Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 30.6.26, 05:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Favorit 135GLX na LPG, vysoká spotřeba, prosím o radu 
Autor Zpráva

Příspěvek Favorit 135GLX na LPG, vysoká spotřeba, prosím o radu
Zdravím před týdnem jsem si koupil Favorita 135GLX, 93 rok, najeto 108000Km, na LPG - Lovato, v celkem dobrém stavu, jen mě čekají měnší opravy karoserie...
Po výměně oleje:-) Ale narazil jsem na menší problémy, které bych rád vyřešil, protože chci mít auto v dobrém stavu, prostě mazel :D

- když nemam sešláplou spojku tak v části motoru něco tak divně "klape", ale pokud ji sešlápnu, tak je vše v pořádku. Řazení jde někdy krásně a někdy se zadrhává, mam problém zařadit rychlost...:( Čím to může být, co kde vyměnit, promazat, seřídit..?

- příjde mi, že mi už klape rozvodový řetěz - je to možné, kolik výjde výměna a jak je důležitá?

- když jezdím na benzin tak za studena startuje krásně, ale když se motor víc ohřeje tak mám problém se startováním kde je chyba?

- vyměnit termostat?? ( jezdím do školy, cca 25Km, 4 lidi a za cestu se auto neohřeje víc jak do ty polohy co je mezi malou a potom velkou čárkou je to normální? - topí, ale normálně, velmi dobře )

- po delší době jízdy na LPG mi na volnoběh běží cca 400-500ot. a ani mi nedobíjí altik, kde je chyba?

- při cestování mi příjde, že mi to na plyn žere strašně moc... tankuju např. za 300 ( 16.50/l ) a najedu na to 100Km čili spotřeba víc jak 12L/100Km a nevím co mám dělat:(

Prosím o rady a nebo popř. o doporučení dobrého servisu, nebo někoho kdo tomu rozumí a rád se mi na to za nějakou tu korunu podívá. Sever čech - Liberecký kraj.
Moc díky
:!:

2.9.08, 16:32
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Diamantova je kde :?:

Termostat je asi mrtvy.
Rozvody mozu byt kludne na vymenu.
Sviecky tiez. Nejake zarucene.. podla rady Milosa Slovacka

edit: Mas BMM a katalizator?

2.9.08, 17:01

Příspěvek 
pri 135ke je spotreba 10-12l/100km úplne normálna, mne zníženie sotreby priniesla až zmena kompresie... ale sviečky a VN musíš mať v 100% stave, LPG je náchylnejšie na kvalitu iskry...

2.9.08, 19:41

Příspěvek 
Tak s tou spojkou to bude asi v háji, možná už bude na výměnu, to ti poradí někdo jiný.

Klepající a řachtající zvuk je pro Favority a Felicie naprosto normální, pokud to není opravdu velký rachot nebo nekolísá volnoběh, ještě něco vydrží.

Za tepla možná chytá špatně protože vlivem teploty se vypaří benzín z karbu...nebo aspoň myslím.

Možná jenom kecá budík. Pokud to topí po pár km; pokud motor nevře; pokud je po těch pár km teplý chladič, tak prostě budík kecá (ale nemusí).

S tím volnoběhem mi to dělalo taky, mám Lovato a 3 seřizovací šrouby - volnoběh, první komoru a druhou komoru karburátoru. Nastartuj motor na plyn, a toč tím velkým šroubem na reduktoru až motor poběží tak zhruba 1000ot/min. Vyšší volnoběh zastudena neuškodí a za tepla bude držet krásných 800 (toto je potřeba seřizovat delší dobu než to bude eňo ňůňo).

Spotřebu jsem měl taky podobnou jakou ty. Vyřešilo to až dlouhé laborování s oněmi třemi šrouby. Pokud ti do filtrboxu vedou dvě hadice, tak ta blíž kabiny je pro první komoru. Ten šroub utahuj (případně koriguj volnoběh šroubem na reduktoru) a až se motoru moc nebude chtít točit, tak povol o čtvrt či o půl otočky. Jdi to projet, zjisti jak to jezdí a pak opět utahuj nebo povoluj, podle toho co bude potřeba. To samé pak s druhým šroubem, ale tady už to bude těžší, protože budeš muset vždy auto projet trochu brutálněji. Více šlapat na plyn. Zase utahuj a pak to jdi projet...pokud dupneš na plyn a auto se bude dusit tak ho povol a tak pořád dokola až se ti to bude zdát ok (tedy ne moc lenivé) když si takhle budeš hrát 3 měsíce tak jako já, dočkáš se třeba spotřeby 8l/100 jako já. :wink:

Jo a jedna poznámka. Úplně by možná stačilo nechat vyměnit membrány v reduktoru. Sice já je tam mám 14 let a auto pořád jezdí jako blázen. Taky doporučuju koupit nové VN kabely a svíčky. Já doporučuju Boschky, ostatní NKG.

2.9.08, 20:32

Příspěvek 
gokralik píše:
Tak s tou spojkou to bude asi v háji, možná už bude na výměnu, to ti poradí někdo jiný.

Klepající a řachtající zvuk je pro Favority a Felicie naprosto normální, pokud to není opravdu velký rachot nebo nekolísá volnoběh, ještě něco vydrží.

Za tepla možná chytá špatně protože vlivem teploty se vypaří benzín z karbu...nebo aspoň myslím.

Možná jenom kecá budík. Pokud to topí po pár km; pokud motor nevře; pokud je po těch pár km teplý chladič, tak prostě budík kecá (ale nemusí).

S tím volnoběhem mi to dělalo taky, mám Lovato a 3 seřizovací šrouby - volnoběh, první komoru a druhou komoru karburátoru. Nastartuj motor na plyn, a toč tím velkým šroubem na reduktoru až motor poběží tak zhruba 1000ot/min. Vyšší volnoběh zastudena neuškodí a za tepla bude držet krásných 800 (toto je potřeba seřizovat delší dobu než to bude eňo ňůňo).

Spotřebu jsem měl taky podobnou jakou ty. Vyřešilo to až dlouhé laborování s oněmi třemi šrouby. Pokud ti do filtrboxu vedou dvě hadice, tak ta blíž kabiny je pro první komoru. Ten šroub utahuj (případně koriguj volnoběh šroubem na reduktoru) a až se motoru moc nebude chtít točit, tak povol o čtvrt či o půl otočky. Jdi to projet, zjisti jak to jezdí a pak opět utahuj nebo povoluj, podle toho co bude potřeba. To samé pak s druhým šroubem, ale tady už to bude těžší, protože budeš muset vždy auto projet trochu brutálněji. Více šlapat na plyn. Zase utahuj a pak to jdi projet...pokud dupneš na plyn a auto se bude dusit tak ho povol a tak pořád dokola až se ti to bude zdát ok (tedy ne moc lenivé) když si takhle budeš hrát 3 měsíce tak jako já, dočkáš se třeba spotřeby 8l/100 jako já. :wink:

Jo a jedna poznámka. Úplně by možná stačilo nechat vyměnit membrány v reduktoru. Sice já je tam mám 14 let a auto pořád jezdí jako blázen. Taky doporučuju koupit nové VN kabely a svíčky. Já doporučuju Boschky, ostatní NKG.

Moc díky za rady :!: :P
Termostat radši vyměním není to tak drahá záležitost ( jakou si mám koupit chladící kapalinu? )
Jinak ty kabely tedy taky koupím a ještě jaký typ těch svíček přesně? Já jsem teď našel nějaký Brisk přesně pro plyn, sice jsou dražší, ale pokud stojí za to, tak to do toho investuji. A to stim hraním ty regulace toho plynu, až tohle všechno vyměním tak uvidim jaká bude spotřeba a popř. se na to vrhnu:P Jinak neseřídili by mi to taky tam, kde mi ten plyn dělali?

2.9.08, 21:20

Příspěvek 
Samozřejmě seřídili, ale z vlastní zkušenosti ti to tam zprasí...pokud to není opravdu dobrá firma. Většinou jsem se setkal s menšími dílnami kde jedou auta jak na běžícím pásu a o kvalitu zpracování tam nezavadíš. Já mám svíčky Bosch super plus, předtím vydržely cca 50000km a auto jelo pořád krásně. Teď jsou tam nové. 8) ani nejsou speciálně na plyn. Moc tomu nevěřím, aby to jelo líp si představit neumím.

Teď vidím žes ho koupil před týdnem. Jako první věc bych fakt vyměnil kabely, svíčky, chladící kapalinu, filtry a oleje (i v převodovce) a pak bych laboroval co dál.

Tu chladící kapalinu ti řeknou v každé mototechně. Pro jistotu bych to při výměně soustavu pročistil speciálním přípravkem a případně utěsnil takovým tím práškem. V mototechně budou vědět. :wink:

2.9.08, 22:25

Příspěvek 
Podle mapy.cz jsi asi z Turnova že? Pokud jsi auto-amatér, tak by ti na to někdo mohl kouknout.

2.9.08, 22:28

Příspěvek 
Fakt věžák jak kráva.

3.9.08, 06:47

Příspěvek 
gokralik píše:
Podle mapy.cz jsi asi z Turnova že? Pokud jsi auto-amatér, tak by ti na to někdo mohl kouknout.

Olej mám už vyměněný + filtr. Teď tedy koupím ty svíčky, kabely, termostat, chladící, kapalinu a ten převodový olej a potom uvidim jaká bude spotřeba. A stim seřízením si zkusím teda pohrát:P Jinak jsem tankoval za 300Kč ( 18L ) a najel jsem na to 100Km v 5lidech, cca 80Km max. Takže spotřeba dle mě příšerná na ten plyn:( Jinak jsem z Turnova no... víš o někom kdo tomu rozumí a rád by se na to podíval?

3.9.08, 14:41

Příspěvek 
To netuším, jsem z přesně opačného konce republiky. Zkus si s tím pohrát podle mého návodu. Jsem schopen ti tady dělat technickou oporu....myslím že tam nemáš už vůbec co víc zkazit....300kč na 100km jezdím za míň i na benzín.

3.9.08, 22:56

Příspěvek 
gokralik píše:
To netuším, jsem z přesně opačného konce republiky. Zkus si s tím pohrát podle mého návodu. Jsem schopen ti tady dělat technickou oporu....myslím že tam nemáš už vůbec co víc zkazit....300kč na 100km jezdím za míň i na benzín.

Přesně no, bylo to teda přesně 125Km a ne 100... Až to vyměním tak to zkusím seřídit a uvidíme. Pokud bych něco nevěděl tak se zeptám, zatím díky.

4.9.08, 15:28

Příspěvek 
KROOKOUS: Ten klepavý zvuk na volnoběh,ktery zmizí se seslápnutím spojky dělá na 100 procent předlohová hřídel v převodovce,resp.její ložiska.Je to sice nepříjemné,ale delá to více,či měně u všech starších aut a na jízdu a spolehlivost to nemá vliv..

4.9.08, 15:32
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]