|
|
|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
Registrován: 5.10.08, 18:43 Příspěvky: 2704 Bydliště: olomoucký kraj
|
 pamět rádia ...
chtěl bych se zeptat jak vyřešit paměť rádia na stanice a nastavení zvuku, mám tohle rádio http://www.nakupka.cz/vyrobek/autoradio ... ub-cd-mp3/ a ze zadní strany mi tam čouhá drát z + kem a chtěl bych se zeptat jestli bych do toho mohl zapojit jakoukoliv baterii (skupinu baterek) páč nevím jest je to napájené pořád nebo se to přepne při odpojení kabelu od baterky
pokud myslíte žeby to napájené být nemuselo mohl bych tam zapojit 8x 1.5V ?? nebo by to ani nemuselo vadit pokud by to bylo z rádia napájené pořád ?? nerad bych aby ty baterky vytekli nebo neudělali BUM ...
|
| 5.2.10, 14:18 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
lord_sef píše: ja mam defakto to same radio co ty ale trosku starsi typ-mam ho uz rok a pul, a mam to zapojene takhle : primo z baterky mam tazeny drat na nem pojistku a tohle me radio napaji, radio kdyz vypnu tak si pamatuje stanice, i kdyz vypnu motor vsechno... mam ho napajene porad a zere to minimum proudu,,, auto ma staly prijem proudu - stropni hodiny,radio. I kdyz me auto stoji treba tyden tak vzdy nastartuju vpohode nikdy se nestalo ze by radio vycuclo baterku. Neres zadne napajeni radia spesl baterkama a dej to naprimo na baterku v aute, nic to neudela a funguje to skvele, ale jen jsem mel trosku problem se zapojenim - radio ma zezadu na pripojeni takovou tu kostku (nevim jak se to jmenuje) a musel sem koupit kostku na zapojeni do radia a z toho vedou kabely na ktere se pripojuji repraky, napajeni atd... a vim ze se muselo dat napajeni ( + ) na dva draty - jeden na pamatovani stanic a druhy na proud do radia ci tak nejak..
hmm to ti teda drží paměť když vyděláš baterku ??
pokud jo tak v tom nějak extra velký rozdíl nevidím v zapojení max v tom že to nemám přímo ale nejspíš přes pojistovku ale rádio mě funguje taky pořád jen když na chlívy odpojím baterku ( vždy když sem jí nabíjel ) tak sem musel vše znovu nastavit ...
|
| 5.2.10, 14:48 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
Tak to je snad jasny ze kdyz vyndas baterku, ze to ztrati pamet.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
| 5.2.10, 14:51 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Viky píše: Tak to je snad jasny ze kdyz vyndas baterku, ze to ztrati pamet.
njn tak bych to rád vyřešil tím že bych tam dal nějakou přidavnou baterku, a zjistil jsem to že ten kabel který vede od rádia je pod stálým napětí
|
| 5.2.10, 17:00 |
|
 |
|
venda
|
To míníš vyndávat baterku každý den?
|
| 5.2.10, 17:08 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
venda píše: To míníš vyndávat baterku každý den?
no to zrovna ne ...
možná je fakt, pokud bude auto využíváno každej den tak bych tu baterku nemusel dobíjet tak často jako ted když se pokouším nastartovat +- každých 14 dní
|
| 5.2.10, 18:15 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
lord_sef píše: kdyz autem jezdis tak baterku nevyndavas:) teda aspon ja - za rok a pul jsem ji odpojoval pouze kdyz jsem bastlil neco s elektrikou v aute abych neco nezkratl... no a samozrejmost je ta, ze kdyz budes autem jezdit tak musis mit baterku v dobrem stavu - uvidis ze kdyby byla uz KO a parkrat jsi nenastartoval tak pujdes a stejne koupis novou kterou uz pak nebudes muset vytahovat - a i kdyz baterku dobijis tak neni treba vytahovat ne? napojis nabijecku primo na baterku v aute..
no vytahoval sem jí tak 2x a to když byli venku mraze - 15 at se rychleji nabíjí a nakonec sem zjistil že je blbá nabíječka  ale někdy je potřeba vytáhnout ale asi nejhorší už mám za sebou z tím vytahováním
|
| 5.2.10, 21:55 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
lord_sef píše: uvidis ze kdyz zacnes autem jezdit tak dojedes odjedes zaparkujes vystoupis zamknes a tim to konci:) a na vytahovani baterky ani nebude potreba pokud bude vsechno slapat jak ma... jinak zachvili ti jdu vyfotit tu lpg nadrz
dobře díky moc
|
| 5.2.10, 22:25 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|