| Autor |
Zpráva |
|
Vít
Hluchoň
|
spartra píše: co by mě sralo u 1,6, že starý ksichtík neměl posilovač
to mě nevadí
|
| 17.3.09, 09:10 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Ondras83 píše: jo a jinak není MPI jako MPI, ty první byl vlastně BMM motor (rozměr klikovky na rozvody, hlava, ventilový pružiny) akorát na to dali čidlo klepání a šel, ty poslední před faceliftem a po faceliftu už jsou pravý MPI, jak se o nich všude píše 
todle mě hlava nebere
|
| 17.3.09, 09:22 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
NOVON píše: Co vím k tomu stabilizátoru,tak byl buď na přání nebo jej mají všechny Feldy s ABS,ty se prý vyráběly výhradně v Kvasinách..Jinak 1.3 MPI 50kW je podle mě naprosto dostačující..
to si myslim, že výhradně v Kvasinách být nemohlo, protože se u nás nedělaly L&K (to je Vrchlabí, tak jako všecky speciální řady), ktere nepochybně jako vrcholný model tímhle disponovaly
1.3 MPI urcite stačí, mě spíš zajímá, jak se kazí
|
| 17.3.09, 09:28 |
|
 |
|
NOVON
Registrován: 15.7.08, 21:08 Příspěvky: 1841 Bydliště: KOPŘIVNICE
|
VÍT: No myslím,že s poruchama je to kus od kusu,někomu se to sere pořád někomu vůbec..Tohle platí obecně u všech značek..Možná mi bude někdo oponovat,ale MPi je poruchovější než BMM.Prostě vše co je technicky složitější,obvzlášť elektrika,tak má větší pravděpodobnost k poruše..
Jinak jsem se spletl s těmi Kvasinami,nebyl jsem si jistý,zda-li tam nebo ve Vrchlabí.. 
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
| 17.3.09, 10:58 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Vít píše: Ondras83 píše: jo a jinak není MPI jako MPI, ty první byl vlastně BMM motor (rozměr klikovky na rozvody, hlava, ventilový pružiny) akorát na to dali čidlo klepání a šel, ty poslední před faceliftem a po faceliftu už jsou pravý MPI, jak se o nich všude píše  todle mě hlava nebere
prostě nasekali kopu BMM motorů a nevěděli co s nima tak na ně mrskli čidlo klepání a použily je jako MPI 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 17.3.09, 19:40 |
|
 |
|
Radic
Registrován: 19.5.07, 16:50 Příspěvky: 3202 Bydliště: Bánov (okr. Uh. Hradiště)
|
máme doma od 2003...za tu dobu motoru nebylo nic...jen ho jednou bratr totálně uvařil když odešel termostat...to ale zůstal zavřený, pak ještě dvakrát umřel v otevřeném stavu ale to otec kupoval poláky. Teď šlape dobře. Spotřeba je nejlepší věc...malá a pořád stejná ať člověk jede jakkoliv  na motoru neodešlo nic...běžné opotřebení a údržba. Kdybych měl o takové podobné auto zájem tak 1.3MPi bych bral...je to dobrý společník 
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
| 17.3.09, 19:49 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
Sadra17 píše: Vít píše: Ondras83 píše: jo a jinak není MPI jako MPI, ty první byl vlastně BMM motor (rozměr klikovky na rozvody, hlava, ventilový pružiny) akorát na to dali čidlo klepání a šel, ty poslední před faceliftem a po faceliftu už jsou pravý MPI, jak se o nich všude píše  todle mě hlava nebere prostě nasekali kopu BMM motorů a nevěděli co s nima tak na ně mrskli čidlo klepání a použily je jako MPI 
přesně tak...třeba když budeš shánět rozvody na MPI a budeš mit úúplně tu první, tak ti daj rozvody a kolo na klikovku bude mit malej průměr, ale ty budeš mit ještě BMM motor a tam je průměr klikovky větší, takže tam zase poletíš, že chceš ty na starou, no a úpravy asi nechystáš, tak hlavu neřeš, ale klasický nový MPI má jiný kanály, 7mm dřík ventilu a ventilový pružiny do konusu, starý motory s MPI technikou maj ještě BMM hlavu...
jestli dneska kupovat feldu, tak jedině MPI nebo 1,6, každopádně nejstarší 1999 a vejš a vybírat si lepší výbavu  (nevim proč, ale 98 je pro mě takovej nesympatickej rok)
jooo a zapalovací lištu sme měnili už 3x nezávisle na sobě 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 17.3.09, 23:35 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Víte, Feldu ne, to není žádnej výraznej krok k lepšímu, dneska už je to zase jen auto pro socky, pasivní bezpečnost jen mírně lepší, než favorit, motory nejsou žádnej zázrak (i když MPI jede jaxviň), kastle hnije taky, jízdní komfort na úrovni pravěku... ano ve své době to byl dostupný, spolehlivý a prostorný vůz, ale na dnešní nároky to prostě nikdy mít nebude...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 18.3.09, 01:24 |
|
 |
|
sharpers
|
jak poznam jestli má felda stabik ?
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
nyní: peugeot 406 sedan, 1.8 16V Mistral, modrá metla
|
| 18.3.09, 06:08 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
sharpers píše: jak poznam jestli má felda stabik ?
kouknu a vidim  se koukni michalovi nebo ondrovi do garáže a bude ti to hned jasný
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 18.3.09, 07:37 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
sharpers píše: jak poznam jestli má felda stabik ?
jednak pohledem zespodu jak řiká sádra,, a pokud nemáš možnost se podívat, třeba když se teprve koukáš do inzerátů, tak podle všech informací co se mi povedlo sehnat, tak ho mají všechny 1.6 a 1.9D, a 1.3 jen s lepší výbavou, a to se mi info trochu rozchází, někde jsem četl s airbagem, někde s abs
|
| 18.3.09, 08:42 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Nepér píše: Víte, Feldu ne, to není žádnej výraznej krok k lepšímu, dneska už je to zase jen auto pro socky, pasivní bezpečnost jen mírně lepší, než favorit, motory nejsou žádnej zázrak (i když MPI jede jaxviň), kastle hnije taky, jízdní komfort na úrovni pravěku... ano ve své době to byl dostupný, spolehlivý a prostorný vůz, ale na dnešní nároky to prostě nikdy mít nebude...
definuj slovo socka, jestli rozděluješ lidi do skupin podle toho, co mají za auto nebo naopak, tak si nemáme co říct
Nikdo neříká, že felicii kupuju, jen mě to auto zajímá, ptal jsem se na MPI a stabilizátor, protože to nevím. Až se budu chtít zeptat, co si mám koupit, tak se zeptám táty. Je pravda, že si ji možná koupím, není tajemství, že nechci další zimu jezdit s favoritem, felicie jsou dostupné a určitě je lepší vymazlená felda než odrbaná fabie za podobnou cenu, záleží na penězích, které na to budu mít, teď jsou na mým favoritu zimáky obutý naposled, i kdybych si měl koupit stopětku. Felda by pro mě představovala několik výhod, první z nich je jednoduchý servis, druhý je možnost použití pneumatik které už mám, to by mi stopětka neumožnila. Že rezatí kastle mě je jedno, ať shnije (já ji ale pomůžu, aby to nebylo tak rychle, ), hlavně když neshnije favorit. Raději bych ovšem přeplňovanou vznětovoou fabii.
např. http://www.vyzkouseno.com/showcar.php?id=166441 , http://www.vyzkouseno.com/showcar.php?id=167166 vypadají skoro jak nové, ty nějaký pátek vydrží, jeslti jsou i ve skutečnosti pěkné, zatím to má ale čas
|
| 18.3.09, 08:59 |
|
 |
|
NOVON
Registrován: 15.7.08, 21:08 Příspěvky: 1841 Bydliště: KOPŘIVNICE
|
VÍT: Vyjmečně s tebou souhlasím;-)..Felda je na pohodu,dá se sehnat i se servem a klimou..,ale asi bych šel spíše do kombi..líbí se mi více..Nedávno jsem viděl krásného kombika-žlutá barva,tmavé fólie a kola s límcem..Decentní styling,ale fakt povedený..mňam:-)
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
| 18.3.09, 10:40 |
|
 |
|
kwiko
Registrován: 10.1.06, 13:21 Příspěvky: 5194 Bydliště: Pééétržka a Horne Saliby
|
Zvykol som sa vozit na 1.6 '98 combi, 1,3Mpi '00 combi, 1,3BMM combi, 1,3BMM pickup (vsetko su 50kW).
+ moje facka.
A najlepsie isla 1.6ka.
Potom, to uz je tazsie rozlisit.
1,3Mpi je zivsia pri predbiehani za vyssich rychlosti (ina prevodovka), ale ani Bmm nejdu zle.
Spotrebou je najsetrnejsia 1.3Mpi, ale pri dlhsich trasach ju predstihne 1,6ka + motor je pri 110-130 ovela tichsi.
Posilovac mi chyba aj pri 1,3jke.
S kazivostou to porovnat neviem, kazde auto ma svoje muchy, ale vsetky su relativne bezudrzbove.
Sem-tam klapka, vyfuk, elektrika, korozia...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
| 18.3.09, 12:29 |
|
 |
|
hans
von GLEXR
Registrován: 10.1.06, 20:49 Příspěvky: 1246 Bydliště: Písek, v Plzni bylo krásně
|
Stabilizátor
Literatura uvádí, že příčný stabilizátor přední nápravy lze namontovat jen na nápravu typu BENTELER. Standartně se montuje na vozy s motory VW 1,6 a 1,9D, jako mimořádná výbava i na vozy s jinými motory (tedy s motory Škoda 1,3), ovšem pouze vybavené zmíněnou nápravou.
Náprava BENTELER byla montována na všechny modely Felicia a Felicia Combi s motory VW, na vozy s klimatizací nebo airbagem a od srpna 1995 (tedy od modelového roku 1996) standartně na všechny vozy. Starší typ nápravy byl typem BENTELER nahrazen díky její robustnosti.
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
| 18.3.09, 19:32 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|