Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 29.6.26, 23:56

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Osoba blízká 
Autor Zpráva

Příspěvek Osoba blízká
Tak mě dnes dostali cca 68 Km/h v obci,ještě jsem to stihnul otočit a jet jinudy,tak se ptám zda osoba blízká ještě platí,v létě minulý rok to bylo v pohodě,to mě ještě prošlo,tak nevím jestli od té doby nebyly nějaké změny zákona,dík

škoda Felicia 1,3 MPi
http://moje.auto.cz/Ladi/favalek.html
http://moje.auto.cz/Ladi/ala.html

23.4.09, 18:01
Příspěvek Reklama

Pan Kapitán

Příspěvek 
Nebylo by vic fer obetovat ty dva body a zacit jezdit v obci 50?

Melo by uz snad ted bejt platny ze kdyz se nenajde vinik, plati majitel.

Cvokárium: Youtube Instagram

23.4.09, 18:59
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
Jestli nejsi videt na fotce, tak porad osoba blizka plati

25.4.09, 14:04
Profil ICQ

Příspěvek 
Mě přišlo dneska předvolání, že jsem v Průmyslový ulici svo. 908142 Praha, spáchal přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu. Nepíšou nic o žádné rychlosti ani nic jinýho.

Co si mám pod tim představit ? A poradíte jak to nejlépe vyřešit ?

Díky moc.

27.4.09, 12:57
Profil ICQ

Příspěvek 
Pokud jsi ho spáchal, tak přijít, zaplatit a odejít. Pokud si nejsi jist, tak žádej důkazy.

27.4.09, 13:15

Příspěvek 
Jo jsem si jist že jsem to spáchal ale myslím že se to dá vyřešit dopisem s odvoláním na osobnu blízkou, proto zde píšu o radu.

27.4.09, 13:56
Profil ICQ

Příspěvek 
To by mě zajímalo, který blbec tu osobu blízkou vymyslel. :roll:

27.4.09, 14:29

Příspěvek 
gokralik píše:
To by mě zajímalo, který blbec tu osobu blízkou vymyslel. :roll:

osoba blizka je hlavne pro to, abys nemusel u soudu svedsit proti clenum rodiny, kdyz nechces
ale i kdyz se nak nasim vladarum podari ji z tohodle vyloucit. vzdycky to de svest na znamyho z kazachstanu, kdyz nebudes videt na fotce :P

27.4.09, 14:34
Profil ICQ

Příspěvek 
To je jasné, že nemusíš vypovídat, kdo to auto řídil. Ale konečně bych to ustanovil tak, že pokud nejde poznat, kdo vozidlo řídil, tak ať je stíhán majitel. A ten ať si to vyřídí s tím, kdo řídil osobně. :P

27.4.09, 14:38

Příspěvek 
gokralik píše:
To je jasné, že nemusíš vypovídat, kdo to auto řídil. Ale konečně bych to ustanovil tak, že pokud nejde poznat, kdo vozidlo řídil, tak ať je stíhán majitel. A ten ať si to vyřídí s tím, kdo řídil osobně. :P

to tezko pude, kdyz ti pripisou trestny body :wink:

27.4.09, 14:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Ne ne, žádným dopisem se to řešit nedá. Pokud jsi předvolaný k podání vysvětlení, musíš se tam dostavit, jinak ti (bez omluvení ze závažných důvodů) dají pořádnou pokutu. Přijdeš tam a uvidíš, co na tebe mají. Pokud fotku z radaru, kde jsi poznat, nic tě nezachrání. Pokud ale poznat nejsi, odepřeš podat vysvětlení. Nebudeš říkat nic o žádných blízkých osobách, jen že odmítáš podat výpověď. Na to máš podle zákona právo, pokud bys tím vystavil trestnímu stíhání nebo stíhání za přestupek sebe, nebo osobu blízkou. O této skutečnosti tě mají mj. povinnost poučit předtím, než začneš cokoliv vypovídat. Takže je to úplně legální možnost a nevidím důvod, proč ji nevyužít. Policajti mají potom samozřejmě možnost obstarat si důkazy i jinde (další svědky atd.), ale na to se většinou vykašlou, protože je to moc složité s malou šancí na úspěch.

27.4.09, 14:55

Příspěvek 
Jad píše:
Ne ne, žádným dopisem se to řešit nedá. Pokud jsi předvolaný k podání vysvětlení, musíš se tam dostavit, jinak ti (bez omluvení ze závažných důvodů) dají pořádnou pokutu. Přijdeš tam a uvidíš, co na tebe mají. Pokud fotku z radaru, kde jsi poznat, nic tě nezachrání. Pokud ale poznat nejsi, odepřeš podat vysvětlení. Nebudeš říkat nic o žádných blízkých osobách, jen že odmítáš podat výpověď. Na to máš podle zákona právo, pokud bys tím vystavil trestnímu stíhání nebo stíhání za přestupek sebe, nebo osobu blízkou. O této skutečnosti tě mají mj. povinnost poučit předtím, než začneš cokoliv vypovídat. Takže je to úplně legální možnost a nevidím důvod, proč ji nevyužít. Policajti mají potom samozřejmě možnost obstarat si důkazy i jinde (další svědky atd.), ale na to se většinou vykašlou, protože je to moc složité s malou šancí na úspěch.

Děkuji konečně vyčerpávající odpověď.

27.4.09, 14:59
Profil ICQ

Příspěvek 
Dr Meduza píše:
gokralik píše:

to tezko pude, kdyz ti pripisou trestny body :wink:

To ano, ale byl by to bič na řidiče. Půjčil bys potom auto svému známému/kamarádovi/synovi když by kvůli němu strhli body tobě? Já jen pokud bych ho nechal zaplatit tu pokutu a ještě bych mu pořádně vynadal. Takže nejhůř by na tom zůstal skutečný viník.

Mimochodem neznám moc lidí, co by jim chyběly body. Možná jednoho, dva, ale to jsou piráti silnic jak se patří a jsem rád, že jim hoří koudel u prdele.

27.4.09, 15:26

Příspěvek 
Mě teda taky body nechybí ale vyhrál jsem 2 body někdy v říjnu a teď když bych měl dostat další tak celej půl rok bez přestupku bude k ničemu a můžu začít odznova. Takže časem pomalu ale jistě se těch 12 bodů nashromáždí.

27.4.09, 16:25
Profil ICQ

Příspěvek 
gokralik píše:
Ale konečně bych to ustanovil tak, že pokud nejde poznat, kdo vozidlo řídil, tak ať je stíhán majitel. A ten ať si to vyřídí s tím, kdo řídil osobně. :P

Koukam, ze nam tu vyrusta mlady, nadejny bolsevik :)
Trestat lidi za poruseni nejakeho pausalniho limitu, kdy nikomu nevznikla zadna ujma, dokonce dotycny se tohoto poruseni ani nedopustil, je pouze "vinen" vlastnictvim vozidla, kterym byl prestupek spachan ...
Mozna, ze ty mas svoje vlastni auto, ktere nekomu pujcis jen predanim klicu z ruky do ruky, ale existuji rodiny, kde maji dve a vice aut, pricemz klice s doklady lezi na botniku a auta jsou volne k uziti, chces je tedy nutit udelat si z domova vezeni a zavest kvuli hamiznosti soukromych subjektu napojenych na ministerstvo nejakou evidenci, aby se dalo zpetne zjistit, kdo pred jedenacti mesici auto ridil jen proto, aby jsi statu usnadnil vybirani rychlostni dane a nasledne se na casti techto penez mohl napakovat soukromy subjekt?

Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!

27.4.09, 16:53
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další