Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.6.26, 17:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 vytvorenie AUX vxtupu 
Autor Zpráva
Voditelj brodice

Příspěvek 
no takze: kazetak ide...ale hra asi o 15 percent rychlejsie a zvuk znie ako keby bol zdroj pod vodou :D taky drsny flanger.
zosik je ok ale asi je hlava zla. radio sumi, ladit asi ladi ale nemam ako zistit co je naladene alebo ktore pasmo mam pretoze display je v p*** :D

autoradio je z r. 1985 a momentalne moj najvacsi problem je ze neviem nikde najst aky je to typ :D

1.4.07, 15:44
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Voditelj brodice

Příspěvek 
Parada, uz je to prerobene:
napichol som sa na potenciometer hlasitosti (ja som mal stastie ze zvuk sa pridaval este potakom, pri tlacitkach by to nebolo tak easy :D)
dokonca si to same prepina: ked je zapojeny player, tak ide player. ked odpojim kabel, tak automaticky ide radio
more jaky som happy :P :P

1.4.07, 21:52

Příspěvek 
Takovou úpravu jsem dělal u několika rádií, když jsem do několika škodovek dělal CDplayer z CDROMky.
...prostě jsem zkoušel, kam je nejlepší napíchnout vstup tak, aby to fungovalo i stereo s ekvalizérem a hlasitostí...
...odepsal jsem takto pouze jedno rádio, do kterého mi spadl šroubovák... :oops:
;)

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

1.4.07, 21:56
Profil ICQ

Příspěvek 
deekay píše:
Parada, uz je to prerobene:
napichol som sa na potenciometer hlasitosti (ja som mal stastie ze zvuk sa pridaval este potakom, pri tlacitkach by to nebolo tak easy :D)
dokonca si to same prepina: ked je zapojeny player, tak ide player. ked odpojim kabel, tak automaticky ide radio
more jaky som happy :P :P

:lol: :lol: :lol:

1.4.07, 21:59

Příspěvek 
Mě by zajímalo jestli jde na rádio který má k sobě připojenej kabel na changer napojit cd mechaniku a jestli to přehraje MP3 (radio to neumí je to jen radio bez kazety a cd, pouze s možností připojit changer)

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

1.4.07, 22:02
Voditelj brodice

Příspěvek 
Kristensen píše:
Mě by zajímalo jestli jde na rádio který má k sobě připojenej kabel na changer napojit cd mechaniku a jestli to přehraje MP3 (radio to neumí je to jen radio bez kazety a cd, pouze s možností připojit changer)

mam pocit ze changere komunikuju s radiom nejakym speci digitalnym signalom takze asi to nepojde (neviem ci to nie je SPDIF)

1.4.07, 22:28

Příspěvek 
Bukaj píše:
Takovou úpravu jsem dělal u několika rádií, když jsem do několika škodovek dělal CDplayer z CDROMky.
...prostě jsem zkoušel, kam je nejlepší napíchnout vstup tak, aby to fungovalo i stereo s ekvalizérem a hlasitostí...
...odepsal jsem takto pouze jedno rádio, do kterého mi spadl šroubovák... :oops:
;)
jak zapojit tu cd romku a jak ju propojit z rádiem něaký návod a popis prosím :?:

8.5.07, 20:57
Profil ICQ

Příspěvek 
Vykašlat se na to a pořídit rádio s CD. Dnes už to, imho, skutečně nemá cenu.

8.5.07, 21:23
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér píše:
Vykašlat se na to a pořídit rádio s CD. Dnes už to, imho, skutečně nemá cenu.
pro mně by to možná cenu mnělo já nemám prachy na rádio s cd a navíc je to pro mně zbytečný!!

9.5.07, 06:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Martin píše:
Takže kdybys chtěl přehrávat jenom Audio-CD, tak si sežeň buď CD-ROM s tlačítky, nebo si postav toto:
http://www.dhservis.cz/dalsi/audiopanel.htm
Já jsem to stavěl a fungovalo to dobře.

Pokud bys chtěl přehrávat MP3, musel bys postavit celkem složité zařízení, kde by mikroprocesor komunikoval s CD-ROM pomocí atapi protokolu, načítal data a posílal je do převodníku VS1001 a ten má přímo výstup na sluchátka. Je k tomu potřeba znát celkem dost věcí, já jsem to kdysi chtěl dělat jako ročníkáč. V dnešní době, kdy seženeš přehrávač na MP3 za 1000Kč už to ale nemá význam. Pokud bys chtěl vědět něco víc, tak se mrkni sem:

http://ikoras.iglu.cz/

Pokud máš tu CD-ROM s tlačítky, tak pro ni potřebuješ napětí 5V a 12V, 5V uděláš normální 7805 nejlépe v pouzdře TO3, ale na 12V by to chtělo nějaký stabilizátor s velmi nízkým úbytkem. Tyto napětí normálně přivedeš zezadu a zvukový signál můžeš odebírat zezadu z 4-pinového konektoru, nebo Jackem zepředu.

9.5.07, 11:50

Příspěvek 
Martin píše:
Martin píše:
Takže kdybys chtěl přehrávat jenom Audio-CD, tak si sežeň buď CD-ROM s tlačítky, nebo si postav toto:
http://www.dhservis.cz/dalsi/audiopanel.htm
Já jsem to stavěl a fungovalo to dobře.

Pokud bys chtěl přehrávat MP3, musel bys postavit celkem složité zařízení, kde by mikroprocesor komunikoval s CD-ROM pomocí atapi protokolu, načítal data a posílal je do převodníku VS1001 a ten má přímo výstup na sluchátka. Je k tomu potřeba znát celkem dost věcí, já jsem to kdysi chtěl dělat jako ročníkáč. V dnešní době, kdy seženeš přehrávač na MP3 za 1000Kč už to ale nemá význam. Pokud bys chtěl vědět něco víc, tak se mrkni sem:

http://ikoras.iglu.cz/

Pokud máš tu CD-ROM s tlačítky, tak pro ni potřebuješ napětí 5V a 12V, 5V uděláš normální 7805 nejlépe v pouzdře TO3, ale na 12V by to chtělo nějaký stabilizátor s velmi nízkým úbytkem. Tyto napětí normálně přivedeš zezadu a zvukový signál můžeš odebírat zezadu z 4-pinového konektoru, nebo Jackem zepředu.

Jo, přesně tak to dělám já - 7805ku a 12V (11-15V) normálně ze sítě auta bez stabilizátoru (CDROMky toho snesou ;) ) Tu 7805ku na chladič (u rádií s hliníkovým šasi stačí dát tu 7805ku přímo na rádio, jinak chladič z procesoru PI je dostačující).
Pokud má rádio aux (nebo CD) vstup, je to jednoduché, v opačném případě je nutno najít v rádiu správné místo na připojení linkového výstupu CDROMky...
...to bývá největší pakárna. A přemostit switch na přepínání tape/tuner, aby hrálo jen CD...
Jinak je pravda, že v dnešní době se to nevyplatí, lepší je koupit za 1000Kč rádio s CD/MP3, nebo koupit MP3 player a píchnout ho k rádiu.
Ta CDROMka má další nevýhodu, že moc nesnáší velké výkyvy teplot (v autě -30 - +60°C) a vždy na jaře a na podzim ji musím rozebírat a štelovat trimry laseru... :roll: . Nebo jestli máš dodavatele, tak každého půl roku novou mechaniku ;).
CDROMka musí být dvojtlačítková. Některé mají problém se sklonem (nemají sílu vysunout plotnu).
Musíš trochu laborovat, kdyžtak mi napiš na PM o další tipy... :)

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

9.5.07, 14:41
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2