Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10.6.26, 11:07

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Provizórna anténa 
Autor Zpráva

Příspěvek Provizórna anténa
Páni, zajtra idem montovať rádio do Corsi a vzhľadom na to, že nemám čas ťahať kábel na anténu až dozadu (muselo by ísť pravdepodobne dole stropné čalúnenie), tak by som chcel dočasne (= pravdepodobne natrvalo 8) ) vykúzliť nejakú provizórnu anténu, ktorá by chytila aspoň lokálne stanice...napadlo ma vopchať nejaký odizolovaný drôt okolo tesnenia čelného okna, ale či to bude OK, alebo KO, veru neviem...a čo potom napojiť ako kostru (tienenie) a čo ako signál?
A ozaj, aké máte skúsenosti s tými vnútornými anténami, čo sa zvnútra lepia na okno a majú aj akýsi predzosilňovač? Totiž ozaj vidím problém s montážou antény na strechu, hoc tam má Corsa zvnútra a j zvonku štuplík...problém bude, ako tam natiahnuť kábel...on tam totiž nie je...

PS - viem aj, že pre kvalitný príjem FM platia nejaké presné špecifikácie pre anténu, ale ich nepotznám :cry:

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

7.9.09, 21:38
Příspěvek Reklama

Ignorant pravidel

Příspěvek Re: Provizórna anténa
ferrari píše:
Páni, zajtra idem montovať rádio do Corsi a vzhľadom na to, že nemám čas ťahať kábel na anténu až dozadu (muselo by ísť pravdepodobne dole stropné čalúnenie), tak by som chcel dočasne (= pravdepodobne natrvalo 8) ) vykúzliť nejakú provizórnu anténu, ktorá by chytila aspoň lokálne stanice...napadlo ma vopchať nejaký odizolovaný drôt okolo tesnenia čelného okna, ale či to bude OK, alebo KO, veru neviem...a čo potom napojiť ako kostru (tienenie) a čo ako signál?
A ozaj, aké máte skúsenosti s tými vnútornými anténami, čo sa zvnútra lepia na okno a majú aj akýsi predzosilňovač? Totiž ozaj vidím problém s montážou antény na strechu, hoc tam má Corsa zvnútra a j zvonku štuplík...problém bude, ako tam natiahnuť kábel...on tam totiž nie je...

PS - viem aj, že pre kvalitný príjem FM platia nejaké presné špecifikácie pre anténu, ale ich nepotznám :cry:

melo by stacit to zapojit jenom do vnitrku anteniho konektoru ja tak doma na sroubovak chytam asi 2 stanice a jednu dokonce i bez anteny

7.9.09, 21:45

Příspěvek 
JJ, to viem, ale to chytí rádio tak akurát v garáži...keby si s tým skúšal jazdiť, tak by z toho asik nič nebolo...no nič, budem skúšať...

Megane 1,9D

8.9.09, 08:25
Hliník navždy.

Příspěvek 
Nebo jsou anteny co nalepis zevnitr na sklo. Hlavne kdyz budes tahat jen dratek tak se nesmi dotykat kostry, ale to je ti asi jasny. To az uvidej mistni hifisti tak je klepne :-)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

8.9.09, 08:39
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Matthes píše:
Nebo jsou anteny co nalepis zevnitr na sklo. Hlavne kdyz budes tahat jen dratek tak se nesmi dotykat kostry, ale to je ti asi jasny. To az uvidej mistni hifisti tak je klepne :-)
Matthes, však aj na tú anténu, čo sa lepí zvnútra na sklo som sa pýtal :wink: hlavne na skúsenosti...bo ja som takú kedysi mal a čo sa pamätám, tak nič-moc...
EDIT: Toto som mal na mysli: http://www.stualarm.cz/kategorie/car-au ... ni-anteny/

Megane 1,9D

8.9.09, 09:13

Příspěvek 
ja to mam na vyhřívaní zadniho okna,to nepotrebuju tak slouží misto anteny a mam zapojeny jen +kabl od anteny

8.9.09, 16:44
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
som sa snažil predvčerom aj zapojiť rádio do Corsi, ale to je nonsens - je tam ISO konektor na rádio, ale ke´d som rádio pripojil, tak tam nešla šťava, dal som dole tapacír z dverí a tam iba plech a nič, o čo by sa dali uchytiť reproduktory...tak som sa na to vysral, bo to by znamenalo kompletné káblovanie a ak by som chcel anténu, tak ešte aj dole tapacír strechy...a keby som to poodlamoval, tak ma asi trtne..asi na to kašlem, však už 2 roky chodíme bez rádia, dákos to už prežijeme...

Megane 1,9D

10.9.09, 09:51
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]