Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.6.26, 14:29

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 spatne zemeni u radia 
Autor Zpráva

Příspěvek spatne zemeni u radia
Potrebuju pomoct se zapojenim mojeho radia. Zajel sem do servisu, kde borec napojil dlouhej drat od cerneho zemniciho dratu k baterce a radio najednou slo. Tak si rikam, to je vyreseno. Proste dam ten cernej pod nejakej sroub a je to. Bohuzel radio slo tak minutu a uz se mi to nepovedlo znovu rozchodit.
Nejsem elektrikar, takze fakt nevim co s tim. Stare radio na originalni konektor funguje. V tom mam rekukci z ktere koukaj draty stejne jako z meho radia.
Smotal jsem draty k sobe a ty 2 cerne dal pod sroub, coz asi neni dostatecne uzemeni.

Diky za rady
Vojta

9.8.08, 11:34
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Jaký máš typ rádia? Jestli s mechanickým vypínáním nebo s zapíná spolu s polohou I ?

Snažím se co mi síly a finance stačí, nebijte mě

9.8.08, 11:41
Profil ICQ

Příspěvek odkaz
koukni na stranku kde je jak fotka, tak i vse o tom radiu

dik moc

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... :IT&ih=006

9.8.08, 11:45

Příspěvek druhej odkaz
http://cgi.ebay.co.uk/BLUETOOTH-DVD-CAR ... m153.l1262

9.8.08, 11:47

Příspěvek 
A můžu se zeptat proč jsi to zase předělával když ti to ten elektrikář rozchodil? Píšeš že nejsi elektrikář ale fušuješ do toho. Ne sorry jen prostě co čekat na tvém místě bych to udělal tak jak to bylo od elektrikáře a pokud to bude fungovat proč to měnit

9.8.08, 11:59
Profil ICQ

Příspěvek tak to neni
jako nechat natahlej kabel skrz dvere k baterce? to by asi nebylo ono. rekl, ze mam dat zemeni pod sroub a ze to bude fungovat. bohuzel nefunguje

9.8.08, 12:03

Příspěvek Re: tak to neni
FOJ12 píše:
jako nechat natahlej kabel skrz dvere k baterce? to by asi nebylo ono. rekl, ze mam dat zemeni pod sroub a ze to bude fungovat. bohuzel nefunguje

Jo takhle to protáhl já že to udělal kompletně. No tak ten drát prdni pod šroub očisti pod tím barvu dej pérovku podložku a musí to přece fungovat rádio není startér aby mělo bůhví jak velký odběr. Já mám třeba rádio připojené na kostru přes šroub který drží palubku a je to v pohodě (mám favo).

9.8.08, 12:27
Profil ICQ

Příspěvek 
Jak to má ISO, tak zapojení tu je, co kam patří. A černej drát, čili zem, připoj kamkoliv na karoserii, třeba já ho mam danej pod pojistky, na nem podlozku a sroubek a je to ok

Snažím se co mi síly a finance stačí, nebijte mě

9.8.08, 22:56
Profil ICQ

Příspěvek 
Hlavne to zemneni dej nekam, kde se skutecne bude dotykat kovu naroserie, ne ze to soupnes kde te napadne, ono to tam bude cely zalakovany a kontakt nikde.
Idealni by bylo vzit kabel, nabastlit na nej ocko a uzemnit si to primo na minus pol baterky. Ja to tak mam a vsechno funguje bezvadne.

9.8.08, 23:49
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]