| Autor |
Zpráva |
|
Ladin
|
 Osoba blízká
Tak mě dnes dostali cca 68 Km/h v obci,ještě jsem to stihnul otočit a jet jinudy,tak se ptám zda osoba blízká ještě platí,v létě minulý rok to bylo v pohodě,to mě ještě prošlo,tak nevím jestli od té doby nebyly nějaké změny zákona,dík
_________________ Škoda favorit GLXI Solitaire 94, 250 000 Km,BMM 50 Kw LPG Alfa romeo 156 2,4 JTDm (129 Kw) škoda Felicia 1,3 MPi http://moje.auto.cz/Ladi/favalek.html http://moje.auto.cz/Ladi/ala.html
|
| 23.4.09, 18:01 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
Nebylo by vic fer obetovat ty dva body a zacit jezdit v obci 50?
Melo by uz snad ted bejt platny ze kdyz se nenajde vinik, plati majitel.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
| 23.4.09, 18:59 |
|
 |
|
Dr Meduza
|
Jestli nejsi videt na fotce, tak porad osoba blizka plati
_________________ Rezorit 136L LPG rv 90 vymena za Hnujdai Coupe 2.0 LPG
|
| 25.4.09, 14:04 |
|
 |
|
=KARI=
|
Mě přišlo dneska předvolání, že jsem v Průmyslový ulici svo. 908142 Praha, spáchal přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu. Nepíšou nic o žádné rychlosti ani nic jinýho.
Co si mám pod tim představit ? A poradíte jak to nejlépe vyřešit ?
Díky moc.
|
| 27.4.09, 12:57 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11981 Bydliště: Český Těšín
|
Pokud jsi ho spáchal, tak přijít, zaplatit a odejít. Pokud si nejsi jist, tak žádej důkazy.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 27.4.09, 13:15 |
|
 |
|
=KARI=
|
Jo jsem si jist že jsem to spáchal ale myslím že se to dá vyřešit dopisem s odvoláním na osobnu blízkou, proto zde píšu o radu.
|
| 27.4.09, 13:56 |
|
 |
|
gokralik
|
To by mě zajímalo, který blbec tu osobu blízkou vymyslel. 
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 27.4.09, 14:29 |
|
 |
|
Dr Meduza
|
gokralik píše: To by mě zajímalo, který blbec tu osobu blízkou vymyslel. 
osoba blizka je hlavne pro to, abys nemusel u soudu svedsit proti clenum rodiny, kdyz nechces
ale i kdyz se nak nasim vladarum podari ji z tohodle vyloucit. vzdycky to de svest na znamyho z kazachstanu, kdyz nebudes videt na fotce 
|
| 27.4.09, 14:34 |
|
 |
|
gokralik
|
To je jasné, že nemusíš vypovídat, kdo to auto řídil. Ale konečně bych to ustanovil tak, že pokud nejde poznat, kdo vozidlo řídil, tak ať je stíhán majitel. A ten ať si to vyřídí s tím, kdo řídil osobně. 
|
| 27.4.09, 14:38 |
|
 |
|
Dr Meduza
|
gokralik píše: To je jasné, že nemusíš vypovídat, kdo to auto řídil. Ale konečně bych to ustanovil tak, že pokud nejde poznat, kdo vozidlo řídil, tak ať je stíhán majitel. A ten ať si to vyřídí s tím, kdo řídil osobně. 
to tezko pude, kdyz ti pripisou trestny body 
|
| 27.4.09, 14:46 |
|
 |
|
Jad
Registrován: 28.11.06, 17:52 Příspěvky: 188 Bydliště: Č. Budějovice
|
Ne ne, žádným dopisem se to řešit nedá. Pokud jsi předvolaný k podání vysvětlení, musíš se tam dostavit, jinak ti (bez omluvení ze závažných důvodů) dají pořádnou pokutu. Přijdeš tam a uvidíš, co na tebe mají. Pokud fotku z radaru, kde jsi poznat, nic tě nezachrání. Pokud ale poznat nejsi, odepřeš podat vysvětlení. Nebudeš říkat nic o žádných blízkých osobách, jen že odmítáš podat výpověď. Na to máš podle zákona právo, pokud bys tím vystavil trestnímu stíhání nebo stíhání za přestupek sebe, nebo osobu blízkou. O této skutečnosti tě mají mj. povinnost poučit předtím, než začneš cokoliv vypovídat. Takže je to úplně legální možnost a nevidím důvod, proč ji nevyužít. Policajti mají potom samozřejmě možnost obstarat si důkazy i jinde (další svědky atd.), ale na to se většinou vykašlou, protože je to moc složité s malou šancí na úspěch.
