Fabii 1,4 za 256tis nebo octavii Tour 1,6 za 273tis?
| Autor |
Zpráva |
|
Dawid130
|
patrik-hp píše: Obě auta jsou dobrý. Vybírej tedy podle velikosti zavazadlového prostoru,zda-li se ti šikne menší nebo větší na úkor např.parkování nebo manévrovatelnosti konkrétně tedy partnerce.V obou autech až zas tak markantní rozdíl není. P.S. Hlavně né Forda nebo něco francouzkýho.Toho se proboha vyvaruj?!!! a Vy někteří nevim jestli jste Škodováci se styďte?!  ...Nechápu jak se můžete vyjádřovat na konkrétně tomto webu o autech jiných značkách popravdě velmi sráčskejch?!!!!...  No buď již.Jste asi další zákazníci kdo stojej frontu na kopu šrotu se značkou Ghia nebo s píčou na chladiči nebo na Hyundai nebo Peugeot,Land Rover,Opel.. kde taky není o co stát.S tou si tedy kupte Forda,Renault nebo cokoliv jinýho popřípadě Fiata a můžete jít machrovat  Ale nechlubte se tím,brzo domachrujete.  A jestli je tu web o této značce je na místě jí ctít..Až budete měnit hadice např. na nový Fiestě po 15000 km že jsou prodřený,poserete se z toho nejen z ceny.....to samý kotouče na Hyundai,kde to servete i s ložiskama protože ty šikmovoký hovada to jinak nevymysleli...Spojky a jiný veci jako rozvody,lanovody,nápravy atd...spousty nepovedenejch sračkovin. Přestantě hanit a najděte si babu jak říká Nepér.Máte roupy  Mě se chce říct Držte už taky huby o Škodovkách a jejich nemocech...víte o tom někdy kulový ale hlavně že víte jak je dobrej Ford,Citroen,Opel nabo Scénic...Jste....víte co.Nechci tady z toho dělat Virt a kázat,ale čeho je moc toho je příliš....rada na závěr...Mlčeti skoro vždycky zlato  toť můj názor?! 
No ty seš mi nějakej chytrej.
|
| 25.1.09, 18:18 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
venda
|
patrik-hp píše: ....rada na závěr...Mlčeti skoro vždycky zlato  toť můj názor?! 
Tak proč se jí nedržíš? Za tu snůšku urážek a blábolů by jsi měl sám nad sebou zastydět.
|
| 25.1.09, 18:21 |
|
 |
|
maattto
|
nie 100 bodov ale 10 000 pre patrik-hp
Citace: OI je zase prostoru (dejme tomu) dost ale podvozek stojí za úplnou <|>.
Ved vravim podvozok fabia=podvozok porsche
Ale inak videl som ako O I totalne zrolovala peugot 206 v 40km/h na O I zadny naraznik-jeden skrabanec  a na tom peugote  odlomene koleso z napravy zrolovany blatnik zdvihnuta predna kapota na motore  :D:D vsetky svetla rozbite (tie co utrpely naraz) dokonca susediace svetlo malo prasknuty reflektor
No ja som v podstate bol pasazierom O I ale sedel som v zadu. A ten naraz? ani som nevedel ze sme do dacoho vrazili
Vyhody fabii: otcovej kolegine syn, a môjho kamosa pracovnik v 120 v zakrute celne vrazil do stromu, poziarnik povedal: "kde je ten mrtvy?" a ten mrtvy s par skrabancami spoza poziarnika vyslovil slova "ja som sofer"
_________________ Fabia 1.2HTP 40KW, Modra, 85 000km
|
| 25.1.09, 21:14 |
|
 |
|
Dawid130
|
maattto píše: Ved vravim podvozok fabia=podvozok porsche
Podvozek fabie není špatný to ano..... U kombíka mě příjde lepší
|
| 25.1.09, 21:38 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
chceš velký auto pro rodinu ?...vem oktávku
chceš malý auto pro přítelkyni (manželku) na nákupy a vejlety, kde bude parkovat? vem fábku
já teď osobně bych šel do červený fábie s bílou střechou, 15"tkama kolama, 1,4 v nějaký lepší výbavě za ty prachy co nabízíš ty....třeba se to za pár let změní, ale teď rodinu neplánuju, bydlet kde mám, a na dovolenou se to tam taky vejde 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 25.1.09, 22:38 |
|
 |
|
Dawid130
|
|
| 25.1.09, 22:51 |
|
 |
|
maattto
|
Sú nádherné
_________________ Fabia 1.2HTP 40KW, Modra, 85 000km
|
| 25.1.09, 22:58 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Dawid130 píše: No nejsou krásné?
Takto na fotkách ano, ale při bližším ohledání zjistíš, jak jsou ta auta odfláknutá. 
|
| 25.1.09, 23:03 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
ja by som sa mozno popozeral po rocnych, 2 rocnych autach
OI je naozaj zastarala a na dnesnu dobu je to nepostacujuce (nehladiac na to ze vzadu je tolko miesta ako vo fabii ak nie menej)
fabia II je podla mna vpoho, ak nebere HTP
ja osobne by som nekupil ani jedno...
siel by som do ojazdeneho auta, tak do 3 rokov, motor aky len chces, znacka Audi, VW a myslim ze budes spokojny
a teraz komentare ostatnym  :
patrik-hp píše: Obě auta jsou dobrý. Vybírej tedy ....
sory Patrik ale v poslednej dobe zacinam byt celkom sklamany z tvojich komentarov...
a tak vseobecne:
kazda automobilka ma svoje pozitivne aj negativne stranky
skodovka robi, ako by som to povedal, lacne odvodeniny VW, sockomobily typu HTP ale aj superb co je za tie prachy vyborne auticko
1,4 16V 55kw? to si robite srandu?? co si nejaka automobilka dovoli vyrabat taky slaby motor v dnesnej dobe ked napr, renault dava bezne 1,4 16V 74kW...
tie auta su pomalsie ako daktore skodovky spred takmer dvoch dekad! a neboli to ani vtedy ziadne trhace asfaltu. pretoze vykonu sice pridaju az 5kW ale aj dalsich 200kg hmotnosti...
najvacsia vyhoda - fabka II ma vzadu neuveritelne vela miesta. u mna to tymto konci
podvozok porsche...  ...  sice som nemal tu cest soferovat novy swift, ehm, fabiu, ale ak to bude ako predchadzajuca tak cisty priemer tej doby (soferoval som polo aj fabkiu I ktore mali ten isty podvozok) takze to prirovnanie je minimalne z tohoto dovodu komicke
co vidim ako obrovsku devizu vsetkych skodoviek je velka siet servisov, nizka cena, vcelku spolahlivost ale je to stale praobycajne prachsproste auto co ma kazdy druhy. nieco ako komunisticke svetre
VW (skoda) diesle? ano, vykon maju, ale to je to jedine (neberem do uvahy tie najnovsie commmon-raily ktorych je ale malo).
spotreba vyssia ako ine, zvuk ala zetor, emisie vyssie ako konkurencia.... no to nic moc proste, sice VAG vymyslel tdi ale technologicky uz umreli...
nebudem teraz obhajovat nejaku znacku ale otvorene: na vela nazoroch je vidno iste priklananie k nejakej znacke
napriklad poviem otvorene, mame renault clio a favorita, kazdy ma vyhody a nevyhody, favorit je proste primitivny, nas aj spolahlivy a tam to konci, vykon maly, spotreba na vykon slabota, drzanie na ceste ani s HPckami stale lepsie ako niektore nove bezne auta, bezpecnost nulova ale ako auto na hranie a na chatovacky uplne genialne
clio je tiche, vcelku pohodlne, vykon uplne postacujuci (nastastie mame druhy najvykonnejsi motor, chudaci s 1,2 to nemaju lahke...), kufor maly, vzadu malo miesta na hlavu, podvozok zatial najlepsi aky som zazil v obdobnych autach (staci si pozret fifth gear, nevedia si ho vynachvalit), interier prehladny jednoduchy, prevodovka gumova, prilis kratka 5ka
edit: a ak je fabia II krasna co potom napriklad toto http://img515.imageshack.us/img515/3541 ... mg0jd3.jpg hm?
krasne vidno ako clovek kupou auta straca objektivitu pri hodnoteni
a to este neberem do uvahy aka je fabca neskutocne dizajnovo originalne riesenie http://www.kurzy.cz/zpravy/131358-fabia ... -opisoval/
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
Naposledy upravil deekay dne 25.1.09, 23:20, celkově upraveno 2
|
| 25.1.09, 23:04 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11981 Bydliště: Český Těšín
|
Mě se kupříkladu nová Fabia taky líbí. Samozřejmě je to věc vkusu každého člověka. Ale stím vnitřním prostorem, co tady píše Ondras83 bych možná nesouhlasil. Octavica I rozhodně není rodinné auto, je to spíš "reprezentativní" nebo služební vůz pro jednoho, max dva lidi. Místa vzadu je méně než ve Favoritu a domnívám se, že i nová Fabia je na tom líp.
Já bych byl pro Fabii. Je to líbivé (aspoň v každém vzbuzuje nějaké emoce) a moderní auto a prostoru v kufru bude určitě dost.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 25.1.09, 23:08 |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
Registrován: 19.11.06, 17:11 Příspěvky: 12402 Bydliště: Pardubice - jihozápadní okolí
|
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
| 25.1.09, 23:13 |
|
 |
|
Dawid130
|
gokralik píše: a prostoru v kufru bude určitě dost.
Pokud se jedná o tu krátkou dvojkovou tak nic moc kufr. u kombíka je to paráda.
|
| 25.1.09, 23:17 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11981 Bydliště: Český Těšín
|
Dawid130 píše: gokralik píše: a prostoru v kufru bude určitě dost. Pokud se jedná o tu krátkou dvojkovou tak nic moc kufr. u kombíka je to paráda.
Pokud tím "nic moc" myslíš aspoň srovnatelný objem jako má Favorit/Felda, tak by mi to stačilo. Přecijen každý den nestěhujem manželskou postel a obývákovou stěnu ne?
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 25.1.09, 23:23 |
|
 |
|
PJDefort
|
Já to teda nepročítal tak nějak celý, ale všim sem si na začátku komentáře od Víta... Kamarád má O1 1.6 75kW, je to 2001 a aut.převodovka...kupoval to někdy 2006 se 115000km. Dneska sem s nim jel, nechal mě řídit, má najeto 202000km...motor má hodně pěknej tah, jeli sme ve 4 lidech, průměrná spotřeba svítíla 7,8L/100km..Co sem se tak ptal, tak jediný co se na motoru měnilo byli rozvody při 120kkm, jedna lambda (nevim která) při 180kkm a termostat. Motor nežere olej (nějakej Castrol 5W-40), ani nevykazuje jiný opotřebení a to kámoš nejezdí zrovna jako důchodce, dost často sešlapuje plyn na podlahu, přičemž automatická převodovka řadí v omezovači...Jinak teď nedávno měnil čepy nebo ramena, teď nevim co řikal, pak někdy kdysi celej vejfuk krom svodů ale včetně katu, protože v něm chrastilo...myslim si, že na to že to má přes 200kkm je to hodně krásný...tudíž jsem pro Oktávku, a Fabie se mi nikdy nelíbila, jak nová, tak stará
Edit: ještě bych dodal, že s elektronikou taky nikdy nebyl žádnej problém, žádný svítící konrolky různejch chyb co se často děje i u jinejch aut ani nic podobnýho, ASR, vyhřejvaný sedačky a všecky tyhle serepetičky vždycky fungovali...jinak výhled dozadu je špatnej, ale ne tragickej, stejně jako místo pro nohy zadních cestujících, ale to je psaný v každý recenzi 
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
| 25.1.09, 23:25 |
|
 |
|
Dawid130
|
gokralik píše: Dawid130 píše: gokralik píše: a prostoru v kufru bude určitě dost. Pokud se jedná o tu krátkou dvojkovou tak nic moc kufr. u kombíka je to paráda. Pokud tím "nic moc" myslíš aspoň srovnatelný objem jako má Favorit/Felda, tak by mi to stačilo. Přecijen každý den nestěhujem manželskou postel a obývákovou stěnu ne?
Asi tak: 
|
| 25.1.09, 23:29 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|