| Autor |
Zpráva |
|
venda
|
Tuner#2 píše: venda: Hmm, je vidět, že jsi nečetl celý příspěvek a jen chytáš za slova co se Tě hodí do krámu... 
Ale četl... zkus mi dokázat, proč by to na ty dráty z plotu nemohlo hrát líp....
|
| 27.1.09, 11:11 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Je s podivem, kolik energie a času je někdo schopen věnovat takové volovině...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 27.1.09, 11:37 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Tuner#2 píše: ...dejme tomu na 2kHz můžu mít dva různé zvuky, jeden tlesknutí, druhý bouchnutí kladivem, oba dva budou mít stejnou frekvenci (příklad je pouze vymyšlený, není tomu tak), budou mít stejnou úroveň, ale člověk pozná, zda to bylo něco kovového a nebo jiného. Nevím jak to lépe popsat, ale tohle žádný měřák na světě ještě nedokázal a jen tak nedokáže...
Jak už bylo naznačeno (a jak nejspíše víš), pokud máš nějaký zvuk na 2kHz, je to jen pískání, nic víc. Zmíněné tlesknutí nebo bouchnutí kladivem má jiný časový průběh a jiné intenzity jiných frekvencí. Není problém takový zvuk analyzovat a taktéž není problém rozeznat. Jako příklad může posloužit třeba detekce detonačního hoření v jednotkách současných zážehových motorů, které jsou schopné rozeznat typické klepání od všech ostatních zvuků v motoru. Nicméně není důvod nějakým měřákem rozeznávat zvuky, stačí měřit jednodušší parametry. Ale to už je OT...
|
| 27.1.09, 12:04 |
|
 |
|
petr petr
|
Z tohohle webu který si myslím byl založený aby pomáhal se stalo něco co nemůžu pochopit.Tady lidi píšou jednoduché otázky o věcech kterým třeba až tak moc nerozumí a někteří z vás je nakrmíte pro ně abslolutně nesmyslnými informacemi. Na začátku se tady ptal jaký rozdíl je mezi dvoulinkou a myslím že nejlepší odpověď poskytl neper!!!
Pak už tady rešíte blbosti jestli je lepší kabel Za 2 000 nebo za 4 000 to už snad není ani normální (můj názor)
Lidi co se zde ptají chtějí slyšet obecné a dostupné řešení podle mě a ne sny některých zarputilých nadšenců kteří vyhodí několik tisíc do kabeláže a ostatních příslušenství a pak přesvědčují že jen toto je nejlepší řešení
Takový člověk snad nemůže být ani spokojený s hudbou pokud to nepropojí špičkovou kabeláží protože tou standartní to prostě nehraje
Ps. Jen můj názor, tak mě nekamenujte 
|
| 27.1.09, 17:23 |
|
 |
|
Drak
|
No já myslím, že fatal napíše stokrát "už nikdy nebudu psát do audia", T2 stokrát "mám rád fatala", nějakej mocipán to zamkne a bude klid.
Nebo jim někdo založte vlákno s názvem klub rváčů a tam ať se perou, jestli je lepší kábl s dvaceti chlupama, nebo třiceti.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 27.1.09, 17:27 |
|
 |
|
petr petr
|
Drak píše: No já myslím, že fatal napíše stokrát "už nikdy nebudu psát do audia", T2 stokrát "mám rád fatala", nějakej mocipán to zamkne a bude klid. Nebo jim někdo založte vlákno s názvem klub rváčů a tam ať se perou, jestli je lepší kábl s dvaceti chlupama, nebo třiceti.
S těmi chlupy se ti to povedlo 
|
| 27.1.09, 17:44 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Drak píše: No já myslím, že fatal napíše stokrát "už nikdy nebudu psát do audia"... Neboj, jednou mě to fakt přestane bavit.  Drak píše: ...tam ať se perou, jestli je lepší kábl s dvaceti chlupama, nebo třiceti.
Nejlepší je vlnovod, to ví každý. 
|
| 27.1.09, 17:45 |
|
 |
|
Tuner#2
Registrován: 30.1.08, 15:01 Příspěvky: 2753 Bydliště: Rokycansko
|
Mě to už přestalo. A budete se divit, ne kvůli fatalovi, který absolutně o audiu nic neví a spíš mě svýmama kecama neskutečně baví, ale nejvíc mě dorazily nemístné urážky od Nepéra.
_________________ https://www.facebook.com/Tuner2carphotos https://www.instagram.com/tuner2carphotos/
Naposledy upravil Tuner#2 dne 27.1.09, 21:43, celkově upraveno 1
|
| 27.1.09, 17:51 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Nevšiml jsem si, že bych tě někde urážel, nazýval chytrolínem, čí jinak zpochybňoval tvoje znalosti a názory. To ty jsi mě urážel, nazýval chytrolínem a jinak zpochybňoval moje názory.
P.S. Urážka je rodu ženského, tedy urážky dorazily.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 27.1.09, 20:50 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10611 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
fatal píše: Jako příklad může posloužit třeba detekce detonačního hoření v jednotkách současných zážehových motorů, které jsou schopné rozeznat typické klepání od všech ostatních zvuků v motoru.
dovolil bych si OT,ale v zazehovem motoru k detonacnimu horeni nedochazi 
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 28.1.09, 11:04 |
|
 |
|
bitmap
|
Kachnis: skutecne?
... v tom mem az neprijemne casto 
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
| 28.1.09, 11:21 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
|
bitmap píše: Kachnis: skutecne?  ... v tom mem az neprijemne casto 
no skutecne,detonacni horeni je nevhodne uzivany pojem protoze se jedna o horeni nadzvukovou rychlosti,coz v zazehovym motoru neni..nespravne se tedy rika detonacni horeni ale mysli se tim spis zahoreni nebo deflagace (netusim presne) 
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 28.1.09, 11:58 |
|
 |
|
venda
|
Nepér#1 píše: Ježiši, normální dvojlinka není stíněná, audio signálovej kabel je koaxiální a stíněnej. Pokud jde o kabely k reproduktorům, tam je rozdíl snad jen v tom, že tzv. audio dvojlinka má průhlednou izolaci, aby vodiče v ní vypadaly tlustší. Někdy mívá i víc tenčích vláken a je ohebnější, praktický vliv na výsledný zvuk je ale zanedbatelný. Zásadní vliv má hlavně průřez vodiče.
Tohle je odpověď na původní otázku, za kterou si stojími já.
Ale přiznám se, že jsem si chtěl trochu rýpnout do audiofilů a povedlo se to. Opravdu to jsou lidé, kteří si stojí za něčím naprosto nedefinovatelným, jsou tím zapálení, jsou do toho schopni vrážet spoustu peněz a námahy. A při tom dokáží popírat i ty nejzákladnější fyzikální zákony.
Je mi jasná definice, co je to zvuk, ale co je kvalitní zvuk už nikdo vysvětlit nedokáže. Ono se to totiž ani dokázat nedá, vždycky to zůstane jen a jen vyloženě subjektivním názorem dotyčného.
|
| 28.1.09, 13:05 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Kachnis píše: ...nespravne se tedy rika detonacni horeni ale mysli se tim spis zahoreni nebo deflagace (netusim presne) 
Už jednou jsi mě opravoval, zapamatoval jsem si to (a čekal jsem, že se ozveš  ), ale protože správný termín také neznám, použil jsem termín nesprávný, ale pro všechny zde snad známý. 
|
| 28.1.09, 13:58 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
|
fatal píše: Už jednou jsi mě opravoval, zapamatoval jsem si to (a čekal jsem, že se ozveš  ), ale protože správný termín také neznám, použil jsem termín nesprávný, ale pro všechny zde snad známý. 
ok,az budu doma,ten spravny nazev najdu  jinak vim,ze jsem te uz jednou opravoval a proto sem se divil,zes to zkusil znovu 
|
| 28.1.09, 15:30 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |