Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.4.26, 13:18

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Chystané změny ekodaně 
Autor Zpráva

Příspěvek Chystané změny ekodaně
Tak čtu na stránkách Registru vozidel toto:
Ministerstvo průmyslu chce omladit vozový park v České republice tím, že zpřísní ekologickou daň. Cílem tohoto opatření je odrazení řidičů od provozu, resp. koupě starších vozů a jejich následné registrace, která bude zatížena zmiňovanou ekologickou daní. Ministerstvo průmyslu se zavedením této daně snaží motivovat lidi k nákupu novějších vozů.

V současnosti musí daň odvést každý řidič, který registruje vozidlo vyrobené před rokem 2000. Nově by však tuto daň odváděli i majitelé vozů s datem výroby před rokem 2006. To je zcela zásadní krok v zavádění ekologické daně. Tato novela by měla vstoupit v platnost od roku 2013.

Ekologická daň má přinést prostředky nejen do státního rozpočtu, ale především přispět k modernizaci vozového parku v České republice. Průměrné stáří vozů je u nás 13,7 roku oproti průměru Evropské unie, kde se pohybuje okolo 8 let.

Ekologická daň však v konečném důsledku neplní funkci modernizace vozového parku, ale spíše jakési platby za staré auto. Ve skutečnosti možná dojde k tomu, že některá vozidla nebudou převedena díky výši poplatku na nového vlastníka a budou např. ekologicky zlikvidována. Spíše se však dá očekávat, že pro kupujícího nebude poplatek ve výši 3 000 Kč (velikost ekologické daně) tím hlavním faktorem při rozhodování, zda si zakoupí vozidlo mladší či starší.

Co si o tom myslíte? Neodporují si tak trochu ty poslední dva odstavce? :roll:
A nikde jsem nenašel zmínku o tom, že od roku 2012 už nepůjde přepis přes ZTP...
...že by jen strašili lidi? Nemá ta změna být až s tím zavedením ekodaně pro mladší vozy od 2013? Nebo ten zákon novelizujou každý rok? :shock:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

20.12.11, 11:22
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Cystané změny ekodaně
Nedávno jsem to řešil a našel jednoho borce co vyřizuje ekodaně a říkal mi, že od 1.1.2012 nelze to napsat na ZTP. Nevím jestli to je pravda, a nebo to byla jeho reklama.
Každopádně je to bordel, oni si politici asi myslí, že když si My kupujeme auto, tak, že si rádi kupujeme felicie místo nového superba. Místo toho aby zavedli dotace na nové, dají daně na staré=>Curakuv Mlyn.

20.12.11, 11:55

Příspěvek Re: Cystané změny ekodaně
Dallen: Stát ti přece nemůže dotovat že si koupíš něco nového to prostě nejde, teď ti bude dotovat auto za chvíli budou lidi chtít dotovat bydlení, elektroniku telefony atd to je prostě blbost, ale jednoznačně by se měl stát postarat o to aby v této zemi byly podmínky na život takové že nikdo kdo pracuje nebude živořit a bude si moc koupit po dosloužení jedné věci zcela novou. Když se podívám konkretně na stav jaký je v našem městě tak život jednoho člověka bydlícího dejme tomu v 2+1 v osobním vlastnictví nebo i jako družstevní ale ne vysloveně v podnájmu další osoby tak měsíční plat je cca 13-15tis čistýho, měsíční náklady na bydlení stravu a třeba jedno stavební spoření jsou cca 10 000, zbytek člověku zůstává na měsíc na zábavu nebo třeba že si něco koupí na sebe pokud má 13tis na konci měsíce nemá nic pokud má 15 je reálný že ušetří 2000,- měsíčně takže 24tis ročně a z toho si koupíš co? každej by rád alespoň jednou za rok na dovolenou, někdo v létě někdo v zimě, tak si ji vybereš ale samozřejmě co nejlevnější do toho se ti v průběhu roku vysype něco na autě, musíš zaplatit pojištění, lednička se rozbije, televize počítač, no každej rok se ti naskytne alespoň jeden nečekanej nechtěnej ale nucenej výdaj, když ti na konci roku z našetřenýho zůstane 4000,- tak si můžeš ještě klepat na rameno jak jsi to krásně všechno zkoulel a z toho se ušetřit na auto opravdu nedá.

