Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 27.4.26, 22:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 
 Sysel Otloukánek 135LX 
Autor Zpráva

Příspěvek Sysel Otloukánek 135LX
Zdravím, krom š105, bych chtěl po pěti letech služby představit i našeho otloukánka, jež je nejčastějším uživatelem, mojí maželkou nazýván syslem :-)

Jde o Favorit LX 135 r.v.93 karburátor + kat., provoz v režimu sporák s toroidní nádrží.

Nynější stav:

Obrázek

Obrázek

Je to sídlištní auto, garáže nikdy moc neužilo (pár dní při opravách :-) )

Zakoupen byl v r.2008, jsem čtvrtým majitelem, když jsem ho koupil od kamaráda jež jej měl od svého otce a ten od jeho děda :-) Při koupi mělo auto pár vrtochů (rozhašenej sytič, zlámaný kabely v přechodu pro pátý dveře, piclej blatník od kance, počínající korozi, bylo tou dobou dva roky přestavěno na sporák (lpg). Tehdy přesto vypadalo celkem slušně:

Obrázek

Obrázek

Záhy potom ho manželka, jež s ním převážně jezdí, vyslala prozkoumat strouhu a kamenný taras. Bylo utržené kolo, přeražená poloosa, přeražené rameno, tlumič, ráfek jak pytlík od svačiny... bylo to v zimě, udělal jsem opravu mechaniky, dveře narovnal o koleno aby zase těsnily, zatřel zdrapaná místa jen kvůli korozi a jezdilo se dál... to vypadal takto mezitím 2x absolvoval stk, technikovi to nevadilo, když tam prej nejsou ostrý hrany a jinak byl se stavem velmi spokojen.

Obrázek

Pak jsem ho picnul já, nedobržděním (světla, příčka, nárazník, kapota, maska ) opět rychlá oprava a jedzilo se dál... potom další klepec, kapota, blatník, čelní sklo... oprava (slícování už bylo běs)

Protože se ale v zimě o fávo začala viditelně pokoušet koroze na pravém lemu a v horním rohu levýho blatníku, a krom toho byl pořád zválenej celej bok, levej blatník stále od kance, maska modrá, moc rovnejch dílů na autě nezbývalo (střecha :-) ), předek byl po rychlých opravách, jako by ho tvořil opilý číňan. Rozhodl jsem se tak, že sysel dostal ke 20 narozeninám, za věrné a spolehlivé služby, aby nám ještě dlouho vydržel, kompletní renovaci karoserie. Zavřel jsem se s ním tedy na 14 dní do garáže, dostal nové blatníky, lemy, podběhy, pěkný dveře spolujezdce z vrakoviště, zadní vytmelený, pátý dveře a ostatek jsem vyvařil (hrnce vepředu byly dost,vzadu byly trochu, prahy krom zadní části pravýho zůstaly a pak vypadal takto...

Obrázek

Na závěr dostal ještě novou membránu do sporáku, protože šlo moc plynu (byla tam původní z r2006) a šel na stk...

za renovaci se nám odvděčil tím, že neprošel na brzdy, brzdil na zadní pravý kolo vůbec, na ostatní taky míň, než by měl... takže novej HBV, omezovák pro PZ a repete... teď už je to zcela OK, technici opět spokojeni a fávo jezdí dál. Vypadá tak jak je na fotkách na začátku...
Lak stojí za ho**o, ale hlavně že je to červený, třeba to časem předělám...

7.6.13, 23:40
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvek: 1 ]