|
| 27.4.09, 14:55 |
|
 |
|
=KARI=
|
Jad píše: Ne ne, žádným dopisem se to řešit nedá. Pokud jsi předvolaný k podání vysvětlení, musíš se tam dostavit, jinak ti (bez omluvení ze závažných důvodů) dají pořádnou pokutu. Přijdeš tam a uvidíš, co na tebe mají. Pokud fotku z radaru, kde jsi poznat, nic tě nezachrání. Pokud ale poznat nejsi, odepřeš podat vysvětlení. Nebudeš říkat nic o žádných blízkých osobách, jen že odmítáš podat výpověď. Na to máš podle zákona právo, pokud bys tím vystavil trestnímu stíhání nebo stíhání za přestupek sebe, nebo osobu blízkou. O této skutečnosti tě mají mj. povinnost poučit předtím, než začneš cokoliv vypovídat. Takže je to úplně legální možnost a nevidím důvod, proč ji nevyužít. Policajti mají potom samozřejmě možnost obstarat si důkazy i jinde (další svědky atd.), ale na to se většinou vykašlou, protože je to moc složité s malou šancí na úspěch.
Děkuji konečně vyčerpávající odpověď.
|
| 27.4.09, 14:59 |
|
 |
|
gokralik
|
Dr Meduza píše: gokralik píše: To je jasné, že nemusíš vypovídat, kdo to auto řídil. Ale konečně bych to ustanovil tak, že pokud nejde poznat, kdo vozidlo řídil, tak ať je stíhán majitel. A ten ať si to vyřídí s tím, kdo řídil osobně.  to tezko pude, kdyz ti pripisou trestny body 
To ano, ale byl by to bič na řidiče. Půjčil bys potom auto svému známému/kamarádovi/synovi když by kvůli němu strhli body tobě? Já jen pokud bych ho nechal zaplatit tu pokutu a ještě bych mu pořádně vynadal. Takže nejhůř by na tom zůstal skutečný viník.
Mimochodem neznám moc lidí, co by jim chyběly body. Možná jednoho, dva, ale to jsou piráti silnic jak se patří a jsem rád, že jim hoří koudel u prdele.
|
| 27.4.09, 15:26 |
|
 |
|
=KARI=
|
Mě teda taky body nechybí ale vyhrál jsem 2 body někdy v říjnu a teď když bych měl dostat další tak celej půl rok bez přestupku bude k ničemu a můžu začít odznova. Takže časem pomalu ale jistě se těch 12 bodů nashromáždí.
|
| 27.4.09, 16:25 |
|
 |
|
bitmap
|
gokralik píše: Ale konečně bych to ustanovil tak, že pokud nejde poznat, kdo vozidlo řídil, tak ať je stíhán majitel. A ten ať si to vyřídí s tím, kdo řídil osobně. 
Koukam, ze nam tu vyrusta mlady, nadejny bolsevik
Trestat lidi za poruseni nejakeho pausalniho limitu, kdy nikomu nevznikla zadna ujma, dokonce dotycny se tohoto poruseni ani nedopustil, je pouze "vinen" vlastnictvim vozidla, kterym byl prestupek spachan ...
Mozna, ze ty mas svoje vlastni auto, ktere nekomu pujcis jen predanim klicu z ruky do ruky, ale existuji rodiny, kde maji dve a vice aut, pricemz klice s doklady lezi na botniku a auta jsou volne k uziti, chces je tedy nutit udelat si z domova vezeni a zavest kvuli hamiznosti soukromych subjektu napojenych na ministerstvo nejakou evidenci, aby se dalo zpetne zjistit, kdo pred jedenacti mesici auto ridil jen proto, aby jsi statu usnadnil vybirani rychlostni dane a nasledne se na casti techto penez mohl napakovat soukromy subjekt?
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
| 27.4.09, 16:53 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |