| Autor |
Zpráva |
|
Dallen
|
Záleží na typu pojístky, resp. na její rychlosti. Kdysi jsme ve škole pracovali na číslicové stavebnici u které už při vývoji bylo myšleno na to, že sní zacházejí studenti a učitel do ní navrhnul nějakou extra rychlou el. pojístku (možná bych to mohl ještě zjistit, mám jí doma) a musím říct, že to opravdu fungovalo tak jak mělo. Něco podobného by šlo možná udělat i jako předřadná ochrana pro el. zařízení v autě, akorát mám obavu, že tyto rychlé pojistky jsou pouze pro ty nízko příkonové číslicové obvody atd..
|
| 17.4.10, 23:23 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
Registrován: 5.10.08, 18:43 Příspěvky: 2704 Bydliště: olomoucký kraj
|
Dallen píše: Záleží na typu pojístky, resp. na její rychlosti. Kdysi jsme ve škole pracovali na číslicové stavebnici u které už při vývoji bylo myšleno na to, že sní zacházejí studenti a učitel do ní navrhnul nějakou extra rychlou el. pojístku (možná bych to mohl ještě zjistit, mám jí doma) a musím říct, že to opravdu fungovalo tak jak mělo. Něco podobného by šlo možná udělat i jako předřadná ochrana pro el. zařízení v autě, akorát mám obavu, že tyto rychlé pojistky jsou pouze pro ty nízko příkonové číslicové obvody atd..
tak to by bylo super, jen tam mám pojistky jako jsou např. ve fábii prostě takovou malou nožovou né ty klasicky co jsou ve feliciich/favoritech
|
| 18.4.10, 06:28 |
|
 |
|
Karátek
Registrován: 21.7.07, 21:00 Příspěvky: 1674 Bydliště: Olomoucký kraj - Mírov
|
Elektronických přístrojích může být velmi rychlá pojistka, která může zabránit poškození přístroje, ale ty se používají na speciální účely a v běžné domácnosti nebo v automobilismu se nepoužívají. Musela by pracovat v mikrovteřinách, aby byla rychlejší než elektronika. Jde o drahé pojistky. Zkus se na tu pojistku podívat a pošli fotku. Jinak v rádiu je klasická pomalá nožovka, takže se bavím o normální pojistce.
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
| 18.4.10, 09:49 |
|
 |
|
Karátek
|
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
| 18.4.10, 10:01 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
zkoušel sem zapojovat druhy rádio a zas to samé  jde zapnout ale nehraje takže je problém nejspíš ve výhybkách protože sem tu pravou stranu odpojil, zapojil sem 3. rádio a už hraje ale jen zadek ....
tak se chci zeptat jak se mám pokusit o zpravení toho 2. rádia které sem tam dnes zapojil ....
je to MEDION MD-4108
díky
|
| 18.4.10, 10:10 |
|
 |
|
Karátek
|
hardb píše: tak to by bylo super, jen tam mám pojistky jako jsou např. ve fábii prostě takovou malou nožovou né ty klasicky co jsou ve feliciich/favoritech
Jj, ty jsou všude a přitom by měla být jako nejslabší místo na rádiu, ale polovodiče jsou rychlejší než ta pojistka.  Zkus rádio dát do servisu a uvidíš. A zeptej se na tu pojistku i tak, k čemu je. 
|
| 18.4.10, 10:12 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
ted řeším ještě jednu věc ...
když sem tam zkoušel zapojit to druhé rádio a udělalo to to samé tak jestli mám poslat na reklamaci rádio i repráky nebo ne
|
| 18.4.10, 10:45 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
ted sem zkoušel místo autorádia zapojit hi-fi vež a hrálo to vše jak má tak co jsem si myslel tak to výhybkou nebude, co se táče tho 2. rádia tak už asi bylo špatné protože podobný problém měl bratr když zapojoval znovu ISO konektory na fábce tak zkoušel asi i tohle rádio když mu jeho přestalo hrát a to reklamoval a byl tam žeprý špatný drát od napájení antény tak zkratoval nějaký integrovaný obvod
jen ještě uvažuji jestli trošku nezainvestuji do kabelů a nenatáhl bych nové vedení od ISO konektoru do předních repráků když budu chvíli bez hudby
|
| 18.4.10, 11:31 |
|
 |
|
Karátek
|
Co s tím vyvádíš? Ted nevím co a jak zapojuješ a kde zkoušíš repro. Už dvě rádia nehrají? Tak to by mě zajímalo, jestli nemáš někde zradu. 
|
| 18.4.10, 13:46 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
hardb píše: zkoušel sem zapojovat druhy rádio a zas to samé  jde zapnout ale nehraje takže je problém nejspíš ve výhybkách protože sem tu pravou stranu odpojil, zapojil sem 3. rádio a už hraje ale jen zadek .... tak se chci zeptat jak se mám pokusit o zpravení toho 2. rádia které sem tam dnes zapojil .... je to MEDION MD-4108 díky
jake vyhybky? a mas ty kabely nacpane ve spravnych konektorech? a jakou pravou stranu si odpojil? pravou stranu repro nebo pravou stranu na konektoru v radiu?
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 18.4.10, 13:51 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
nad tím 2. rádiem jsem přemýšlel a ono už asi bylo špatné, jak už jsem psal bratr měl podobný problém z rádiem - koupil si rádio a pořád mu to vybíjelo baterku až začal rýpat do napánejí rádia až najednou mu taky přestalo hrát a myslím si že zkoušel zapojit i to rádio které jsem zkoušel já dnes.
pak ještě mi kamarád řekl at vyzkouším zapojit ty repráky na hi-fi věž
a z ní to fungovalo bez problému napřed sem měl zapojený 1 reprák pak reprák z vyhybkou a nakonec sem to napojil na kontakty které jsou vyvedeny z autorádia a všechno hrálo bez problému.
jenže jsem zjistil že mám naopak zapojené repráky že zadní jsou na ISO konektoru na místo předních a pod. to zkusím dnes předělat a zapojit 3. rádio které jsem zkoušel taky a hráli ty zadní repráky
|
| 18.4.10, 13:55 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
21lucas píše: jake vyhybky? a mas ty kabely nacpane ve spravnych konektorech? a jakou pravou stranu si odpojil? pravou stranu repro nebo pravou stranu na konektoru v radiu?
od vývodu z rádia do vyhybek mám zapojeny vše dobře, co se týče vyhybek tak mám ty které byly součásti balení tehle repráku http://www.ahifi.cz/reproduktory/hertz-dsk-165-new.html
(dohromady jsou 4 - 2 vyhybky na basáky a 2 vyhybky na víšky)
_________________ #2580 fávo 135 LSe - Get Hard
|
| 18.4.10, 13:58 |
|
 |
|
Karátek
|
Takže tobě rádio nehrálo po bráchovi? Ani jedno? Takže zničil obě rádia? Tak to nebyl dobrý nápad, jestli nevěděl jak se co zapojuje. Nějak mám z tých informací bordel.  Tak podle všeho bude fakt rádio zničený a druhý také.
|
| 18.4.10, 14:08 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
jestli to radio skousel ve fobii tak ta mela repraky zapojene jinac nez je klasicke ISO
v klasika ISO ma repro 12 , 34, ....
fabia mivala 13, 24, ......
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 18.4.10, 14:11 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Karátek píše: Takže tobě rádio nehrálo po bráchovi? Ani jedno? Takže zničil obě rádia? Tak to nebyl dobrý nápad, jestli nevěděl jak se co zapojuje. Nějak mám z tých informací bordel.  Tak podle všeho bude fakt rádio zničený a druhý také.
sry za matení
včera sem dával jinačí výplně dveří do svího auta z tím sem přehazoval i repráky
napřed sem zapojil víšky a vše hrálo, pak sem zapojil na pravou stranu basák a potom se objevila ta závada že se mi zaplo rádio ale nehrálo a dneska sem tam dal rádio kterým zkoušel brácha jestli je to rádiem nebo zapojením že mu nehrají repráky (prostě měl ten samý problém jako mám já teď)
ale pak sem našel ještě rádio které bylo origo ve fábii to jsem zkusil taky zapojit a hraje jen z tím rozdílem že mi hrají jen zadní repráky ( na vývodu má jen 4 kontakty)
tak snad sem to ted lépe objasnil
|
| 18.4.10, 14:23 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|