| Autor |
Zpráva |
|
mechanik.peta
|
 audio
chtělk bych se poptat jaké radio nebo značka je dobrá do filetY(felicie) aby mi to nevyštavilo baterku , a esi jsou všechny radia stejně velké aby mi to tam vlezlo  ,jinak eště bych chtěl vědět kolik watu mají origo repráky v předních dveřích?kdybych koupil radio 4x50w a kolik mají přední abych mohl koupit do plata !! a jaké repráky basové výškové ?jsem z toho v lese  chcu aby to řvalo ale šlo slyšet  stejně za jízdy to moc nahlas mít nebudu!!děkuju moc a pište třeba i na icq 191548600 děkuju moc
|
| 27.5.08, 10:48 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
hany
|
já mám komplet sony, rádio 4x50W ve dveřích 3-pásmové 13-ky a v platě taky 3 pásma 17-ky a bohatě mi to stačí.
|
| 27.5.08, 11:38 |
|
 |
|
party_boy
|
Klasický 1DIN rádia jsou všechny stejný, takže ti tam vleze v pohodě. Co se týče baterky, tak normální rádio, kterýmu nic neni, ti jen tak baterku nevymele.
|
| 27.5.08, 11:44 |
|
 |
|
party_boy
|
A ještě k těm reprákům, no základovky jsou vždycky katastrofa (teda aspoň podle mě) takže si myslim, že by se ti vyplatilo i zainvestovat do dveří a předělat ze třináctek co tam jsou na šestnáctky, tu díru není problém zvětšit.
Ale taky jde o to, kolik do toho chceš vrazit.
|
| 27.5.08, 11:47 |
|
 |
|
MATTESS
|
jak již bylo x-krát řečeno, hlavně pořádný předky, ty papíráky ve felině jsou tragický. Na zadek bych se vyprd  Kupodivu serie ve Fabii mě docela překvapili (ale tam jsou 16ky)
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
| 27.5.08, 11:58 |
|
 |
|
mechanik.peta
|
 jj
tak děkuju za info ale nedozvěděl sjem se kolik W maji ty origo feliny v předu  ?investovat tak repráky do 500/ks ale nechápu co to má znamenat 3pásmové atd..... a hlavně jsem se nedozvěděl esi basové nebo výškové?:-) a kolik watové ?podle toho kolik mají předky origo repráky tak kupim do plata watové  !!!!jinak radio bych chtěl tohle pište kritiku a vysvětlete mi to někdo s těma reprákama jaké co to jsou ty pásma aaatd prostě jak s debilem
http://www.autoradia.eu/e-shop.php?akc=kateg&kateg=3
|
| 27.5.08, 15:09 |
|
 |
|
MATTESS
|
basový jsou na basy, to by sis moc nepohrál. Do předu buď koaxiální reproduktory nebo komponentní (mají středobas a výškáč zvlášť). Lepší jsou komponentní, výškáč se dává do výšky uší (např. na palubku). A za cenu 1000 to nebude žádný zázrak a ještě k tomu 3-pásma. Radši 2-pásma, ale kvalitní.
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
| 27.5.08, 15:23 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Ono na těch Wattech totiž vůbec nezáleží, proto se o nich nikdo nezmiňuje. Původní repro z výroby můžou mít reálnou zatížitelnost tak 20W RMS. Ale není to žádný výkon, ale elektrický příkon, který ještě nezpůsobí spálení kmitací cívky. Důležitější parametr je, hlavně při "pohonu" přímo z rádia, citlivost a ta záleží mj. na ploše membrány a max výchylce membrány. Takže bych ti doporučil sestavu, která hraje o mnoho lépe, než originální ozvučení a je s ní spokojena většina lidí a stačí jim to:
*základ je né úplně béčkový rádio, to co ukazuješ je spíš takový rozumný minimum, ale jde to. Když píšou 4x50W, má to maximálně 4x20W RMS, ale to nevadí, žádné běžné (hlavně v této cenové hladině) rádio nemůže mít víc. S tím souvisí zatížitelnost reproduktorů, která je vždy minimálně tak 30W, takže rádiem je nespálíš
*Hodně záleží na výběru předních repro, rozhodně jdi do 16,5 cm, místo původních 13 cm. Přední sestava je nejvýhodnější tzv. komponentní, nejčastěji dvoupásmová, kdy je středobasový reproduktor ve dveřích a výškový na palubní desce, v rohu u bočního zrcátka, výhybka se pak schová pod palubní desku, nebo do dveří, podle umístění výškového repro. Zhruba stejně jako na reproduktorech (né-li víc) záleží na tom, jaká se jim ve dveřích udělá ozvučnice, základ je omezení akustických zkratů a stabilní upevnění repro, dál přichází na řadu tlumení.
*Na plato bych vrazil dvou, nebo pseudo-tří pásmový koaxy 6x9" a hotovo.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
Naposledy upravil Nepér dne 27.5.08, 15:32, celkově upraveno 1
|
| 27.5.08, 15:25 |
|
 |
|
Nepér
|
Jo jako jestli chceš rádio za 2 litry, přední repro za litr a zadní za 1500, radši vydrž s tím, co máš a našetři na lepší.
|
| 27.5.08, 15:29 |
|
 |
|
mechanik.peta
|
 ss
tak esi sjem to pochopil tak do dveří dám toto ! http://www.auto-top.cz/?p=productsMore& ... SCS-AX1601 a radio sem si vybral tohle http://www.auto-top.cz/?p=productsMore& ... SCD-5105MR
a snad ty dva v těch dvěřích budou stačit!nechci to plácat na palubovku atd.... vybral sjem to dobře?:-) nebo napište odkaz na ty repráky nějaké kolem 500 / ks prostě aby to trochu šlo slyšet když to pustím aspon ze 100metrů  vubec nejsem náročný!!:-)
|
| 27.5.08, 15:34 |
|
 |
|
Nepér
|
Vůbec nejsi!!!
Chceš tam cpát nějaký sračky, chceš aby to řvalo, ale šlo to poslouchat, ozvučnici ve dveřích taky určitě pořádnou neuděláš a chceš to nejlíp zadarmo.
Jinak co se výběru repro týče, je nejlepší si zjistit reference u někoho, kdo je poslouchá.
Naposledy upravil Nepér dne 27.5.08, 15:40, celkově upraveno 1
|
| 27.5.08, 15:38 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Asi tu zase způsobím malý rozruch, ale než ty Sencory, to bych raději bral 16cm širokopásmové TVMka. 
|
| 27.5.08, 15:40 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
fatal píše: Asi tu zase způsobím malý rozruch, ale než ty Sencory, to bych raději bral 16cm širokopásmové TVMka. 
A já bych byl pro to aby si připevnil na střechu rozhlas jako kužkař, když chce být slyšet už z dálky... 
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 27.5.08, 15:45 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
A dovolím si ještě jedno malé rýpnutí. Vybírat rádio a repro podle ceny je pitomost. Řetěz je tak silný, jako jeho nejslabší článek. Když zvuk zprasí špatné tlumení, volné plasty, blbá akustika kabiny, řvoucí motor atd., tak ani rádio za dva miliony nepomůže. 
|
| 27.5.08, 15:52 |
|
 |
|
mechanik.peta
|
 jj
tak radio už mám koupené a sestavte mi repraky tak abych to mohl napojit na radio 4x50w aniž bych měl zesilovač dejte odkazy na repra atd... a basové nebo co kde chcu do těch dveří asi 16ky a do plata dva  tak uvažujte pls
jinak rádio beru tady tzohle za 2500 http://www.auto-top.cz/index.php?p=prod ... CD-7105BMR starší ale v záruce  poradte pls 
|
| 27.5.08, 15:58 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |