalo docela lekci, jak se chovat na silnici. Není nejsilnější, nebezpečnější, občas se s ním neparkuje nejlépe atd. To považuju jako "základku řízení". S novým autem, ABS, ESP, krabicí airbagů a posilovačem bych se naučil jinýmu chování.

No, ale co teď... :oops: Občas vozím děti (né moje, naštěstí :lol: ), občas mi začíná trošku chybět nějaké to minimum výbavy. Ale co s Fazolem??? :sick:

Nemá zaplacený ekopoplatek (kolik to vůbec je? 10 000,- kč?), není v žádné extra výbavě... Doma zůstat nemůže (až bude náhrada)

Myslíte, že by se dal prodat? Nebo resp. dal by se prodat alespoň za nějakou cenu, co sice nebude adekvátní tomu, že je u nás v rodině v garáži celý život?

Nebo prodat zvlášť třeba aspoň zimáky (Michelin Alpin 3, vzorek nový) ? A auto na letňákách (Barumy, vzorek cca půlka)

20.11.13, 22:12

nebejt to forman ale favo tak to vemu.. eko dan je u bmm jenom 5tis takze to prodejny urcite je (zvlast jestli to neni zhnily), cenu bych videl kolem 10tis pokud je v dobrym stavu.. Ale rozmysli si ten prodej, ja toho ted lituju.. Favo neni drahy, nejnizsi pojistka je nejakejch 1200 rocne, to je prd a nic jinyho te to vicemene stat nebude ze si ho nechas..

21.11.13, 18:20

Já bych si ho nechal, má tažný, velkej kufr, ale bydlím v domě s rodiči, auta patří do garáže a před domem se nic parkovat nemůže. Jak bude čas tak ho umyju a nafotím aktuální stav, včetně vad a hodím to sem na forum. :idea:

25.11.13, 12:06

jako pocitej s tim ze jestli to nekdo koupi tak to bude spis pracant na dojezdeni :wink:

26.11.13, 17:13

:arrow: PRODÁVÁM! :!:

V průběhu prosince jsem pořídil náhradu (Volvák) a Forman doma zůstat nemůže, garáž je plná a na zahradě být taky nemůže.

Škoda Forman Lxi (7.9.1993)
typ: 781.136 B KAT
Výkon: 50kw
Monomotronic
odnímatelné tažné zařízení
originální rádio, originální repro (2× Blackline)
originální spoiler pátých dveří
Stav km: 49 000 :!: ALE od roku 2011 tachometr funguje jen než se motor ohřeje, takže bohužel, tuto hodnotu odhaduji na 70 000km
Sada zimních kol na plechových discích Michelin Alpin, 13", 165/70, jako nové, letní také na plechu, stejný rozměr, Barum, vzorek cca 50%
Přední brzdy s chlazením

Auto je myslím v moc hezkém stavu. Vlastněno rodinou (1. majitel, poté převod v rámci rodiny), po celou dobu garážované v domě. Auto nebylo bourané, největší šrám byly promáčknuté dveře u řidiče na parkovišti.

Koroze karoserie naprosto minimální, podvozek pochvalovali i v servisu, po zimě jsem spodek vždy umýval. Auto nebylo nikdy v myčce, vždy ručně, samozřejmostí vosky, leštěnka apod. Sloužilo na běžné ježdění, ne jako pracovní auto. Interiér velmi čistý a zachovalý.

Výbava originální, v autě se nic neupravovalo, žádné držáky telefonu do palubní desky apod. Sada kol

Opravy: 2011- tlumiče Monroe Reflex, přední brzdy chlazené
2012- vnitřky zadních bubnů, čidlo oleje, čidlo termostatu, termostat, nové manžety na homokynetických kloubech, siletbloky přední nápravy, tyč řízení (to mě natáhnul servisák, vůbec nevím, proč se musela měnit :? )
2013- nový poslední díl výfuku, olej v převodovce.

Servis běžně olej, brzdová kapalina, po roce.

Auto nemá zaplacený ekopoplatek, protože se převádělo v rámci rodiny.

Fotky:

Poslední z října: (kobereček je mokrý, protože je umývám vytažené z auta :) ) http://skunkey.rajce.idnes.cz/Forman_-rijen_2013

Fotky ostatní jsou samozřejmě na té samé adrese, stačí rozkliknout ;-)

Cena:

Popravdě, je to pro mě dost těžké. Je mi jasné, že auto už asi nikdo neocení, a na bazaru jsem moc porovnatelných nenašel. Takže jsem otevřený nabídkám.

26.12.13, 01:35
karosář

Neblbni, toho se nezbavuj, dyť je jak novej :o Jako auto v takovém stavu už asi celkem těžko někdy seženeš až zjistíš, že ti chybí a navíc, když je z rodiny a víš o něm první poslední..rači mu někde sežeň stání a nech ho uležet ;)

Upřímě řečeno, kdybych to měl kam dát, bych to s radostí koupil, byť favority nemám příliš rád, ale bohužel mám plný stav :(

škoda 110R 1977 152tk
škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk
OctaviaII 1,9tdi 462tk

26.12.13, 03:22

no my máme s auty plný stav taky, to, že teď nestojí v garáži by ani nevadilo, ale rodiče ho nechtějí nechat stát u domu (tak jako tak aby to na zahradě nevypadalo jak bazar :) )

Máme prostě plno :?

26.12.13, 09:08

kurna skoda ze to neni kratkej :(

26.12.13, 14:01

> Bezpřezdívky

Mimochodem, jaké volvo sis koupil?

30.12.13, 19:22

C30, benzin. No jo, halt design mě dostal :oops: :D

30.12.13, 21:20

Aspoň že u benzinu jsi zůstal ;-) Pak mu založ garáž.

30.12.13, 23:12

Volvo má svou garáž zde: http://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=96&t=43029

1.1.14, 18:31
Vývojář

Krásnej kousek, taky mám plný stav, až mě to štve, když toho formánka vidím. Drobnou rez ošetřit v počátcích a je to leštěnka....

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

3.5.14, 21:13
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2