| Autor |
Zpráva |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
Ja sem taky pro samostatnou sekci. Kdyz sam admin (jako ja) jezdi na LPG... tak co je za diskuzi.. 
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
| 7.1.09, 23:04 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11981 Bydliště: Český Těšín
|
Viky píše: ... tak co je za diskuzi.. 
Zavádíš diktaturu? 
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 7.1.09, 23:16 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
|
gokralik píše: Viky píše: ... tak co je za diskuzi..  Zavádíš diktaturu? 
Ani ne,ale stejne zalezi nakonec na mne, jestli tu sekci zalozim nebo ne.
(Teda pokud ji nezalozi nekdo jinej....)
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
|
| 7.1.09, 23:37 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Drak píše: Když už ste nahřébli LPG, kdybyste někdo dokázal sehnat jakoukoli dokumentaci k LPG systému Tartarini elektronicky ovládanýmu, tak vám dám hubana na líčko. Nemůžu se s tím nijak domluvit a nastavit volnoběh, už se na to asi vyseru a budu jezdit na benzín, stejně už je zas lacinej... 
neviem presne o aký systém sa jedná, ale myslím že tam je elektronika na automatické fúknutie plynu pred štartom, takže bežné základné nastavenie...
zohrej motor na benzín, vyjazdi benzín s karburátora prepli na LPG...
škrtič medzi reduktorom a mixerom povol aspoň 4 otáčky a nejako skús na LPG naštartovať, ak to nebude voľnobeh držať tak drž plyn na povedzme 2000otáčkach ručne potom malým šroubom na reduktore toč tak aby sa otáčky zvyšovali na čo najvyžšiu úroveň potom otáčky ručne znižovať a zároveň tým šroubikom na reduktore zvyšovať až kým plyn úplne nepustíš a tým máš predbežne voľnobeh nastavený, potom sa skús previesť a priškrť škrtič natoľko kým auto ešte obstojne pôjde...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 7.1.09, 23:43 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Viky píše: Ani ne,ale stejne zalezi nakonec na mne, jestli tu sekci zalozim nebo ne.  (Teda pokud ji nezalozi nekdo jinej....)
stále sme nerozhodne...
mne je to v podstate jedno, len chcem aby to bolo prehľadnejšie...
|
| 7.1.09, 23:45 |
|
 |
|
Drak
|
Ono to zas tak jednoduchý není, auto je vícebod stříkačka a ještě s automatem, takže jinej volnoběh v neutrálu, jinej volnoběh se zařazením. Plyn je elektronicky ovládanej reduktor se směšovačem v sání. Startuje to na benzín, na plyn to přepne až při vyšších otáčkách. Na benzít to mám vyladěný, na elektonice není závada, paměť obsahuje jenom poruchu ABS, což je mi fuk. Sání je komplet přetěsněný, přisávání je vyloučeno. Lambády OK, čidlo teploty OK, váha vzduchu OK, čidlo teploty vzduchu OK.
Problém je následující:
Při teplotě pod 60°C je nereálný udržet volnoběh na LPG, jakmile pustím pedál, tak se volnoběh ustálí, ale po chvilce začne pozvolna padat, než to zdechne. Na pedál už nereaguje. Nad 60°C to volnoběh drží, ale po jízdě s pedálem v konstantní poloze aspoň 30s to po uvolnění pedálu někdy udělá výš uvedenej problém.
A teď baby raďte. Jediný, co mě eště napadá, je vyglajdaná membrána a posraná, nebo rozhašená jednotka plynu. Některý se dají vyresetovat a znovu nastavit, ale tady k té není boha sehnat nějakej manuál. Z firmy Tartarini mi přišly akorát nějaký italský chvajdy, kterým stejně nerozumím. V LPG servise už to jednou s podobným problémem bylo, vyměnili mi akorát měsíc starý věci, jako svíčky, filtry a podobný neřádstvo a stejně se nic nezměnilo. Pak se to nějak ustálilo, tak sem to neřešil až doteď. Už mě to pěkně točí, za chvilku asi vemu sekyrku a pudu tomu domluvit. Kdo to zná, tak ví, jak je to veselý, když mi to někde v křižovatce zdechne na LPG a startuje to na BA. Za chvilku je po baterce a počitám, že každou chvilu z toho vyleze startér a dá mi facku přes celou hubu.
Momentálně je to řešeno tak, že mám na škrtící klapce přidáno volnoběhu, což je ale na prd, protože mi za chvilu zhoří měnič.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 8.1.09, 17:05 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
|
Drak píše: jakmile pustím pedál, tak se volnoběh ustálí, ale po chvilce začne pozvolna padat, než to zdechne. Na pedál už nereaguje. Nad 60°C to volnoběh drží, ale po jízdě s pedálem v konstantní poloze aspoň 30s to po uvolnění pedálu někdy udělá výš uvedenej problém.
Povazuju za zrejmy ze se to uchlasta.
|
| 8.1.09, 17:21 |
|
 |
|
Drak
|
No jo, ale proč.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 8.1.09, 17:36 |
|
 |
|
michalkatka
|
pri LPG systémoch voľnobeh zabezpečuje RJ motora, prechlastať LPG sa nedá ten má taký rozsah zápalnosti že ho zapáli aj keď je zmes veľmi bohatá...
ako na viacbodovom vstrekovaní nastavuješ voľnobeh? cez PC?
a tá elektronika tarantini bude iba lambdacomputer... na riadenie škrtiča, na reduktore sa nedá nieč riadiť ten ide, alebo nie (to zabezpečije pri podtlakových podtlaková membrána, pri elektrickkých elektromagnet ktorý uzátvára prívod do reduktora)
dosť možné že hodnota lambda je na voľnobeh vysoká, alebo nízka (alebo ešte lambda nepracuje) a preto ho lambdacomputer začne škrtiť natoľko že už nieje zmes schopná horenia, v tomto prípade by ponohlo na servoventile nastaviť vyžšie spodný doraz... alebo ho uvoľnuje natoľko že sa deje pravý opak...
|
| 8.1.09, 19:37 |
|
 |
|
Drak
|
Volnoběh je pevně danej a nelze s ním hýbat, stará se o něho ventil volnoběhu, kterej podle řj buď otevírá nebo zavírá obtok škrtící klapky a tím udržuje optimálních 1000 rpm. Zvedlej ho mám natvrdo větším otevřením škrtící klapky, není to ideální řešení, ale lepší, jak jezdit do práce sockou.
Elektronika si bere signál z lambád, čidla teploty vody, čidla teploty vzduchu a snímače otáček. Pravda je, že mi jednou ecu vyhodila HOS-NO SIGNAL, ale byla to závada sporadická a neopakuje se, navíc lambády jsou dvě, každá snímá půlku motoru a na 3 hrnce se motor v chodu udrží.
Nějak su z toho jelen.
|
| 8.1.09, 19:49 |
|
 |
|
michalkatka
|
Drak píše: Volnoběh je pevně danej a nelze s ním hýbat, stará se o něho ventil volnoběhu, kterej podle řj buď otevírá nebo zavírá obtok škrtící klapky a tím udržuje optimálních 1000 rpm. Zvedlej ho mám natvrdo větším otevřením škrtící klapky, není to ideální řešení, ale lepší, jak jezdit do práce sockou. Elektronika si bere signál z lambád, čidla teploty vody, čidla teploty vzduchu a snímače otáček. Pravda je, že mi jednou ecu vyhodila HOS-NO SIGNAL, ale byla to závada sporadická a neopakuje se, navíc lambády jsou dvě, každá snímá půlku motoru a na 3 hrnce se motor v chodu udrží. Nějak su z toho jelen.
to by si už mal mať potom sekvenčné vstrekovanie... ale ak tam máš mixer tak neviem...
|
| 8.1.09, 19:54 |
|
 |
|
Drak
|
Vstřik to není a brzo to asi nebude nic, protože to rozdupu.
|
| 8.1.09, 19:59 |
|
 |
|
michalkatka
|
Drak píše: Vstřik to není a brzo to asi nebude nic, protože to rozdupu.
skús prešteľovať ten doraz na servoventile, ak ho nájdeš medzi reduktorom a mixerom...
|
| 8.1.09, 20:00 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
já bych založil přímo podsekci poradny, tak jak je motor, elektrika a podobně, "Jezdíme na LPG" a je to, myslím, že tento pohon má svoje specifika, a jedinej i když důležitej topic by asi nestačil...
Jinak se omlouvám drakovi, že jsem neporadil, v tomhle se nevyznám...

_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 8.1.09, 20:05 |
|
 |
|
Drak
|
No problém je ten, že tam servoventil není a ani nemám páru, jak je řešená bohatost směsi. Do reduktoru nevede ani kábl, jsou tam jenom dva elmag. ventily s logickýma polohama, ani podtlak, ani kábl nic.
|
| 8.1.09, 20:16 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |