| Autor |
Zpráva |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
no takze: kazetak ide...ale hra asi o 15 percent rychlejsie a zvuk znie ako keby bol zdroj pod vodou  taky drsny flanger.
zosik je ok ale asi je hlava zla. radio sumi, ladit asi ladi ale nemam ako zistit co je naladene alebo ktore pasmo mam pretoze display je v p***
autoradio je z r. 1985 a momentalne moj najvacsi problem je ze neviem nikde najst aky je to typ 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 1.4.07, 15:44 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
Parada, uz je to prerobene:
napichol som sa na potenciometer hlasitosti (ja som mal stastie ze zvuk sa pridaval este potakom, pri tlacitkach by to nebolo tak easy  )
dokonca si to same prepina: ked je zapojeny player, tak ide player. ked odpojim kabel, tak automaticky ide radio
more jaky som happy 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 1.4.07, 21:52 |
|
 |
|
Bukaj
|
Takovou úpravu jsem dělal u několika rádií, když jsem do několika škodovek dělal CDplayer z CDROMky.
...prostě jsem zkoušel, kam je nejlepší napíchnout vstup tak, aby to fungovalo i stereo s ekvalizérem a hlasitostí...
...odepsal jsem takto pouze jedno rádio, do kterého mi spadl šroubovák...

_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 1.4.07, 21:56 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
deekay píše: Parada, uz je to prerobene: napichol som sa na potenciometer hlasitosti (ja som mal stastie ze zvuk sa pridaval este potakom, pri tlacitkach by to nebolo tak easy  ) dokonca si to same prepina: ked je zapojeny player, tak ide player. ked odpojim kabel, tak automaticky ide radio more jaky som happy 

_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 1.4.07, 21:59 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Mě by zajímalo jestli jde na rádio který má k sobě připojenej kabel na changer napojit cd mechaniku a jestli to přehraje MP3 (radio to neumí je to jen radio bez kazety a cd, pouze s možností připojit changer)
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 1.4.07, 22:02 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
Kristensen píše: Mě by zajímalo jestli jde na rádio který má k sobě připojenej kabel na changer napojit cd mechaniku a jestli to přehraje MP3 (radio to neumí je to jen radio bez kazety a cd, pouze s možností připojit changer)
mam pocit ze changere komunikuju s radiom nejakym speci digitalnym signalom takze asi to nepojde (neviem ci to nie je SPDIF)
|
| 1.4.07, 22:28 |
|
 |
|
škodař
Registrován: 21.1.07, 00:29 Příspěvky: 4693 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Bukaj píše: Takovou úpravu jsem dělal u několika rádií, když jsem do několika škodovek dělal CDplayer z CDROMky. ...prostě jsem zkoušel, kam je nejlepší napíchnout vstup tak, aby to fungovalo i stereo s ekvalizérem a hlasitostí... ...odepsal jsem takto pouze jedno rádio, do kterého mi spadl šroubovák...  jak zapojit tu cd romku a jak ju propojit z rádiem něaký návod a popis prosím 
|
| 8.5.07, 20:57 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Vykašlat se na to a pořídit rádio s CD. Dnes už to, imho, skutečně nemá cenu.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 8.5.07, 21:23 |
|
 |
|
škodař
Registrován: 21.1.07, 00:29 Příspěvky: 4693 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Nepér píše: Vykašlat se na to a pořídit rádio s CD. Dnes už to, imho, skutečně nemá cenu. pro mně by to možná cenu mnělo já nemám prachy na rádio s cd a navíc je to pro mně zbytečný!!
|
| 9.5.07, 06:36 |
|
 |
|
Martin
|
Martin píše: Takže kdybys chtěl přehrávat jenom Audio-CD, tak si sežeň buď CD-ROM s tlačítky, nebo si postav toto: http://www.dhservis.cz/dalsi/audiopanel.htmJá jsem to stavěl a fungovalo to dobře. Pokud bys chtěl přehrávat MP3, musel bys postavit celkem složité zařízení, kde by mikroprocesor komunikoval s CD-ROM pomocí atapi protokolu, načítal data a posílal je do převodníku VS1001 a ten má přímo výstup na sluchátka. Je k tomu potřeba znát celkem dost věcí, já jsem to kdysi chtěl dělat jako ročníkáč. V dnešní době, kdy seženeš přehrávač na MP3 za 1000Kč už to ale nemá význam. Pokud bys chtěl vědět něco víc, tak se mrkni sem: http://ikoras.iglu.cz/
Pokud máš tu CD-ROM s tlačítky, tak pro ni potřebuješ napětí 5V a 12V, 5V uděláš normální 7805 nejlépe v pouzdře TO3, ale na 12V by to chtělo nějaký stabilizátor s velmi nízkým úbytkem. Tyto napětí normálně přivedeš zezadu a zvukový signál můžeš odebírat zezadu z 4-pinového konektoru, nebo Jackem zepředu.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 9.5.07, 11:50 |
|
 |
|
Bukaj
|
Martin píše: Martin píše: Takže kdybys chtěl přehrávat jenom Audio-CD, tak si sežeň buď CD-ROM s tlačítky, nebo si postav toto: http://www.dhservis.cz/dalsi/audiopanel.htmJá jsem to stavěl a fungovalo to dobře. Pokud bys chtěl přehrávat MP3, musel bys postavit celkem složité zařízení, kde by mikroprocesor komunikoval s CD-ROM pomocí atapi protokolu, načítal data a posílal je do převodníku VS1001 a ten má přímo výstup na sluchátka. Je k tomu potřeba znát celkem dost věcí, já jsem to kdysi chtěl dělat jako ročníkáč. V dnešní době, kdy seženeš přehrávač na MP3 za 1000Kč už to ale nemá význam. Pokud bys chtěl vědět něco víc, tak se mrkni sem: http://ikoras.iglu.cz/Pokud máš tu CD-ROM s tlačítky, tak pro ni potřebuješ napětí 5V a 12V, 5V uděláš normální 7805 nejlépe v pouzdře TO3, ale na 12V by to chtělo nějaký stabilizátor s velmi nízkým úbytkem. Tyto napětí normálně přivedeš zezadu a zvukový signál můžeš odebírat zezadu z 4-pinového konektoru, nebo Jackem zepředu.
Jo, přesně tak to dělám já - 7805ku a 12V (11-15V) normálně ze sítě auta bez stabilizátoru (CDROMky toho snesou  ) Tu 7805ku na chladič (u rádií s hliníkovým šasi stačí dát tu 7805ku přímo na rádio, jinak chladič z procesoru PI je dostačující).
Pokud má rádio aux (nebo CD) vstup, je to jednoduché, v opačném případě je nutno najít v rádiu správné místo na připojení linkového výstupu CDROMky...
...to bývá největší pakárna. A přemostit switch na přepínání tape/tuner, aby hrálo jen CD...
Jinak je pravda, že v dnešní době se to nevyplatí, lepší je koupit za 1000Kč rádio s CD/MP3, nebo koupit MP3 player a píchnout ho k rádiu.
Ta CDROMka má další nevýhodu, že moc nesnáší velké výkyvy teplot (v autě -30 - +60°C) a vždy na jaře a na podzim ji musím rozebírat a štelovat trimry laseru...  . Nebo jestli máš dodavatele, tak každého půl roku novou mechaniku  .
CDROMka musí být dvojtlačítková. Některé mají problém se sklonem (nemají sílu vysunout plotnu).
Musíš trochu laborovat, kdyžtak mi napiš na PM o další tipy... 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 9.5.07, 14:41 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |