Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10.6.26, 11:07

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Komunikace neoriginálního rádia s přístrojovkou 
Autor Zpráva

Příspěvek Komunikace neoriginálního rádia s přístrojovkou
Zdravím všechny,
měl bych otázku i když odpověď už zdá se znám. Mám škodu octavia 1 a neoriginální rádio panasonic(už mám ale objednáno jiné), protože bývalý majitel, případně autobazar, rádio sprostě vytrhl a jak mám ten vrchní pásek na přístrojovce, tak mi tam neběží co právě hraje a ta tma je velmi deprimující. Vím že to jde když zapojím originální rádio, ale tady je zase problém v tom, že jako milovník formátu mp3 a "flashek" bych s přehráváním audio CD a jejich uchováváních v přeplněných kastlících měl zásadní problém(pak to hledat a třídit-však to známe). Neexistuje prosím nějaký způsob, který by zase ten display nějak rozchodil s neoriginálním rádiem? Něco lepšího než si tam dát nálepku s pikachu abych se na něho nemusel dívat? Jsem z toho fakt smutný a je mi jasné že to zcela jistě nepůjde... :-( tak dík že jste to aspoň dočetli.

25.12.09, 12:27
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

VYKOŘISŤOVATEL

Příspěvek 
mám toledo II(tzn o1) a tohle jsme řešili strašně dlouho nikomu se displej už nepodařilo rozběhat, chodili fámy o tom že grundig rádia(stejný výrobce jako origo u SEATu) by to některý měli podporovat ale nikomu se to fyzicky nepovedlo :cry:

http://www.japl.cz - služby od JIMa

25.12.09, 17:34
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Rádio musí umět komunikovat po sběrnici CAN-BUS, pak ti bude mluvit s displejem.

27.12.09, 16:29
Ignorant pravidel

Příspěvek 
Drak píše:
Rádio musí umět komunikovat po sběrnici CAN-BUS, pak ti bude mluvit s displejem.

existuji interfejsy ale na octavii sem to jeste nevidel u mojeho auta kdybych pouzil nejake lepsi znackove radio ktere to umi tak za tu legraci zapaltim jeste 3000 Kc

to si radsi informace na display odpustim

27.12.09, 18:05

Příspěvek 
21lucas píše:
Drak píše:

existuji interfejsy ale na octavii sem to jeste nevidel u mojeho auta kdybych pouzil nejake lepsi znackove radio ktere to umi tak za tu legraci zapaltim jeste 3000 Kc

to si radsi informace na display odpustim

Diky vsem za reakce.

Chtel bych se jeste zeptat. Je mozne nekde koupit ten interface? Popripade jak to vlastne funguje a jde to zapojit do jakehokoliv radia? Koukal jsem po netu, ale nebyl jsem z toho moc chytry, jde o octavii 1 rv. 2003.

29.12.09, 20:18
Profil ICQ
VYKOŘISŤOVATEL

Příspěvek 
zkus
octaviaclub.cz tam ti budou vědět spíš :wink:

http://www.japl.cz - služby od JIMa

29.12.09, 20:20

Příspěvek 
Chtel jsem se jeste zeptat. Nainstaloval jsem teda neoriginalni radio do isa moji octavky, nepamatuje si ale stanice- to hodlam zitra resit precviknutim-prohozenim 4 a 7 pinu. Ale co s tim 5 pinem, kde je udajne stale napajeni? Diky tomu ze jsem si o tom nic neprecetl a rovnou to zapojil jsem asi neco podelal, nebo ne? Nejak se ale nic viditelneho nestalo... Mam ten pin zlikvidovat?

6.1.10, 17:50
Profil ICQ
Ignorant pravidel

Příspěvek 
piny necvakej staci jehla ohnout jazycek a piny bezproblemu prehodit

a pin cislo 5 je na ovladani elektricke anteny nebo na zesilovac anteny

http://chrudim.cz/tuning/interier/in_audio.html

6.1.10, 18:04

Příspěvek 
21lucas píše:
piny necvakej staci jehla ohnout jazycek a piny bezproblemu prehodit

a pin cislo 5 je na ovladani elektricke anteny nebo na zesilovac anteny

http://chrudim.cz/tuning/interier/in_audio.html

Diky moc za rychlou radu. Nekde(na skodaoctavia.cz webu tusim) jsem totiz cetl ze na pin 5 je u Octavie privedeno stale napeti 12V a ze v pripade zapojeni neorig. radia je na 5 pinu spinave napeti pro vysuv anteny pristrojem a ze muze dojit k poskozeni toho spinani nebo co.

6.1.10, 18:07
Profil ICQ

Příspěvek 
tak sem to byl vyzkouset a nechtel sem to moc pacit, ale ty piny nejak nesly vycvaknout, udelam to tak ze zitra zajedu do elektra pro prodluzku ISO na ISO a v te prodluzce zamenim 4 za 7 a bude vymalovano...

6.1.10, 18:34
Profil ICQ

Příspěvek 
Super tak sem to udelal a mam dalsi problem xD, kdyz vytahnu klic ze prinacky tak mi tam porad jde proud, takze mi chrci repraky i kdyz neni nic zapnuty a radio je plne vypnuty a nejde ani zapnout...uz sem to dal expertovi tak pak napisu jak si s tim poradil...

7.1.10, 19:42
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]