Nějakou stavebnici určitě ne, je to tak jak Martin píše. To jsme experimentovali u žigula, elektronické zapalování stejné konstrukce jako si do svého prvního žigula udělal otec někdy v roce 1974 se v dnešní době neosvědčilo, ty součástky tak odcházely jak na běžícím pásu, a to tam nebyly žádné IO, jen transistory a jiné samostatné součástky.
Fávo zapalování je dobré v tom že je dost tolerantní na výkyvy napětí v síti při cca stejné jiskře. Další výhodou je v tom, že už nikdy se nemusí řešit kontakty, kondenzátor atd. Jen se občas vyčistí rozdělovač.
Já bych řekl - pokud se ten ten rozdělovač opravdu pečlivě předělá na 120 charakteristiku, je to dobrý přínos pro auto, jdi do toho. Pastelka to měla, ale vytahaly se jí časem pružinky na odstředívce takže pořád harašila v tahu, rozebírat se mi to jaxi nechtělo, tak jsem místo ETZ nahodil klasický 120 rozdělovač s neunavenými pružinkami se kterým jede dobře (relativně).
No prostě když se to udělá pečlivě, je to lepší než klasika bateriové zapalování