Ale:

kdyby všichni ti manažeři a ředitelé firem, vláda, pojišťovny, úřední instituce, atd atd nebyli tak nenažraní a chtěli pro všechny slušnou úroveň na bydlení za stávajících cen tak má dneska každej obyčejnej člověk průměrnej plat 23-25 tis což je o 10tis víc než je skutečnost a to už je pak rozdíl jestli za rok našetříš 24tis nebo 120tis.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

20.12.11, 12:58
rejpal

Příspěvek Re: Chystané změny ekodaně
No to víte, Kalousek už neví koho by okradl, tak navýší výpalné. Jsou to jen prostitutky, nic víc, kecy o omlazení vozového parku jim může sežrat jedině ten největší debil pod sluncem. Postup kdy většinu obyvatelstva dotlačí do kolonky "chudí" nebo alespoň "s minimálním příjmem" a následně se snaží omladit vozový park je fakt vhodný leda tak do špatné komedie. Říkám to pořád, dokud ty prostitutky (rozuměj politici) nedostanou přes držku, tak budou v tomto trendu pokračovat, brzo budeme mít daň z auta (něco jako daň z nemovitosti) a možná se dočkáme i daně z života. :)

20.12.11, 17:09
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

daň z života už dávno platíš :-D

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

20.12.11, 17:18

Pokud vím přihlášení přes ZTP by mělo i nadále fungovat jako dosud. Dostal jsem tuto informaci od DI.

Škoda 742 Forever Team

20.12.11, 17:26
Profil ICQ
Mistr mechanik

baqnda kreténu kdy budem vydělávat evropský průměr to tam nepíšou :roll:

20.12.11, 18:28

Hm. A já si chtěl pořídit na léto něco novějšího než feldu. Nu což, penízky vrazíme místo toho do plynu a ošetření koroze, a fčil kalósku mudruj, proč me češi máme tak staré vozové park... :roll:

20.12.11, 20:52
Mistr mechanik

no esli to tak pude dál a lidi nebudo mět práco, a všecko zdražijo,

tak budem sedět doma,

vypnem elektriko zapálíme loče a budem si hrát lotkový divadlo :wink:

22.12.11, 17:23
rejpal

A politici budou vymýšlet nové daně aby dostali průměrný věk vozového parku na evropskou úroveň. Jsou to prostitutky. :sick:

22.12.11, 17:24

nuz nuz, prvoplanova logika tam je. ale bude podobne retardovana, ako logika kapitalizmu ako takeho. ono obvykle si clovek nekupuje najlacnejsie preto, aby stoj co stoj usetril, ale preto, ze na viac proste nema a taky bezny clovek nie je stat, aby to kupil a potom prevadzkoval donekonecna na dlh.

bolo by pekne vyniest graf priemerneho veku vozoveho parku vs. kadejake legislativne zasahy, ci tieto debilnormy nemaju nahodou presne opacny efekt.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

22.12.11, 17:56
Profil Zobrazit autorovy stránky

ventyl: opacny efekt? maji, ale JÁ SEM TADY ŠÉF A VYMYSLEL JSEM TO A VY DOLE SE TŘEBA POSERTE!! JA NA TO MÁM, MĚ TO NEZRUINUJE

Kalousek je nejvetsi *cenzurováno* ve vlade...staci si najit jeho zivotopis a plasej se mi kladiva! srac jeden

fatal: nedostanou pres drzku? ty mu pujdes dat pres drzku? ja? kdo?....a sametova revoluce uz nebude, kazdej si radsi bude stradat to malo, co ma, protoze se bojime, abysme nemeli jeste min ;)...me osobne to hrozne sere, ale co s tim jako jednotlivec udelam?, samozrejme, muzu se angazovat, ale ma to cenu?...a tady se dostavam k tomu, ze si stradam to svoje malo, abych nemel jeste min...zacarovanej kruh :)

22.12.11, 19:56
Profil ICQ
rejpal

Přesně jsi to vystihl, nikdo s tím nic neudělá a navíc příště budou všichni volit ty samé šmejdy jako minule. My dva to opravdu nezměníme.

23.12.11, 10:47

Fatal, já se k vám taky přidám. Stejně to ale nemá cenu moc řešit. Oni mají skoro všechno zadara, auto, jídlo v kantýně mají poloviční ceny než pro normální lidi v obchodech. Mají jízdné MHD zdarma, ale už jim ho chtějí zatrhnout. Navíc ty jejich statisícové platy. Pořád něco ten brýlatý z...d zpoplatňuje, zdražuje. Lidem na výplatách nikdo nepřidá, ale k..y ve vládě si neuberou, neboj!

29.12.11, 18:54
Dřevák na focení, neumí ostřit

a co to má za smyxl jízdné mhd zdarma, když s nim nikdo z nich nejezdí

29.12.11, 20:25
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další