| Autor |
Zpráva |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
ferrari píše: Njn, aj mne to čosik vybíja, ale mne dostupným merákom som nameral kľudový ober cca 0,01 A, čo zas nie je tak veľa...po odpojení alarmu 0,00...ale šlo mi to len na rozsahu 10A, takže to možno nebude veľmi presné...takže som odpojil alarm a teraz budem čakať, čo to časom urobí...
Myslíte, žeby mohlo Arádio mať nestály odber (trebárs, žeby čosik vykonávalo v nejakých časových intervaloch)? Nezdá sa mi to, ale ak to nie je alarmom (0,01A nie je tak veľa), tak potom už asi jedine autorádio...alebo aj chybný merák...
0,01 A je 10mA a je to v pohode...
bežne môže byť aj 50-70mA...
skús menší rozsah nech je to presnejšie...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 28.12.08, 13:38 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
2 Michal: však ja som to aj skúšal na menšom rozsahu, ale nefungovalo mi to...stále to ukazovalo nejaké bludy...ale zasa, keď som to meral na rozsahu 10A a pripojil to, tak mi najprv vybehol prúd na 0,15A (a preto by som sa aj bál na menšom rozsahu) a potom pomaličky zišiel na 0,01...keď som odpojil ten alarm, tak mi to z 0,15 A zbehlo na 0,00...tých 0,15A bolo asi rádio pri zapnutí...
Takže možno nemám dobrý merák, ale čo už narobím (mám k dispozícii 2ks, ale sú oba nejaké čudné)...osadil som baterku, odpojil alarm a budem vidieť...
Ale pokiaľ mi to ukazovalo 0,00; tak už by mi to mohlo vybíjať iba niečo, čo nežerie stále...iba ak v nejakých intervaloch...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 28.12.08, 17:04 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
ferrari píše: 2 Michal: však ja som to aj skúšal na menšom rozsahu, ale nefungovalo mi to...stále to ukazovalo nejaké bludy...ale zasa, keď som to meral na rozsahu 10A a pripojil to, tak mi najprv vybehol prúd na 0,15A (a preto by som sa aj bál na menšom rozsahu) a potom pomaličky zišiel na 0,01...keď som odpojil ten alarm, tak mi to z 0,15 A zbehlo na 0,00...tých 0,15A bolo asi rádio pri zapnutí...
Takže možno nemám dobrý merák, ale čo už narobím (mám k dispozícii 2ks, ale sú oba nejaké čudné)...osadil som baterku, odpojil alarm a budem vidieť...
Ale pokiaľ mi to ukazovalo 0,00; tak už by mi to mohlo vybíjať iba niečo, čo nežerie stále...iba ak v nejakých intervaloch...
no merať kľudový odber sa má tak že si meracie svorky zozkratuješ, potom pripojíš na auto, skratovanie zrušíš, vtedy nameriaš hodnotu.
ak ten merák na jemnom rozsahu pripojíš priamo tak najskôr v ňom odpáliš poistku (väčšinou 200mA), po pripojení je prúdový skok pre nabitie kondenzátorov a stabilizátorov v zariadeniach pod trvalým odberom niekedy veľa aj na 500mA poistku...
|
| 29.12.08, 09:32 |
|
 |
|
ferrari
|
No ja viem, ja som to tak aj meral, ale nebol v tom žiaden rozdiel oproti tomu, keď som mal okruh rozpojený a pichol som tam Ameter...a tých 0,15A bolo potom na nabíjanie spomenutých kondíkov...
No, vravím, uvidím...viac momentálne urobiť nemôžem, bo nemám iný merák...
Ozik, a ako sa to prejaví, ak mám odpálenú poistku? To je v meráku jedna poistka pre všetky rozsahy? Asi nie, že?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 29.12.08, 09:37 |
|
 |
|
michalkatka
|
ferrari píše: Ozik, a ako sa to prejaví, ak mám odpálenú poistku? To je v meráku jedna poistka pre všetky rozsahy? Asi nie, že?
ako ktorý merák, niektorý má poistku iba na prúdy malého rozsahu, na veľký rozsah tam je odporový bočník, na napäťové rozsahy väčšinou poistka nebýva...
takže ak máš odpálenú poistku tak napätie normálne zmeriaš, veľký rozsah prúdu tiež, akurát nenameriaš nič na malom rozsahu prúdu...
|
| 29.12.08, 09:41 |
|
 |
|
miso55
|
 vyriesenie 1 otazky na autoradio orava
niektori spominali, ze fabia ma poprehadzovany iso konektor..
tak som vymenil stale napajanie za napajanie pri otoceni klucom a uz ide ako ma...
|
| 19.4.09, 12:41 |
|
 |
|
ferrari
|
 Re: vyriesenie 1 otazky na autoradio orava
miso55 píše: niektori spominali, ze fabia ma poprehadzovany iso konektor.. tak som vymenil stale napajanie za napajanie pri otoceni klucom a uz ide ako ma...
Nooo, vidíš, ale to sme Ti ihneď vraveli..
Inak, Michal, odpojil som ten alarm a už mám kľud - už mi baterku nevybíja...takže, aj toto je vyriešené... 
|
| 19.4.09, 15:40 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |