Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 30.6.26, 00:15

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Vseobecny dotaz 
Autor Zpráva

Příspěvek Vseobecny dotaz
Ekologicka likvidace - protokol
Platí ještě nutnost ekologické likvidace auta za určitý poplatek s vydáním protkolu o likvidaci, který je nutný k odhlášení vozidla?

Dan z emisí
Kolik by činila daň co je nově zavedena na Felici rv. 97?

Přemýšlím o koupi nového auta Felicie, nyní mám Favorita, chtěl bych ho však nechat na díly pro Felinu, jelikož tam bylo hodně dílu vyměněno a dále na rozprodání dílů a pak vrakáč. Je možné toto udělat legálně s ohledem na součásný zákon? Myslím legálně jako běžný člověk, na finty se neptám.

Dále jak je to s pojistkou na auto? Povinné ručení, uzavírá se nová smlouva nebo se přepíše na nové auto? V případě nové jak je to s vyrovnáním částky ze staré pojistky, jestli vůbec nějaké vyrovnání je.

Děkuji za případné rady

10.2.09, 23:18
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Prosim odpovezte nekdo, uz zde bylo 14 lidi v tomto prispevku, potreboval bych vedet odpoved nejlepe hned. Dekuji

10.2.09, 23:43
Hluchoň

Příspěvek 
Legálně rozprodat auto na díly v souladu se zákonem nejde. Pro odhlášení je potřeba auto ekologicky zlikvidovat. JIný postup je obcházení zákona.

Jak velká je daň nevím.

Zbavit se favorita a koupit si felicii považuji za cestu z bláta do louže, Je to jen větší upgrade, chceme-li, vymakaný facelift, Ale nic zásadního pokud jde o konstrukci. Raději bych volil fabii. To je skutečně jiný model auta.

10.2.09, 23:49
Profil ICQ

Příspěvek 
Chci Octavii, ale v soucasne dobe nejsou na ni finance, Favorit je pred rozsypanim, nema cenu do nej vrazet uz dalsi penize, tak jsem to myslel tak ze bych koupil Felici a pripadne poruchy a problemy resil funkcnimi dily z Favorita diky shodnosti. Ano resenim je setrit, ale necim se jezdit hold musi

10.2.09, 23:55

Příspěvek 
hrhrhr. Co zkusit hledat? Napsáno likvodaci bylo hodně. Např:
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... etodick%FD
Nebo tady:
http://skoda-virt.cz/cz/forum/legislati ... hlasovani/
S dokladem o vyřazení zajdeš na pojišťovnu, zrušíš pojistku a zbytek Ti vrátí. Bonus Ti pak převedou na jiné vozidlo

11.2.09, 00:04

Příspěvek 
eko dan z auta - melo by to za feldu bejt asi 3 kKc
eko likvidace - prej je od noveho roku novinka, ze reknes ze auto zmenilo ucel a ted ti slouzi jako treba detske piskoviste a uz ho nemusis ekolikvidovat, pripadne si ekolikvidaci koupit cca 500 kc.
Pojiska- na stare auto co ekozlikvidujes ji zrusis ( vratej ti prachy za kazdej este nezapocatej mesic ) a na novou feldu pojisku zridis novou ( muzes pouzit bonusy ze stareho favority ).
Vymena Facka za Feldu - taky jsem ji provedl ( byl jsem nucen vzhledem k tvrdosti obrobniku a nedostatecne tuhosti kastle ) a jsem nadmiru spokojenej.
Je pravda ze felda je jen zaoblene facko zadnou novou technologii v ni necekej, podstatne je to ze tam neni vse zrezle jak na facku. Na facku pri jakekoliv vymene jakehokoliv dilu ze vzdy min jeden sroub utrhnul a bylo potreba sundat i dil vedle, pripadne odvrtat, obrousit, na felde je to pohoda.
Vit ti radi koupit Fabku - tam se ale nedostanes na nakou rozumnou cenu. behem cca tejdne bych mel mit na prodej nake podnikove feldy ( jezdili sice snima prasata, ale vzdy max 1-2 lidi zadne pretezovani, pravidelnej autorizovanej servis kde se nesetrila kazda stovka ) a cena bude nekde +- 15 kKč.

11.2.09, 00:09
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
Dusche píše:
eko dan z auta - melo by to za feldu bejt asi 3 kKc
eko likvidace - prej je od noveho roku novinka, ze reknes ze auto zmenilo ucel a ted ti slouzi jako treba detske piskoviste a uz ho nemusis ekolikvidovat,
ano to sice lze, ale cetl jsem o tom clanek, kde nekdo odpovedny, snad z ministerstva, uvadel, ze se rozhodne nema jednat o zpusob jak legalizovat prodej auta na dily, ze je stale potreba auto ekologicky zlikvidovat protoze obsahuje nebezpecne odpady a blablabla...

k ceně fabie, zalezi co je rozumna cena, kolem sta tisic jsou pekne

rezate srouby na favoritu jsou problem, pokud se o auto nekdo nestara, ja jsem neutrhnul zatim ani jeden a to snad neni vec, kterou bych nerozebiral, nepaušalizujme tedy prosim

11.2.09, 00:15
Profil ICQ

Příspěvek 
Dekuji za prispveky, pomohly mi.

11.2.09, 00:18
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]